Apple AirPort


AirPort wireless technology provides fast relief from the biggest problem about being wired.


Tech SpecsAt SchoolAt HomeNetworkLigesom basen til en trådløs telefon skal AirPort-basen bruge en fysisk forbindelse for at kunne etablere forbindelse til Internet og til computere med AirPort. Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56K-modem (V.90)*. Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede forbindelse til 10BASE-T Ethernet, som giver mulighed for at etablere forbindelse via Ethernet.

Hvad synes du?
Deltag i en spørgeskemaundersøgelse blandt kunder til AirPort-basen (kun på engelsk).

AirPort Demo
Se, hvordan AirPort-basen virker i denne QuickTime- præsentation. (200 Kbyte)


Meget stor AirPort
Kan det skaleres? Atten AirPort-baser, der var koblet sammen, leverede e-post og adgang til Internet til op til 450 brugere på samme tid på et større område under Apples Worldwide Developers Conference 2000.
  Vink farvel til virvaret af ledninger og kabler på gulvet, og glem alt om at bruge computeren på et ubekvemt sted, bare fordi telefon- eller Ethernet-stikket er der. Nu kan du til en overkommelig pris få en Internetforbindelse i hjemmet eller på skolen uden kabler, ekstra telefonledninger og kompliceret netværkshardware.

Løsningen hedder AirPort og er baseret på den mest avancerede trådløse teknologi, som sikrer hurtig og pålidelig kommunikation mellem flere computere og Internet. Tusindvis af Mac-brugere på skoler og i hjemmene er blevet positivt overrasket over, at AirPort giver mulighed for at bruge iBook, iMac, PowerBook og Power Mac G4 til arbejde, spil, e-post og udforksning af Internet - trådløst - uanset hvor i hjemmet, kollegiet eller klasseværelset du befinder dig. AirPort giver flere brugere mulighed for at have forbindelse til Internet samtidig, mens de besøger forskellige websteder, henter e-post og udveksler arkiver på én Internetkonto.

Ydeevne som et kraftværk
AirPort, som er resultatet af et samarbejde mellem Apple og Lucent Technologies, ændrer den måde vi arbejder, leger og kommunikerer på. AirPort er nemlig et krafværk, når det gælder ydeevne. Den trådløse overførelse af data foregår med en blændende hastighed på 11 megabit pr. sekund - op til 10 gange hurtigere end de mest almindelige netværk til hjemmet - med op til 10 samtidige brugere pr. base. Du kan nemt overføre arkiver til en iBook, iMac, Powerbook og Power Mac G4, som er udstyret med AirPort, uden disketter. Og tænk bare på mulighederne for at spille: Nu kan du ikke blot spille netværksspil med familien overalt i huset, men også spille med din genbo.

AirPort er baseret på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum) og kan derfor bruges sammen med andet udstyr, der opfylder denne standard. Og da kommunikation med AirPort foregår ved hjælp af radiosignaler, kan kommunikationen foregå gennem døre og vægge (dette er f.eks. ikke tilfældet med infarød kommunikation, som kræver frit udsyn). Med andre ord: Du kan udforske Internet, selv når din hund stiller sig foran dig og logrer med halen, så du ikke kan se basen.

Nemt at opstille og bruge
Da Apple har udviklet både hardware og software, vil du opleve, at AirPort-udstyret er nemt at stille op og bruge. Begynd med AirPort-kortet og AirPort-basen, som ligner basen til en trådløs telefon. AirPort-basen har et indbygget almindeligt 56 K-modem samt en Ethernet-port, som du kan bruge, hvis du har adgang til et Ethernet-netværk.

Du kan installere et AirPort-kort i computeren og få adgang til Internet via AirPort-basen eller udstyre en iBook, iMac, PowerBook eller Power Mac G4 med AirPort ved at installere den nye AirPort-softwarebase.


* Den faktiske modemhastighed er lavere. Hastigheden afhænger af forbindelsens kvalitet og andre faktorer.
  AirPort 1.2-opdatering
Hent den nye opdatering, som giver bedre kompatibilitet og stabilitet og indeholder nye funktioner, bl.a. understøttelse af lukkede netværk samt den komplette version af softwarebasen.
. . .
-
Apple´s produkter
a

-
app
2001