iMac

iMac Graphics Burn rubber. Do wheelies. Take the iMac out for a spin.
 
Tech SpecsDigital MusicDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareWireless
 
Crayon Colour Picker
Se det i millioner af farver
Med en utrolig skarp indbygget 15" skærm af typen katodestrålerør med skyggemaske (13,8" billedfelt med 0,28 mm punktafstand) giver iMac lækre billeder, som ikke flimrer, ved tre skærmopløsninger: 640 x 480 punkter ved 117 Hz, 800 x 600 ved 95 Hz samt 1024 x 768 punkter ved 75 Hz. Der bruges ægte farver med 24 bit ved alle opløsninger, og det giver millioner af farver, hvilket er perfekt til alle de grafiske detaljer i spil.
 
Apple Pro Mouse
Apple Pro Mouse
Apple Pro Mouse bygger på en meget præcis optisk føler til sporing. Den elliptiske form gør, at den kan bruges af både højre- og venstrehåndede, og den spejlglatte overflade gør, at det er en fornøjelse at bruge den. I stedet for en lille knap på musen har vi gjort hele musen til en stor knap, som du aktiverer ved at bevæge hele musen op eller ned. Den hopper ikke, den stopper ikke, og så peger den på det, du peger på.
 
Skift fra 64 MB til 1 GB på sekunder
Du kan sætte masser af ekstra RAM i iMac. Den er udstyret med 64 MB hukommelse ved leveringen (128 MB i 600 MHz iMac Special Edition), og det er muligt at øge computerens konkurrenceevne med op til 1 GB PC100 SDRAM RAM. Du kan selv gøre det på nogle få sekunder uden brug af andet værktøj end en mønt.
 
 
Hvis du vil se, hvad vi mener, skal du sætte dig bag rattet i en træstammebil eller en kærre i spillet Cro-Mag Rally og køre en tur med iMac. I det nye bilspil, Cro-Mag Rally, som følger med iMac, vil du komme til at drøne forbi andre hurtige biler på nogle af de mest ujævne, svære og spændende racerbaner på denne side af et vulkansk krater.
 
Apple henstiller, at du kører pænt. Men hvis du skulle beslutte dig for at sætte iMac i et højere gear og lade omgivelserne fare forbi med 3 km i minuttet, skal du lægge mærke til, hvordan den flotte grafik bevirker, at du næsten kan mærke vinden suse om ørene.
 
iMac er kendt for den utrolige 3D-grafik og vidunderlige funktioner til computerspil. Men nu er grafikken blevet endnu bedre end det, der tidligere har kendetegnet iMac. Den nye 600 MHz iMac er nemlig tunet med ATI RAGE 128 Ultra-grafikaccelerator med 16 MB SDRAM, der til forveksling minder om det eksplosive grafikkort, som standardmodellen af Power Mac G4-supercomputeren var udstyret med (400 MHz og 500 MHz iMac-computere er udstyret med ATI RAGE 128 Pro-grafikaccelerator med 8 MB SDRAM).
 
Faktisk behøver du ikke engang at spille for at opleve fordelene ved ATI RAGE 128-grafikacceleratoren. Selv enkle opgaver som at starte programmer, retouchere digitale billeder og redigere arkiver er en smule hurtigere med 2D- og 3D-acceleration. 3D-spil er velegnede til at teste systemets kvalitet, fordi de har det med at give computere den mest krævende styrkeprøve nogensinde.
 
ATI RAGE 128 Ultra Forbered dig selv på flotte 3D-effekter
iMac er peppet op, så den kan arbejde med AGP (advanced graphics processing). ATI RAGE 128 Pro-grafikkortet med 16 MB indbygget hukommelse og AGP-grafiksoftware gør det muligt for programmer som Cro-Mag Rally at bruge computerens hukommelse som en naturlig udvidelse af grafikkortet til lagring af store visuelle elementer, f.eks. mønstre. Den ekstra hukommelse bruges til at fremstille mønstre og modeller og bidrager til at fremstille mere fotorealistiske effekter. På denne måde opdateres de visuelle elementer lynhurtigt og bidrager dermed til realismen, når du spiller 3D-spil. Resultatet? En enestående spiloplevelse.
 
Mange billige PC'er prøver at sælge sig på, hvad de kalder “integreret grafik”, hvilket betyder grafikkort uden grafikacceleration. Men disse konfigurationer opfylder ikke mindstekravene til de mest krævende 3D-spil, fordi de ikke har særskilt skærmhukommelse, som er nødvendigt til hurtige spil. Med iMac får du derimod særskilt skærmhukommelse, som giver mulighed for at nyde flot grafik, selv når du slår efterbrænderne til. Faktisk vil du kunne mærke forskellen på en iMac, uanset om du fremstiller film på computeren, spiller eller blot starter et program.
 
 
Keys
Apple Pro Keyboard
Apple Pro Keyboard har 108 taster, et USB-samlingspunkt med to porte og en smart fod, der kan foldes ud. Du behøver ikke længere at springe op for at slukke CD-afspilleren, når telefonen ringer, eller skrue ned for lydstyrken, når der kommer nogen. Det kan du klare fra Apple Pro Keyboard. Det har nemlig specielle taster, der kan bruges til hurtigt og nemt at skrue op eller ned for lyden, dæmpe lyden og endda en tast til at skubbe CD'er ud med.
 
NanoSaur
Pas på meteorene
Hvis du vil lægge stille ud, skal du prøve Nanosaur (et andet af de spil, som følger med iMac). Det er et 3D-spil, hvor du er en dinosaurus, som i en fjern fremtid skal rejse tilbage i tiden og indsamle æggene fra fem dinosaurusarter, før jordkloden bliver ramt af en kæmpemæssig komet.
 
Eller prøv, hvordan det er at være Rolly McFly i det billedskønne 3D-spil Bugdom (endnu et spil, som følger med til iMac). Rolly er en bænkebider, som skal forsøge at styrte de tyranniske og onde myrer, som styrer Bugdom. Bugdom kan spilles af Mac-brugere i alle aldre, og vi tror, at du vil blive imponeret over de utrolige 3D-effekter.
 
Open GL
Understøttelse af OpenGL
Den nye iMac understøtter OpenGL, en standard, som sikrer en høj kvalitet af billedgengivelse, overførsel af mønstre og realistiske specielle effekter.
 

. . .
-
 iMac
a
www.AppleMuseum.dk
Marts 2001
2001