Power Mac G4 Cube

Power Mac G4 Cube Power Mac G4 Cube. Moviemaker, digital jukebox, game player, Internet surfer.
Speaker
 
Tech SpecsG4 ProcessorDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareDigital Music 
 
CD-RW Drive
CD-RW-drev
CD-RW-drevet i Power Mac G4 Cube kan læse musik-CD'er, CD-ROM-diske, CD-R/RW-diske og Photo CD'er og kan skrive på CD-R- (musik) og CD-RW-diske (data). Tomme CD'er er så billige og har plads til så mange data (op til 700 MB), at du kan bruge dem til at dele film på computeren med familie og venner og til sikkerhedskopiering af vigtige arkiver.
 

Højttalere med god lyd
Når du får lyst til at lytte til musik-CD'er (både dem du allerede har, og dem du selv brænder), tror vi, at du vil sætte pris på den rene stereolyd fra de Harmon Kardon-højttalere, som Apple har designet og som er standardudstyr til G4 Cube.
 
Power Mac G4 Cube
Få mere plads på skrivebordet
Power Mac G4 Cube fylder kun 18,8 cm x 18,8 cm på skrivebordet og giver dig dermed mere plads til at brede dig på, når de kreative ideer vælter frem. Du får endnu mere plads, hvis du samtidig vælger at investere i en af de pladsbesparende og dødlækre flade Apple Studioskærme, som kun fylder ca. 20 cm i dybden - selv når foden er slået ud. Se, hvor meget mere plads du får med dette elegante par - det er noget helt andet end at blive marginaliseret på et skrivebord af en af de store beige skærme med katodstrålerør. Disse skærme vejede et ton og brugte 70-80 watt strøm. Apple Studioskærm bruger kun 50 watt (35 watt eller mindre, når den er på vågeblus), og den vejer så lidt, at du kan flytte rundt med den, når det passer dig.
 
Power Mac G4 and Power Mac G4 Cube
Det er ikke størrelsen, det kommer an på
Begge er supercomputere til skrivebordet med en konstant ydeevne på flere milliarder udregninger pr. sekund, og alligevel leverer Power Mac G4 Cube - som fylder under en fjerdedel af Power Mac G4 - denne ydeevne i en meget koncentreret form.
 
Du vil blive forbavset over, hvor meget avanceret teknologi der kan være i en supercomputer, som er 20 cm på hver led.
 
Med en processorhastighed på tre gigaflop (eller tre milliarder beregninger pr. sekund) er denne supercomputer et lille kraftværk. Med al den kraft i kabinettet er det dog stadig muligt at fremstille film på computeren, arbejde med 2D- og 3D-grafik, bygge websteder, spille de nyeste spil - eller styre en virksomhed - ved blot at pege og klikke med musen. Og nu følger der også noget af det bedste software med til computeren.
 
Brænd selv CD'er
Den nye G4 Cube leveres med Apples iTunes -software og et indbygget CD-RW-drev. Du kan bruge programmet til at oprette MP3-musikarkiver og brænde dine egne CD'er ved blot at klikke nogle få gange med musen*. Faktisk kan G4 Cube udføre disse ting i baggrunden, så du kan fortsætte med at arbejde - eller spille - uforstyrret.
 
iTunesDet er en fornøjelse at arbejde med iTunes på en G4 Cube. Med denne brugervenlige software kan du konvertere musik fra musik-CD'er til MP3-format (dvs. at lydarkiver i CD-kvalitet komprimeres til en tiendedel af deres oprindelige størrelse med et meget lille tab i lydkvaliteten, hvilket knapt kan opfattes af det menneskelige øre) blot ved at klikke på en knap. Disse væsentligt mindre arkiver gør det muligt at arkivere mange flere sange på G4 Cubes harddisk.
 
Det er fint at brænde musik-CD'er, tænker du muligvis, men hvad med data? Det kan du også med G4 Cube - og det er faktisk lige så nemt. G4 Cube er nemlig udstyret med et lille smart program kaldet Disc Burner, som gør det til en leg at brænde musik- eller data-CD'er.
 
Sæt en tom CD i CD-RW-drevet, indtast et navn til CD'en i dialogen - og se bare, hvad der sker - symbolet for CD'en vises på skrivebordet. Nu skal du blot trække de arkiver og mapper, som skal brændes på CD'en, til symbolet for CD'en, og vælge Opret CD på Specielmenuen. Herefter tryller Disc Burner.
 
iMovie 2 Fremstil selv film med iMovie 2
Når man tager mulighederne for at arbejde med multimedie på G4 Cube i betragtning, er det ikke utænkeligt, at du lige pludselig sidder med nogle MP3- eller MIDI-arkiver og arbejder på lydsporet til din egen film. For at komme i gang skal du blot gribe det digitale videokamera og optage nogle sekvenser fra dagligdagen, så du har noget at arbejde med.
 
G4 Cube leveres med Apples prisbelønnede software til videoredigering iMovie 2 installeret. Med iMovie kan du ved hjælp af en brugervenlig grænseflade redigere videoklip fra særlige øjeblikke i en perfekt digital kvalitet. Du kan tilføje overgange, rulletekster, og kommentarer - og du kan endda peppe filmene op med lidt baggrundsmusik, før du brænder en CD, som kan vises til familie og venner.
 
Hvad er der indeni?
Power Mac G4 Cube er fyldt med software, deriblandt Mac OS 9.1, iTunes, iMovie 2, QuickTime, AppleWorks, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express, Netscape Communicator og nogle virkelig fænglsende 3D-spil.
 
PowerPC G4Hardwaren er af den bedste kvalitet: 450 MHz Power Mac G4 Cube er udstyret med 128 MB RAM med høj ydeevne (kan udvides op til 1,5 GB), 1 MB level 2 backsidebuffer, 20 GB Ultra ATA/66-harddisk og ATI RAGE 128 Pro-grafikkort med 16 MB grafikhukommelse installeret i en særskilt AGP 2X-grafikplads. Herudover er den også udstyret med 10/100 BASE-T Ethernet, FireWire og USB.
 
 
* iTunes kan bruges til at reproducere materiale. iTunes giver kun licens til at reproducere materiale, som ikke er beskyttet af ophavsret, materiale, som du har ophavsretten til, eller materiale, som du ifølge lovgivningen har lov til at reproducere.
 
Mac OS X Ready
 
Power Mac G4 Cube Video
Få mere at vide om G4 Cubes design i denne 6 minutter lange video.
 
Cube er smuk
“Det firma, som i lang tid har stået for design og nytænkning blandt computereproducenter, har nu introduceret en ny computer i bedste klasse, og det er ganske enkelt den lækreste computer, jeg nogensinde har set eller brugt. Og jeg har set de fleste”.
— Walter S. Mossberg
The Wall Street Journal
 
Flere kommentarer...
 
Power Mac G4 Cube QTVR
Se Power Mac G4 Cube i en QuickTime VR-præsentation.
 
Apple Optical Mouse Apple Pro Mouse
G4 Cube leveres med den utroligt følsomme Apple Pro Mouse, som giver en perfekt præcision på næsten alle overflader. Apple Pro Mouse er udstyret med optisk mekanik, der registrerer bevægelser 1500 gange i sekundet, hvilket giver meget præcis kontrol med markøren.
 
The 108-key Pro Keyboard
Apple Pro Keyboard
Power Mac G4 Cube-computeren leveres med et Apple Pro Keyboard med 108 taster, herunder 15 funktionstaster i almindelig størrelse, kontroltaster til fuldstændig navigation i dokumenter, piletaster i almindelig størrelse, taster til at styre lyden og en tast til at skubbe diske ud med.
 
Internet på et øjeblik
Power Mac G4 Cube leveres med indbygget 10/100BASE-T Ethernet-netværk til bredbåndsadgang og et indbygget 56 K V.90-modem. Derudover er G4 Cube forberedt til trådløst AirPort -netværk.
 
Plug and play
G4 Cube er udstyret med to 400 Mbps FireWire -porte og toUSB-porte, så du kan tilslutte en printer, scanner, ekstern harddisk eller et digitalt videokamera med den brugervenlighed, som "plug-and-play" giver.
 

. . .
-
 PowerMac G4 Cube
a
www.AppleMuseum.dk
450 MHz - Maj 2001
2001