AirPort er en avanceret netværksteknologi, som sikrer Internetadgang fra alle rum i hjemmet, fra klasseværelset og fra kontoret - uden kabler, uden ekstra telefonlinier og uden kompliceret netværkshardware. Og AirPort arbejder uhyggeligt hurtigt: Med en hastighed ved overførsel af data på op til 11 Mbps kan AirPort bruges til trådløs kommunikation inden for en radius af ca. 50 meter fra basen.(1)

 AnywhereSom tusindvis af Macintosh-brugere allerede ved, kan du med AirPort bruge Macintosh til arbejde, leg, Internet og e-post, uanset hvor du befinder dig.

Ligesom basen til en trådløs telefon er AirPort-basen udstyret med et 56 K-modem til telefonlinien samt to Ethernet-porte. AirPort er forberedt til bredbånd. Og det er nemt at installere og bruge AirPort, fordi Apple har udviklet både hardware og software, som arbejder sammen uden problemer.

AirPort virker gennem væggene
AirPort kommunikerer vha. radiosignaler, som også kan sendes gennem mure og vægge. Du kan surfe på nettet og spille dine yndlingsspil sammen med andre, mens du sidder i din yndlingslænestol derhjemme.

AirPort siger “velkommen” til America Online.
Nyheder til AOL-brugere i USA: Du kan chatte med dine venner i hele verden, uanset om du befinder dig hjemme eller på kollegiet, inden for en afstand 50 meter fra en AirPort-base.(2)

AirPort-basen understøtter op til 50 Mac OS- og Windows-computere
Hver AirPort-base understøtter op til 50 brugere. AirPort opfylder kravene til standarden IEEE 802.11b og kan bruges sammen med andre produkter, der opfylder kravene til 802.11.

   Demo
Hvis du administrerer et netværk af Windows-computere, behøver du blot en Apple-computer (iBook, PowerBook, iMac eller Power Mac G4), som er udstyret med AirPort, for at oprette et trådløst netværk. AirPort-basen leveres med et 10/100BASE-T Ethernet-stik, der kan bruges som samlingspunkt for både Mac OS- og Windows-computere.

Internet er netop blevet et mere sikkert sted
Er du bekymret for sikkerheden på Internet? Det er du i din gode ret til at være. Derfor er AirPort udstyret med sikkerhedsfunktioner som firewall og 128 bit kryptering.

AirPort og Mac OS X
Hvis du bruger Mac OS X, verdens mest avancerede operativsystem, er du endnu bedre stillet. Mac OS X kan arbejde med "multihoming", så en iBook, PowerBook, iMac eller Power Mac G4 med AirPort automatisk finder forskellige typer netværk, der er tilgængelige, og justerer indstillingerne derefter.

(1) Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en konto hos en Internetudbyder (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af de fysiske forhold.

(2) Kompatibel med AOL 5.0 (kun USA). Hvis en AOL-forbindelse skal deles, kræves der flere AOL-konti.

(3) Den faktiske overførselshastighed er lavere og afhænger af forbindelsens kvalitet og andre faktorer.


AirPort 2.0-software
AirPort 2.0 er kompatibel med alle versioner af AirPort-kort og -baser og indeholder forbedringer til trådløse AirPort-netværk. AirPort 2.0 kan opdatere originale AirPort-kort til 128 bit kryptering (de originale AirPort-baser bruger stadig 40 bit). Softwareopdatering installerer automatisk AirPort 2.0.

10/100BASE-T Ethernet-port
AirPort-basen er nu udstyret med en Ethernet-port, så en enkelt Internetforbindelse også kan deles med computere, der er sluttet til et Ethernet-netværk. Ved at slutte en enkelt computer (eller flere Mac OS- og Windows-computere via et samlingspunkt) direkte til denne port kan brugerne sikre, at alle computerne beskyttes af den indbyggede firewall i AirPort.

 Ethernet port

Ligesom basen til en trådløs telefon bruger AirPort-basen en fysisk forbindelse til Internet og en trådløs forbindelse til kommunikation med de computere, der er udstyret med AirPort. Basen er udstyret med et RJ-11-stik til det indbyggede 56K V.90-modem.(3)Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, så du kan oprette forbindelse via Ethernet.Firewall
Den integrerede firewall i AirPort forhindrer uvedkommende Internetbrugere i at få adgang til det private netværk. Dette omfatter alle de Ethernet-klienter, der er sluttet til basen. Hvordan? Når AirPort-basen er konfigureret til at dele Internetforbindelsen med andre computere, giver basen alle computerne på netværket private netværksadresser. Da disse adresser kun kendes af basen, er computerne beskyttede mod IP-baserede webangreb.

Op til 128 bit hosting
På den måde kan AirPort-basen konfigureres til klienter, der bruger 40 eller 128 kryptering som en ekstra sikkerhed.. . .
-
AirPort 128 bit
a

-
app
2001