Apple AirPort

Class Act.


Tech SpecsAt SchoolAt HomeNetwork



Kun for netværksadministratorer
Selvom AirPort er udviklet, så det er nemt at bruge, indeholder det også mange avancerede funktioner til administration af større netværk, f.eks. adgangskontrol og kryptering. Brugerne skal bruge en adgangskode til at logge ind på AirPort-netværket - med mulighed for en ekstra adgangskode, hvis brugerne skal have adgang til en anden computer på netværket. AirPort krypterer data, der overføres, med 40 bit.



Tilslut bærbare PC'er
AirPort opfylder standarden IEEE 802.11 (en international standard for trådløs kommunikation), og flere forhandlere sælger ekstraudstyr, som gør det muligt at bruge bærbare PC'er i et AirPort-netværk.

Nu kan du oprette et trådløst netværk i et klasseværelse ved hjælp af computere med AirPort og en AirPort-base.

Pludselig er Internet overalt. Med AirPort-baser som en del af infrastrukturen på netværket kan skoler få trådløs Internetadgang i klasseværelser, auditorier og på biblioteker. Og da alle iBook, iMac, PowerBook og PowerMac G4 med AirPort kan forbindes trådløst med hinanden, kan klasseværelset være dér, hvor undervisningen foregår - selv i skyggen af et træ.

Med AirPort er det muligt for medarbejdere og studerende at arbejde sammen om tværfaglige projekter og gruppeopgaver uden at være i nærheden af en netværksforbindelse. De projekter, som kræver, at man finder oplysninger på Internet, behøver ikke længere udsættes, til der er plads i computerrummet. Med AirPort kan lærerne flytte computerrummet ind i klasseværelset, studenterrådet, biblioteket eller endda udendørs.

Holdet behøver ikke længere at bruge computerrummet, når de arbejder på projekter eller søger på Internet. Netværksadministratoren kan ved hjælp af AirPort opstille et mobilt computerrum, som i stedet kan flyttes til de studerende. Når det mobile computerrum køres ind i et klasseværelse, skal læreren bare sætte stikket i stikkontakten. Når computerne tændes, finder AirPort-softwaren selv basen i klasseværelset - og netværket er klar til brug.

Eksempler i massevis
15.000 undervisere fandt på 2000 Florida Educational Technology Conference (FETC) i Orlando ud af, at de med den trådløse AirPort-teknologi kan bruge computere mere effektivt i undervisningen - uden at de behøver et budget på størrelse med forsvarsbudgettet eller skal bruge mere tid på at læse håndbøgerne, end de bruger på at forberede den egentlige undervisning.

På 21st Century Academy, en eliteskole i Hamilton County, Tennessee, USA, er der f.eks. oprettet et trådløst netværk til skolens 43 iBook-computere vha. af fem AirPort-baser, som er strategisk placeret. Det er også planen, at AirPort skal spille en rolle i den amerikanske stat North Carolinas program for fjernundervisning Smart Classroom. Til skolens MobileCart-program skal der bruges 20 bærbare computere, der er trådløst forbundet til 2 AirPort-samlingspunkter. Ideen er, at MobileCart kan køres rundt til alle klasseværelser, så lærerne kan bruge Internet i undervisningen, uanset hvor de befinder sig.


Glem alt om dyrt ekstraudstyr
Når du installerer AirPort-baser i undervisningslokaler og auditorier, kan de studerende og andre ansatte samarbejde på en helt ny måde. Man kan udveksle arkvier, e-post og opgaver ved Ethernet-hastighed ved blot at slutte AirPort-basen til en eksisterende netværksport. De budgetansvarlige behøver ikke længere bekymre sig om klasseværelser med dyre og tidskrævende Ethernet-forbindelse og kan i stedet koncentrere sig om undervisningen.


Udvidet Ethernet
AirPort er en fremragende metode til udvidelse af Ethernet-forbindelsen, når det er problematisk at bygge om. Et af de største problemer for skoler er, hvad de kan gøre ved de eksisterende bygninger. Mange skoler har problemer med brug af asbest, kabler, der kun kan trækkes et bestemt sted, og bestemte bygninger, der er fredet. I sådanne tilfælde er det overflødigt at trække Ethernet-kabler i alle lokaler. Ved at placere en AirPort-base på gangen i nærheden af klasseværelset kan du på den måde sørge for trådløst netværk på hele skolen.


. . .
-
Apple´s produkter
a

-
app
2001