Intel Core 2 Duo-processor

Med Mac mini har det altid været nemt at gøre de mest fantastiske ting. Nu kan du gøre alting hurtigere - de nyeste Mac mini-modeller er udstyret med Intel Core 2 Duo-processorer. Fra Front Row til iLife ’08 leverer begge Mac mini-modeller flere wauw! pr. sekund end nogensinde før.

Billede af wafer

Et stort skridt for Mac mini

Intel Core 2 Duo er faktisk to processorer bygget sammen til en, hvilket giver denne Mac mini-model op til fem gange så mange hestekræfter, som den havde før. Intel Core 2 Duo er ikke blot et udtryk for udviklingen inden for processordesign, men også et gigantisk fremskridt. Det er den første energibesparende Intel-processor, der fremstilles med den nye 65 nanometer-proces, som gør det muligt at fremstille transistorer, der er så små, at der kan være hundrede af dem i en enkelt menneskecelle. Med to bittesmå, kraftfulde processorer, der er udviklet til at dele ressourcer og kredsløb, opnår Intel Core 2 Duo langt større niveauer af ydeevne, mens den faktisk bruger mindre strøm. Faktisk er den nye Mac mini endnu mere stille end de tidligere modeller, der i forvejen var musestille.

Universal-program + Mac

Software, der bare virker

I Mac mini-verdenen er der intet, der er kompliceret - heller ikke selvom den interne arkitektur forbedres så drastisk. Så når det handler om at afvikle software på din Intel-baserede Mac mini, kan du forberede dig på det forventelige: Det virker bare. Programmer med Universal-symbolet kan afvikles på både PowerPC- og Intel-baserede Mac mini-computere. De fleste eksisterende programmer kan også afvikles på din Intel-baserede Mac mini. Du skal bare starte dem, som du plejer. Takket være Rosetta-teknologien i Mac OS X ser de ud og føles, som de gjorde før.(1)

  1. Få flere oplysninger om Rosetta-understøttet Apple-software. Kontakt producenten direkte, hvis du vil have oplysninger om software fra tredjeparter.
  2. Tests udført af Apple i august 2006 med testmodeller af Mac mini-computere med 2,0 GHz Intel Core 2 Duo-processorer; alle andre computere var 1,42 GHz G4-produktionsmodeller. Anslået point i henhold til SPECint_rate_base2000:30.8 Anslået point i henhold til SPECfp_rate_base2000:26.3 SPEC® er et registreret varemærke tilhørende Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC); se www.spec.org for at få flere oplysninger. Benchmark-test blev kompileret med IBM- og Intel-compilere til Mac OS.
  3. Tests udført af Apple i august 2006 med testmodeller af Mac mini-computere med 2,0 GHz Intel Core 2 Duo-processorer; alle andre computere var produktionsmodeller. Test af Safaris hastighed ved indlæsning af HTML-sider (i buffer) er en del af i-Bench 5.0-sammenligningen.
  4. Hukommelse tilgængelig for Mac OS X kan variere afhængigt at grafikkortets behov. Grafikkortets minimumsforbrug er 80 MB, hvilket giver 432 MB systemhukommelse (til standardkonfigurationen, som leveres med 1 GB RAM).

Sammenligninger af Mac mini-ydeevne

SPEC-ydeevne: Op til 5X hurtigere end tidligere Mac mini-modeller. (2)

Mac mini
G4 1,42GHz
Mac mini
Core Duo 2,0GHz
Δ
6.0 30.8 5,13X
SPECint_rate_base2000
Heltaltsberegning (anslået)
Mac mini
G4 1,42GHz
Mac mini
Core Duo 2,0GHz
Δ
4,6 26,3 5,72X
SPECfp_rate_base2000
Flydende kommaberegning (anslået)

Hurtigere over hele linjen

Programmers ydeevne med Mac mini (3)

GarageBand (eksport til iTunes)

2,4x hurtigere 

Safari (HTML-indlæsningshastighed, i buffer)

2,4x hurtigere 

QuickTime (kodning af video til iPod)

2,3x hurtigere 

Pages (almindelig opgave)

1,9x hurtigere 

iMovie HD (redigering)

1,7x hurtigere 

Mac mini med 1,42 GHz PowerPC G4

Sammenligning 

Integreret grafik

Mac mini er udstyret med en grafikprocessor, der er indbygget i systemet, og den er ikke sen til at starte. Intel GMA950-grafikprocessoren understøtter Core Graphics i Tiger og de nyeste 3D-spil. Den deler 667 MHz hurtig hukommelse (4) med Intel Core 2 Duo-processoren og tilføjer utrolig stor værdi.