eMac og OS X --
Tekniske specifikationer--G4-processorInternetSoftware

Mød Apples nye, lavt prissatte computer til uddannelse - komplet med en flad 17" CRT-skærm, en PowerPC G4-processor og et pladsbesparende alt-i-et-design, der kan være på et skolebord. Plus digitale læringsprogrammer, Mac OS X og Mac OS 9.

Flad 17" CRT-skærm.
Godt nyt til dem, der foretrækker robustheden og levedygtigheden ved en flad CRT-skærm, men som også ønsker noget større: eMacs 17" skærm leverer næsten 40 % mere skærmplads end en 15" CRT, så du får næsten 40 % mere plads at arbejde på. Det er lige, hvad du har brug for til at vise store billeder og flere websider og dokumenter på samme tid. Og da skærmen er flad (med mindre forvrængning end de buede CTR-skærme), er der mindre genskin, hvilket gør den mere skånsom for øjnene.

17eMac leveres med 5 skarpe skærmopløsninger - 640 x 480 punkter ved 138 Hz, 800 x 600 punkter ved 112 Hz, 1024 x 768 punkter ved 89 Hz, 1152 x 864 punkter ved 80 Hz og 1280 x 960 punkter ved 72 Hz. Hermed er den yderst velegnet til et klasseværelse. Hvis man indstiller skærmen til en højere opløsning, kan studerende og lærere nemmere gennemse store dokumenter, to sider på en gang, websider og andre projekter, uden at de skal spilde tid på at rulle ned for at se resten af dokumentet. Hvis du bruger mindre tid på at rulle, kan du bruge mere tid på at arbejde og lære - det må siges at være ønskværdigt i omgivelser, hvor hvert sekund tæller.

G4-processorkraft, der er til at betale
Undervisere har stået på nakken af hinanden for at få fingre i billig G4-processorkraft. Så nu tilbyder Apple den samme supercomputerkraft, der er i en Power Mac og den nye iMac, til undervisere, ved at udstyre eMac med en lynhurtig 700 Mhz PowerPC G4-processor. Dette gør eMac til Apples billigste G4-baserede system.

PowerPC G4 med Velocity EnginePowerPC G4 med Velocity Engine er så frygtindgydende hurtig, at dens ydeevne måles i gigaflop, eller milliarder af flydende kommaudregninger pr. sekund. Velocity Engine bruger den samme 128 bit vektorprocessorteknologi, som man finder i videnskabelige supercomputere - lige hvad vore dages studerende har brug for til at foretage intensive multimedieberegninger endnu hurtigere, pakke lydarkiver og oprette videoovergange i iMovie. Med eMacs 700 Mhz G4-processor bliver digital medieoprettelse meget hurtigere - hvilket så betyder, at de studerende kan bruge mere tid på at lære og mindre tid på at vente.

-- Alt-i-et-design
Skoler har fortalt os, at de ønsker sig et alt-i-et-design fordi det sparer plads i klasseværelserne og computerlokalerne. eMac tilbyder alt dette og mere, ud over samtidig at være let at opstille, bruge og vedligeholde. Der er ikke mange ekstra ledninger mellem skærm og computer, og kun en enkelt enhed at holde styr på (i stedet for at holde øje med både en computer og en skærm, for slet ikke at tale om ekstra højttalere) og rodet på skrivebordet er holdt på et minimum. eMac er robust som en 15" CRT-baseret iMac, og fedtede fingeraftryk fjernes let fra CRT-skærmens glas og computerens kabinet. Faktisk er kabinettet lavet af brandhæmmende polycarbonat - det samme materiale, der bruges ved fremstilling af skudsikkert glas.

Lille fod, så den kan være på skrivebordet
Som en ekstra bonus har eMac nogenlunde samme størrelse som en 15" CRT iMac - faktisk er den 8 mm kortere. Vi gjorde dette, for at skolerne kan blive ved med at bruge de borde og stole, der allerede befinder sig i klasseværelserne.

CD-/DVD-drev Den har det drev, du har brug for
eMac leveres med to forskellige optiske drev. Du kan vælge mellem CD-ROM til de skoler, der foretrækker drev, der kun kan afspille, og et kombineret DVD-ROM-/CD-RW-drev - lige hvad de studerende har brug for til at opbevare klasseprojekter på data-CD'er og følge med i digital undervisning og DVD-film. Bemærk, at en CD-R (R står for "recordable") har plads til 650 MB data - svarende til 450 disketter - hvilket gør dem til den oplagte løsning, når du skal arkivere digitale medieprojekter eller dele dem med andre. Afspilning af DVD gør de studerende i stand til at vise multimedieindhold på DVD og afspille film, der er gemt på DVD, og eMac-computeren med kombineret drev er Apples prismæssigt mest overkommelige desktop-system, der kan afspille DVD.

OS 9, OS X To computere i en
eMac leveres med både Mac OS 9 og Mac OS X, Apples kraftfulde men brugervenlige operativsystem. Som det første operativsystem, der er udviklet til det 21. århundrede, understøtter det UNIX-baserede Mac OS X de fleste af dine eksisterende netværk og eksterne enheder, og det passer perfekt til undervisningssammenhænge. I dag findes der tusindvis af programmer, der fuldt ud udnytter Mac OS X's styrke og alsidighed, inklusive den meget roste Microsoft Office-pakke til Mac OS X. Og da Mac OS X afvikler Mac OS 9-programmer i Classic, kan du også blive ved med at bruge dine nuværende programmer.

Digitale læringsprogrammer
eMac indeholder alt det, du og dine studerende er vilde med ved Apples produkter, herunder iMovie, iPhoto, iTunes, AppleWorks, FireWire, USB med den legendariske Applebrugervenlighed - plus de funktioner, du altid har ønsket dig af en computer, der er udviklet til fremtidens klasseværelser.

Internet icon Den hurtigste vej til Internet
Se hvor hurtigt Mac sender de studerende på Internet. Den er så let at opstille og bruge, at de kan surfe i løbet af mindre end ti minutter vha. en bredbåndsforbindelse via 10/100BASE-T Ethernet-porten eller trådløst via et AirPort-kort* (ekstraudstyr). Første gang du tænder for eMac, vises den særlige indstillingsassistent til Internet, der automatisk konfigurerer systemet til din Internetudbyder. Du skal kun bruge en telefonforbindelse - eMac leveres komplet med resten.

Uddannelse, klasseværelse Apple og uddannelse
Når det drejer sig om uddannelse, er Apple ligesom lærerne klar over, at den tid, der bliver brugt på at lære at bruge en computer, ikke nødvendigvis er særligt konstruktiv. For det at bruge en computer er ikke et mål i sig selv. Det skal have et formål - i dette tilfælde en beriget læringsoplevelse, der bidrager til en alsidig uddannelse.

Den tid, du bruger på en matematik- eller geografitime, skal ikke bruges på at lære, hvordan man bruger en computer; den skal bruges på at lære matematik eller geografi. Tiden i klasseværelset er dyrebar, og hvert sekund tæller. Derfor mener Apple, at det at kunne bruge en computer skal komme lige så naturligt og intuitivt, som hvis det var en blyant eller en pensel, man sad med. Og med Macintosh kan det blive sådan.

KlasseværelseDet er mere end 20 år siden, at Apple-computerne gjorde deres indtog i klasseværelserne, og det kom til at markere begyndelsen på vores engagement i uddannelse. I 1984 introducerede Apple så Macintosh, en personlig computer, der ikke blot gjorde de studerende mere produktive; den var også fantastisk taknemmelig at bruge. Nu er eMac kommet for at revolutionere den måde, hvorpå lærere underviser, og studerende lærer - ikke mindst fordi den indeholder mange af lige netop de ting, du har savnet.

Lettere at overskue computerarsenalet
Forresten giver eMac dig en bedre måde at administrere skolens arsenal af computere pga. serienumre og Ethernet ID-numre, der meget belejligt befinder sig på indersiden af lågen til det optiske drev.

Det ultimative operativsystem til digital læring
Den nye eMac afvikler eksisterende Macintosh-programmer, men den kommer rigtigt i sit es, når den afvikler de tusindvis af nye programmer, der er udviklet specielt til Mac OS X.

Digitale programmer
Mac OS X er den ultimative platform til digital læring, idet den leverer de bedste forbindelsesmuligheder i sin klasse samt de indbyggede programmer, der giver dig det, du har brug for til at udnytte de digitale værktøjer optimalt.

eMac på fod Stå fast
Vippefoden har Apple udviklet specielt til eMac. Den gør brugerne i stand til at vippe skærmen -5 til +15 grader op og ned, og den kan drejes 360 grader. Så den er perfekt til studerende, der arbejder på et fælles projekt. Vippefoden hæver eMac omtrent ti centimeter og lever op til den europæiske ergonomiske certifikationsstandard (TCO 95).

Airport og kort
Bliv trådløs
eMac leveres klar til trådløst AirPort-netværk. AirPort-kortet kan installeres af brugeren og gør eMac i stand til at kommunikere trådløst med andre computere og oprette forbindelse til Internet (via AirPort-basen). Da Airport virker gennem vægge, gulve og lofter, behøver eMac-computerne ikke engang at befinde sig i samme rum som AirPort-basen: Du kan anbringe dem overalt inden for en radius af 45 meter fra en AirPort-base. AirPort-basen understøtter op til 50 samtidige brugere (Mac eller PC), der alle deler en enkelt Internetforbindelse. Hver AirPort-base har indbyggede Ethernet-porte (RJ-45).

-- To FireWire-porte og fem USB-porte
Alle nye eMac-computere har to indbyggede lynhurtige 400 Mbps FireWire -porte og fem 12 Mbps USB -porte, så du let kan slutte eMac til hundredvis af eksterne enheder.

Lydindgang
Med en lydindgang kan du slutte eksterne lydkilder som f.eks. en mikrofon eller en båndoptager til eMac, så de studerende kan importere deres egne optagelser.

* Til trådløs Internetadgang kræves en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.


. . .
-
Apple eMac
a

-
uddannelse
2002