Når du står i kø uden for biografen, træner i centeret, slapper af i haven og jogger langs med stranden, opdager du igen og igen, hvor fantastisk det er at lytte til musik med iPod. Det er din musik. Den holder aldrig op med at spille. Og det lyder vidunderligt.

Klikhjul i aktion

Faktisk indeholder den nye fjerdegenerations iPod funktioner, der gør det endnu lettere at få adgang til - og have det sjovt med - din musik. Tag for eksempel Apple-klikhjulet. Med klikhjulet kan du vælge spillelister, rulle gennem en lang liste med album eller kunstnere og vælge lige netop den sang, du vil høre, uden nogensinde at skulle flytte din tommelfinger fra hjulet. Har du lyst til at blande tingene sammen? Nu kan du vælge “Bland sange” lige fra hovedmenuen på iPod. Vi tror også, at du vil nyde den lange batteritid på iPod - op til 12 timer. Og med de 25 minutters beskyttelse mod udfald kan du hoppe og danse af glæde, mens musikken fortsætter med at spille.

Symboler for FireWire og USB.

Men ved du hvad - med iPod kan du faktisk gøre mere end at lytte til musik. Meget mere. iPod forsyner dig med op til 40 GB lagringsmuligheder. Selvfølgelig er der stor sandsynlighed for, at du vil bruge en stor del af den lagringskapacitet til din musik og dine lydbøger, men der vil sikkert være lidt plads tilbage. Du kan bruge det FireWire- eller USB 2.0-kabel, der fulgte med iPod, til at slutte iPod til computeren og kopiere arkiver. Word-dokumenter. Keynote-præsentationer. Excel-regneark. Photoshop-dokumenter. Mulighederne er endeløse.

Belkin Media Reader

Sig “appelsiiiiiiiiin”

Fotografere? iPods store harddisk og lille omfang og vægt gør den perfekt til fotografer, der arbejder i felten. Belkin har faktisk to produkter udviklet specielt til iPod-elskende fotografer. Med disse produkter kan indholdet af bugnende hukommelseskort overføres til iPod. Og nu vi taler om hukommelse, kan en 40 GB iPod indeholde op til 24.000 fotografier (taget med et 3 megapixel kamera).

Griffin iTalk Voice Recorder

Tal ind i mikrofonen

Hvis du holder møde med klienter, overværer foredrag, interviewer folk eller blot vil optage dine egne indtalte memoer (“Memo til mig: hent frimærker”), gør iPod dobbelt nytte som stemmeoptager. Du skal bare trække hovedtelefonerne ud og tilslutte en mikrofon (ekstraudstyr). Flere firmaer, inklusive Griffin og Belkin, sælger enheder, der arbejder sammen med iPod. De er lette at bruge og gør dig i stand til at opbevare op til 28 dages kontinuerlige optagelser på en 40 GB iPod. Arkiverne synkroniseres automatisk med dit iTunes-musikbibliotek, når du kommer tilbage til din Mac, så du let kan lytte til dem. Har du tænkt på, at: Du kunne bruge iPod under et interview og bagefter bruge optagelsen som kommentatorstemme i en dokumentarfilm.

Kalender

Hvor er jeg kl. 14.00 på tirsdag?

Hvis du nogensinde har glemt en tid hos tandlægen, vil du blive glad for at høre, at du også kan tage din kalender med dig, når du bruger en iPod. Mange programmer, iCal, Microsoft Entourage og Palm Desktop - for blot at nævne nogle få, eksporterer kalenderarkiver i vCalendar- eller iCalender-formater, som iPod understøtter.

Forkert nummer

Små sorte adressebøger tilhører forrige årtusinde. Takket være dens understøttelse af industristandarden vCard kan du med iPod opbevare og få adgang til alle dine vigtige adresseoplysninger - navne, adresser, telefonnumre, e-post-adresser - ved at dreje på klikhjulet.

Spil

Spil

Du har hørt, hvad de siger om "kun arbejde og ingen fornøjelser". Naviger til Ekstra, hvor du vil finde spil: Music Quiz, Solitaire, Brick og Parachute, fire populære spil, som du kan spille overalt (når du f.eks. venter på, at filmen skal starte på multiplexen).

Opbevar tekstnoter

Du har spillelister. Du har huskelister. Og nu kan du have dem begge med dig på iPod. Med iPods notelæser kan du tage tekstbaserede oplysninger, som nyheder hentet på Internet, gode råd om investeringer, dit workout-program, instruktioner og indkøbslister med dig på dine rejser. Du kan bare overføre det via FireWire eller USB 2.0 til iPod fra din computer (Mac eller pc).

Alarm

Morgenstund har guld i mund

Vidste du, at iPod har en funktion, så du kan falde i søvn til musik? Det er rigtigt. Og hvis du godt kan lide at vågne til musik eller lyden af et vækkeur, kan iPod også klare det. Du kan finde indstillinger til vækkeur og interval for vågeblus på menuen Ekstra. Begge funktioner virker forresten også fint, hvis du slutter iPod til et par bærbare højttalere.

Genopladelige batterier kan kun oplades et vist antal gange og skal på et tidspunkt evt. udskiftes. Batteriets driftstid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Besøg www.apple.com/dk/batteries , hvis du vil vide mere.

Gray line
. . .
-
iPod
juli.

-
20 GB iPod eller 40 GB iPod
2004

AC ScanMac