iMac 350 & 400 MHzDet er kun lidt over et år siden, at iMac blev født, men allerede nu har to millioner mennesker fundet ud af, at det er den hurtigste og nemmeste vej til Internet. Og det er i hvert fald den mest farverige vej.

Men hvad kan følge i fodsporene på verdens mest populære hjemme- og undervisningscomputer? Det kan en helt ny iMac, som har fået nyt design hele vejen igennem, og som fås i tre nye modeller: iMac, iMac DV og iMac DV Special Edition.

Nu er alt det, du elsker ved iMac blevet endnu bedre. Den er mindre, mere elegant, mere brugervenlig og hurtigere med en lynhurtig 350 MHz eller 400 MHz PowerPC G3-processor. Og vores nye DV-modeller har også Apples revolutionerende digitale videoteknologi. Faktisk er iMac DV-modellerne en kombination af små biografer og filmstudier. Du kan nemlig se de seneste DVD-film på dem og lave dine egne hjemmevideoer lige så godt som de professionelle. Du skal blot bruge et digitalt videokamera og Apples brugervenlige digitale software til videoredigering, iMovie. Den er nøjagtigt, hvad du forventer af en iMac. Det er computeren, der gør de utroligste ting utroligt enkle.

Derudover leveres iMac med QuickTime 4, som er standardteknologien til digital video og streaming, så du kan afspille QuickTime-film, se QuickTime-tv og gøre fuld brug af interaktive websites. Og hvis du er musikelsker, kan du virkelig glæde dig til at høre, hvordan MP3-musik lyder på iMacs indbyggede Harman Kardon-højttalere. Du behøver ikke tænke på højttalerkabler eller tilslutningsenheder. Du kan blot nyde den imponerende stereolyd. Og foran på iMac kan du tilslutte to sæt hovedtelefoner, så to musikelskere kan nyde musikken samtidig.

Den letteste måde at komme på Internet.
iMac kombinerer spændingen ved Internet med enkelheden ved Macintosh. iMac har alt, hvad du behøver for at sende og modtage e-mail og surfe på World Wide Web. Når du starter din nye iMac, vil den venlige Indstillingsassistent bede dig om nogle få oplysninger, f.eks. dit navn og dit telefonnummer.Derefter guider den dig videre til Internet og hjælper dig med at oprette forbindelse. Og vupti er du på Internet. Du kan udveksle e-mail med venner og familie, og du er godt på vej til at blive en ægte Internetsurfer. Alt dette kan du gøre i løbet af få minutter, efter du har taget iMac op af kassen, da iMac leveres med gratis Internetabonnement.

Du kan finde det hele
Du vil opdage ting, du slet ikke vidste eksisterede. Du kan handle steder, hvor du aldrig har været, besøge verdens fantastiske museer og gallerier, finde oplysninger til projekter til skolen og virksomheden, genfinde gamle venner og udforske universet. Og hemmeligheden bag det hele, det er Sherlock, det bedste søgeværktøj på Internet, og en af nøglefunktionerne i Mac OS 8.6, som er den Systemsoftware, der er installeret på iMac.

Sherlock samler funktionerne fra adskillige søgeværktøjer og stiller dem til din rådighed. Du kan give Sherlock søgekommandoer på almindeligt dansk og behøver derfor ikke lære uigennemskuelige søgekommandoer for at finde det, du leder efter på Internet. Du kan skrive simple spørgsmål og kan endda udelade spørgsmålstegn. Sherlock finder svarene og laver en liste med de mest relevante steder øverst.


iMac 350 MHz
Pris 7.499,-
excl. moms

iMac 400 MHz
Pris 9.499,-
excl. moms


iMac 400 MHz
Special Edition
Pris 11.149,-
excl. moms
Utroligt, men sandt: 90% af alle iMac-ejere er Internetabonnenter (for mange er det deres første computer, og de har ingen computererfaring). Og de fleste oprettede Internetforbindelse samme dag, som de købte iMac.
iMac gør det nemt med det indbyggede 56 K-modem og 10/100BASE-T Ethernet-port og mulighed for at oprette forbindelse via telefonlinien, kabelmodem eller DSL-modem (eller trådløst med ekstraudstyret AirPort-kort og AirPort-base).
Velkommen til Apples nye trådløse netværk, AirPort, som overraskende billigt giver dig et alternativ til det kabelbundne liv.

Hvilke andre nyheder er der?
Der er masser af nyheder. F.eks. er iMac kortere tid om at gå på vågeblus og hurtigere til at starte igen, når vågeblus afbrydes, og iMac starter også generelt hurtigere. Afbryderknappen blinker, når iMac er på vågeblus. Der er nye skrivebordstemaer, der matcher kabinettet. Et udvalg af 16-bit stereosystemlyde i mappen Apple-ekstraarkiver. Funktionstaster, der kan indstilles, så du kan starte dine yndlingsprogrammer med et enkelt tryk på en knap. Og en lang række ekstra billeder og standardlayouts til AppleWorks. Den nye iMac kan også arbejde med USB-lagringsenheder med stor kapacitet, USB-lydenheder, USB-kommunikationsenheder og universelle USB-spilenheder, hvilket vil sige, at du kan bruge næsten alle spilenheder på markedet. Der er allerede installeret OpenGL-biblioteker for at gøre de spil, du spiller, mere ægte, mere virkningsfulde og sjovere. Du får også forbedret talegenkendelse med 44 KHz, en ny accelerationskurve til musen, et nyt lydkontrolpanel og et nyt skærmkontrolpanel.

Derfor er det så nemt
De tre nye modeller har mange designforbedringer, men iMac er først og fremmest så nem at bruge og perfekt til nybegyndere, der hurtigt vil på Internet, fordi det er en Macintosh. Og netop fordi det er en Macintosh, behøver man kun at lære nogle få grundliggende computerfærdigheder, f.eks. at pege og klikke, for at komme i gang.Har man først lært at bruge ét Macintosh-program, kan man stort set klare dem alle. For alle Macintosh-programmer fungerer på samme enkle måde med praktiske lokalmenuer og letgenkendelige symboler. Uanset hvad du vil opnå med din computer, vil du opnå det hurtigere med en iMac - det gælder især for førstegangsbrugere.

Og hvis du er en af de iMac-brugere, som ynder at pille ved indstillingerne af systemsoftware samt alle andre indstillinger, vil det glæde dig at høre, at du nu har mulighed for at gendanne de originale indstillinger. Du kan med andre ord når som helst gå tilbage til System-software, som den så ud, da iMac forlod fabrikken.


. . .
-
iMac 350 • 400 MHz
a

-
app
Nov.1999