Få glæde af dit iTunes-musikbibliotek i snart sagt alle rum i huset. Del en enkel bredbåndsforbindelse til Internet og en USB-printer uden upraktiske og irriterende kabler. Opret et trådløst netværk i løbet af få minutter. Udvid rækkevidden af dit nuværende trådløse netværk. Hvor mange enheder skal du bruge til alt dette? Kun en.

Vi præsenterer AirPort Express.

Hastighed på 54 Mbps

Med AirTunes til trådløs afspilning af din iTunes-musik på stereoanlægget derhjemme eller via et sæt højttalere med ekstern strømforsyning, får du vha. AirPort Express ikke kun Internet men også din your musik i de rum i dit hjem, hvor du helst vil have det - uanset om du bruger Mac eller en Windows-computer. Dens brugervenlighed er uovertruffen, den kan levere datahastigheder på op til 54 megabit pr. sekund, den kan ligge i din håndflade, så du kan tage den med dig - og den koster kun 1.149 kr inkl. moms.

Drivkraften bag Wi-Fi-revolutionen

I 1999 kickstartede Apple den trådløse revolution med præsentationen af AirPort, den første brugervenlige løsning til oprettelse af Internetadgang uden irriterende kabler til en overkommelig pris. I 2003 blev trådløse forbindelser bragt et skridt videre med AirPort Extreme, der bruger den superhurtige trådløse 802.11g-standard og sikrer datahastigheder, der er næsten 5 gange hurtigere end med 802.11b-standarden, som den originale AirPort brugte, og som mange trådløse netværksenheder stadig bruger. Med AirPort Express fortsætter Apple udviklingen af den trådløse teknologi med den første enhed, der indeholder trådløse netværks-, lyd-, udskrivnings- og brobygningsfunktioner i en enkelt, bærbar enhed til en overkommelig pris.

AirTunes slipper din musik fri

AirTunes

AirPort Express med AirTunes sender iTunes-musikken fra din Mac eller pc ind i din dagligstue - eller hvor du nu har et stereoanlæg eller et par højttalere med ekstern strømforsyning.(1) Alt, du behøver at gøre, er at slutte dit lydsystem til lydporten på AirPort Express-basen vha. et lydkabel (følger med AirPort Express Stereo Connection-sæt, som kan købes separat), og så kan du via AirTunes spille din iTunes-musik på dit stereoanlæg eller gennem et par højttalere med ekstern strømforsyning - trådløst. iTunes registrerer automatisk forbindelsen til dine eksterne højttalere, så du skal bare vælge dem på den lokalmenu, der vises nederst i iTunes-vinduet, og klikke på Afspil.(2)

Få glæde af dine spillelister, indstil iTunes til at blande sangene i biblioteket eller gentage dine yndlingssange igen og igen - uanset hvilken måde du foretrækker at lytte til din musik på i iTunes, kan du nu gøre det via dine stereohøjttalere, ligegyldigt hvor i huset de er placeret.

Køb flere AirPort Express-baser, og slut en til hvert stereoanlæg eller højttalersæt med ekstern strømforsyning i huset - f.eks. en til stereoanlægget i dagligstuen og en anden til et sæt højttalere med ekstern strømforsyning i køkkenet. Den er lille og billlig, og derfor er det perfekt at have mere end en. Forestil dig, at du kan spille din iTunes-musik via de højttalere i huset, du har lyst til at bruge lige nu.

AirTunes

Da AirPort Express er så kompakt, kan du også nemt tage den med hen til en ven sammen med din bærbare computer og dele din enestående musiksmag på din vens stereoanlæg.

Føj musik til dit nuværende trådløse netværk

Hvis du allerede har et trådløst netværk, kan du tilføje musikfunktioner med AirPort Express. Lad os f.eks. sige, at du har installeret et AirPort Extreme-netværk i dit arbejdsværelse. Der er ingen grund til at kassere det og oprette en helt nyt netværk med en AirPort Express-base, når dit ADSL- eller kabelmodem, printer og stereoanlæg nu allerede er samlet på et sted. Du skal bare slutte AirPort Express til stereoanlægget i dit yndlingsmusikrum og slutte den til en stikkontakt - den opretter trådløs forbindelse til det eksisterende netværk, så du kan spille musik i det værelse, du ønsker, uden at skulle flytte ting og tilslutte andre ting.

WiFi-certificeret

Trådløs forbindelse

Ligesom sin storebror, AirPort Extreme, bruger AirPort Express den trådløse 802.11g-standard til levering af hæsblæsende datahastigheder - op til 54 Mbps.(3) Den understøtter både Mac'er, der er udstyret med et AirPort Extreme-kort, og Wi-Fi 802.11g-kompatible Windows-computere samt Mac'er med ældre AirPort-kort og 802.11b-kompatible Windows-computere. Alle i din familie kan surfe trådløst på Internet, fordi AirPort Express sikrer samtidig trådløs Internetadgang via dit ADSL- eller kabelmodem på op til 10 computere(4).

Med AirPort Express får du og alle i din familie ikke blot forbindelse til Internet, men også til hinanden. Da den bruger den kraftfulde 802.11g-standard, kan du trådløst dele fotografier, film og andre arkiver, uden at du behøver bekymre dig om langsomme dataoverførsler. Du behøver heller ikke at bruge tid på at spekulere over vanskelige procedurer til indstilling af netværk. AirPort Express bruger den revolutionerende Rendezvous-teknologi i Mac OS X, så dine AirPort-udstyrede Mac-computere, der afvikler Mac OS X, kan registrere hinanden, uden at du behøver foretage dig noget som helst - de finder hinanden, fordi de er inden for netværkets rækkevidde.

Udvid dit netværk

Udvid dit netværk

Hvis du allerede har et trådløst netværk i dit hjem og gerne vil udvide dets rækkevidde, så er AirPort Express svaret. Lad os sige, at du vil oprette forbindelse til Internet via din PowerBook i et område, der ligger uden for rækkevidden af din AirPort Express- eller AirPort Extreme-base. Du kan bruge AirPort Express som en trådløs bro til at udvide rækkevidden af din primære base.(5)

Der er ingen brug for ekstra ledninger og kabler - AirPort Express, der fungerer som bro, behøver ikke at have fysisk forbindelse til din primære base eller til dit ADSL- eller kabelmodem. Du skal bare anbringe AirPort Express inden for rækkevidden af den primære base og tæt på det område, hvor du vil bruge den trådløse forbindelse.

Trådløs udskrivning

Del en enkelt printer - trådløst

Har du flere computere i dit hjem og kun en printer? Det er ikke noget problem. Du skal bare slutte en printer til USB-porten på AirPort Express-basen, og printeren bliver med det samme tilgængelig for alle på det trådløse netværk.(6) Du behøver ikke længere at flytte din printer fra et sted til et andet for at slutte den til denne og hin computer. Du skal ikke længere kæmpe med kludrede kabler og sende e-post fra en computer til en anden, der har forbindelse til printeren.

  1. Kræver et kompatibelt stereoanlæg eller et sæt højttalere med ekstern strømforsyning.
  2. AirTunes kræver iTunes 4.6 eller en nyere version.
  3. AirPort Express og AirPort Extreme bruger den trådløse 802.11g-standard. Adgang til det trådløse netværk kræver en computer, der kan arbejde med AirPort eller AirPort Extreme, eller en Wi-Fi-certificeret 802.11b- eller 802.11g-computer. For at opnå en hastighed på 54 Mbps skal alle brugere have et AirPort Extreme-kort eller en Wi-Fi-certificeret 802.11g-kompatibel computer og forbindelse med en AirPort Express- eller AirPort Extreme-base. Hvis en bruger af et Wi-Fi-certificeret 802.11b-produkt opretter forbindelse til netværket, vil denne bruger opnå en hastighed på 11 Mbps, og AirPort Extreme- og Wi-Fi-certificerede brugere vil opnå en hastighed på mindre end 54 Mbps. Den faktiske hastighed kan variere afhængig af rækkevidde, forbindelseshastighed, bygningskonstruktionen, netværkets størrelse og andre faktorer.
  4. Til trådløs Internetadgang kræves en computer med trådløst udstyr, en base eller et andet forbindelsespunkt og en konto hos en Internetudbyder (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort Express og AirPort Extreme.
  5. AirPort Extreme og AirPort Express kan kun udvide rækkevidden på et trådløst AirPort Extreme- og AirPort Express-netværk.
  6. Til trådløs udskrivning via USB kræves Mac OS X v10.2.7 eller en nyere version eller Windows XP eller Windows 2000 og en kompatibel printer.
  7. Kabler til tilslutning af AirPort Express-basen til et ADSL- eller kabelmodem, en USB-printer eller et stereoanlæg eller et sæt højttalere med ekstern strømforsyning kan købes separat.
Gray line