AccessoriesiBook beach sceneAccessories

Your life. To go. The new 600MHz iBook.

tech specsdigital musicdesktop moviesgraphicswireless internetsoftware

Vi har brugt kraftigere processorer, øget hukommelsen til 128 MB i alle konfigurationer, gjort systembussen hurtigere og øget den samlede harddiskkapacitet. Det første, du vil lægge mærke til, er dog, at iBook stadig kun vejer 2,2 kg - og stadig kun er 28,5 cm bred, 23 cm dyb og 3,4 cm tyk - den perfekte størrelse og facon til en rygsæk eller attachémappe. Faktisk er den nye iBook designet til at passe til dit liv. Heldigvis er prisen stadig overkommelig.

 
 
 
Med iMovie, iTunes og iTools har den nye iBook alt, hvad du har brug for til leg og arbejde med digitale værktøjer. Med iBook får du endnu større glæde af en MP3-afspiller, af musik-CD'erne, et digitalt kamera eller videokamera og en personlig, digital assistent. iBook kan bruges til det hele.

Den hurtigste iBook nogensinde
Den nye iBook leveres med et kraftværk af en 600 MHz PowerPC G3-processor og 256 K-bufferhukommelse (på processoren), som arbejder med samme hastighed som processoren. Og den leveres med en ATI RAGE Mobility 128-grafikaccelerator med 8 MB SDRAM og understøttelse af AGP 2X, som sikrer 3D-grafik i en fantastisk kvalitet.

Optical Drive Du kan vælge mellem en iBook med CD-ROM-drev, DVD-ROM-drev til afspilning af DVD-film eller kombineret DVD-ROM-/CD-RW-drev til afspilning af DVD-video og brænding af musik-CD'er. Alle nye iBook leveres med 128 MB SDRAM, og hukommelsen kan udvides til 640 MB RAM.

Større harddiske - op til 30 GB
Den nye iBook kan rumme meget mere. Der er masser af plads til MP3-arkiver. 500 MHz- og 600 MHz-konfigurationen med DVD-ROM-drev er udstyret med en 15 GB Ultra ATA-harddisk, og 600 MHz-konfigurationen med kombineret DVD-R-/CD-RW-drev er udstyret med en 20 GB Ultra ATA-harddisk, og du kan købe en 30 GB harddisk (ekstraudstyr) via din Apple forhandler, så du får endnu mere plads til film. Alle modeller er udstyret med en 400 Mbps FireWire-port, to USB-porte, en ny udgang til VGA og composite video (til dublering af skærmbilledet på en ekstern skærm) og en AV-port, så du kan vise film og præsentationer på et fjernsyn med stor skærm vha. et Apple AV-kabel (ekstraudstyr).

iBook er udstyret med en fantastisk TFT XGA-skærm med aktiv matriks og en fantastisk opløsning på 1024 x 768 punkter, så du kan se digitale billeder og film med millioner af farver. iBook-skærmen kan justeres til spil og programmer, der er optimeret til en opløsning på 800 x 600 eller 640 x 480 punkter, uden at det går ud over de mange millioner farver.

Film, musik og gode minder
Med iBook kan du fremstille dine egne film og vise dem overalt. Du kan oprette dine egne musik-CD'er og konvertere sange fra CD'er til MP3-format. Du kan også bruge den som et fikst fotoalbum, hvor der er masser af plads til de tusindvis af billeder, som du sikkert har taget med det digitale kamera. Men iBook sikrer dig også en Internetforbindelse på rekordtid - trådløs, hvis du foretrækker det. Og med lithium-ionbatteriets driftstid på op til 5 timer får du sikkert selv brug for en opladning, før iBook gør.

iTunesDen nye iBook leveres med masser af spændende software. Lad os starte med iTunes. Med dette brugervenlige program kan du konvertere og kopiere sange fra musik-CD'er til MP3-format og komprimere lydarkiver fra CD'er til en tiendedel af deres originale størrelse næsten uden kvalitetestab - blot ved at klikke med musen. Når arkivernes størrelse reduceres så meget, kan du opbevare mange flere sange på MP3-afspilleren og harddisken i iBook.

Med iTunes kan du oprette dine egne spillelister med sangene i den rækkefølge, som du foretrækker, overføre sange til MP3-afspilleren og brænde dine egne musik-CD'er vha. en iBook med kombineret DVD-R-/CD-RW-drev.

iMovie 2Optag video med et digitalt kamera, og fremstil dine egne film med iMovie 2 , som er præinstalleret på iBook. Med iMovie kan du overføre videoklip fra et digitalt videokamera til harddisken via FireWire-porten på iBook. Du kan redigere og organisere klippene til sammenhængende historier, forbedre dem med overgange og rulletekster samt tilføje musik og specialeffekter.

Brug iMovie til at fjerne de kedelige scener, og pep de gode scener op med avancerede effekter, overgange og rulletekster. Tilføj et fedt lydspor - og så er du færdig!

Se de færdige film på iBook, eller brug iMovie til at eksportere filmene til et af de mange foruddefinerede QuickTime-formater til fremstilling og distribution af film. Du kan f.eks. komprimere filmene, så du kan sende dem via e-post eller publicere dem på Internet.

Mac OS X Installed
Mac OS X version 10.1 and Mac OS 9.2.1
Verden mest avancerede operativsystem
Den nye iBook leveres med Mac OS X 10.1, operativsystemet, der kombinerer stabiliteten fra UNIX med enkelheden i Macintosh. Mac OS X 10.1 indeholder masser af brugervenlige programmer, f.eks. iMovie, iTunes, iTools, Billedoverførsel (et smart program til overførsel og administration af digitale billeder) samt Mail. Hvis du foretrækker at bruge Mac OS 9, kan du også gøre det - den nye iBook leveres med både Mac OS X og Mac OS 9, og du kan skifte mellem de to operativsystemer.

Battery Op til 5 timer
Med et lithium-ion-batteri, der har op til 5 timers driftstid, inden det skal oplades igen, er iBook perfekt til rejser med fly, tog og biler. Vil du vide, hvor meget tid der er tilbage på batteriet? Bare kig på den grønne indikator på undersiden af iBook.

Den hurtige vej til Internet
iBook er udstyret med et indbygget 56 K V.90-modem og 10/100BASE-T Ethernet, så du nemt kan etablere forbindelse via et DSL- eller kabelmodem eller netværk. Med Mac OS 9.1 får du hjælp til at etablere forbindelse til Internet af en indstillingsassistent. Det tager kun få minutter, før du har forbindelse og er klar til at surfe på nettet.

iBook Ports

Opret forbindelse.
En lynhurtig (400Mbps) intern FireWire -port giver dig mulighed for at tilslutte eksterne enheder med høj hastighed, f.eks. videokameraer og eksterne drev. To USB-porte giver mulighed for at tilslutte mere end 500 forskellige enheder, f.eks. joystick, scannere og digitale kameraer.

Trådløs Internetforbindelse
AirPort ReadyAlle iBook-modeller er forberedt til AirPort med to indbyggede antenner og en plads til et AirPort-kort (ekstraudstyr). Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

Software CDs.
Få alt den software, du har brug for
Du får også den software, du skal bruge for at få mest ud af iBook, herunder Mac OS 9.2, Mac OS X, QuickTime, iMovie 2, iTunes, AppleWorks, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express, Netscape Communicator, Palm Desktop, FAXstf og Acrobat Reader. Plus de tre spændende spil - Cro-Mag Rally, Bugdom og Nanosaur.
. . .
-
 iBook - 600MHz
a
www.AppleMuseum.dk
Oktober
2001