Programmer på Mac OS X v10.2 og Power Mac G4
Kraftfulde værktøjer.

ArkitekturSuperdrive

Power Mac G4-modellerne leveres med Apples brugervenlige software til digitale medier, så du kan begynde at udøve dine kreative trolddomskunster, så snart du har pakket computeren ud. Da programmerne er udviklet til Mac OS X, udnytter de fuldt ud fordelene ved det avancerede operativsystem og den kraftfulde grafikteknologi.

Art Directors Toolkit Art Directors Toolkit Du kommer til at spare masser af tid med Art Directors Toolkit (ADT), fordi du nu hurtigt og nemt kan finde de oplysninger, du har brug for. Dette selvstændige program er spækket med funktioner, der lader dig gøre alt fra at se alle mulige tegn i en bestemt skrift, bestemme punktstørrelsen på 1/8" Helvetica “M” og opfange et punkts faktiske farve på skærmen til at konvertere punkter til pica og meget mere.

OmniGraffle gør dig i stand til at tegne perfekte diagrammer, slægtstræer, rutediagrammer og orginisationsdiagrammer og skitser. Du kan bruge OmniGraffle til at udtænke plottet i en historie eller en film, lave en oversigt over en organisation, vise arternes udvikling eller anskueliggøre vidensdeling. Hvis du gerne vil organisere dine tanker og projekter grafisk, er OmniGraffle lige noget for dig.

OmniOutliner OmniOutliner er et glimrende værktøj til at skitsere og organisere dine tanker, med mulighed for flere lister over gøremål på en gang og registrering af f.eks. bøger og DVD-film i dit personlige bibliotek.

PixelNhance er et realtidsprogram til billedforbedring fra Caffeine Software. Med PixelNhance kan du hurtigt og nemt finde de bedste indstillinger til justering af digitale billeder. Dit billede kommer frem i et delt vindue på den ene halvdel af skærmen med de oprindelige indstillinger i den ene del af vinduet og de nye i den anden. Med PixelNhance kan du forbedre lysstyrke og kontrast, farve- og tonemætning og skarphed samt mindske støj. Du kan justere eller rotere den skillelinie, der adskiller de to områder, både vandret, lodret og diagonalt. Og når du ændrer indstillingerne i kontrolvinduet, kan du se resultatet med det samme.

FAXstf X Med FAXstf kan du sende fax direkte fra Power Mac G4 via alle dokumentbaserede programmer til Mac OS X, inklusive Microsoft Office v.X og Acrobat Reader. Og FAXstf understøtter fuldstændig det indbyggede 56 K-modem i Power Mac G4, så du ikke har brug for yderligere hardware eller software for at sende og modtage fax.

Microsoft Internet Explorer 5, den mest udbredte webbrowser optimeret til Macintosh-platformen, passer nu perfekt til Mac OS X. Der medfølger så praktiske funktioner som Auction Manager, Internet Scrapbook, Search Assistant og Show Related Links (så du kan finde websider, der minder om den, du kigger på, uden at udføre en separat søgning).

Snapz Pro X Snapz Pro X er måske den sejeste løsning til skærmbilleder på Mac'en - og så kan du endda optage film. Du kan bruge Snapz Pro X til den træningsvideo, som du selv kan kommentere, uden at bekymre dig om arkivstørrelse eller forbindelseskvalitet. Snapz Pro X understøtter f.eks. formaterne .bmp, .pict, .gif, .jpg, .png, .tiff, .pdf og Photoshop-arkiver, og du kan også optage animationer og action-sekvenser som QuickTime-film. Med Snapz Pro X behøver du aldrig mere at forklare folk, hvor sejt et spil er, eller hvordan de skal bruge et bestemt program - du kan bare tage et billede eller optage en film af det, så de kan se det med deres egne øjne.

Graphic Converter GraphicConverter er Mac OS X-versionen af det alsidige kreative værktøj, der lader dig importere billeder fra mere end 100 grafiske formater - og eksportere til masser af grafikformater. Med GraphicConverter får du både avancerede og grundlæggende funktioner til billedbehandling, “batch”-konvertering og understøttelse af AppleScript.

FileMaker Pro Trial er en 30-dages prøveversion af det databaseværktøj, som du kan bruge til at styre projekter og holde styr på kunder. Vil du gerne oprette en postliste med potentielle kunder og inddele dem efter profession, bopæl eller indkomst? Det kan du med FileMaker Pro.

-- Adobe Acrobat Reader 5.0 er den nyeste version af den standardsoftware, der lader dig konvertere alle dokumenter til PDF-format. Med Acrobat Reader 5.0 kan alle åbne dit dokument med en lang række hardware- og softwarekonfigurationer, og det vil se nøjagtigt sådan ud, som du havde tænkt dig - layout, skrift, henvisninger og billeder er stadig intakte.

  Mac OS X v10.2 Mac OS X v10.2 er en fornøjelse at bruge, men under den imødekommende Mac OS X-grænseflade befinder sig et klippefast professionelt operativsystem baseret på kampklare teknologier, som virkelig kan trække læsset på Internet. Og det er programmeret til at vride den allersidste dråbe ud af din hardware.

iChat iChat
Mac OS X-programmet iChat til IM-beskeder gør det let at finde og chatte med dine kolleger. iChat opretter automatisk lister over tilgængelige kontakter, så I øjeblikkeligt kan sende arkiver og samarbejde, selv om I ikke sidder i samme lokale.

Reklamepost Slut med reklamepost
Mac OS X-klienten Mail gør det muligt for dig at håndtere den e-post, du ikke er interesseret i, lige så effektivt som den, du gerne vil modtage. Mail leveres nemlig med et avanceret indbygget reklamepostfilter, der kan identificere og opsnappe reklamepost, samt enkle kriterier, som du selv lærer programmet at anvende til frasortering af reklamepost. Og du kan også se, hvilke af dine iChat-venner der er online, så du kan sende dem en IM-besked i stedet for at besvare deres e-post.

Adressebog Adressebog
Hver side i Adressebog kan indeholde - og i et lækkert layout vise - alle de oplysninger, du gerne vil gemme, uanset hvor mange telefonnumre og e-postadresser dine venner har. Og så er programmet intelligent. Du kan klikke på en adresse for at få vist et kort over, hvor den ligger. Du kan også klikke på en URL-adresse, hvis du vil se den hjemmeside, der gemmer sig bagved. Klik på en e-postadresse, hvis du vil sende en besked - hvis det tilfældigvis er en mac.com-adresse, kan du også åbne vedkommendes offentlige iDisk-mappe eller sende en IM-besked via iChat.

Sherlock 3
Du kan hurtigt og let danne dig et overblik over de mest praktiske og brugbare oplysninger, der findes på Internet, som f.eks. nyheder om aktiemarkedet, generelle overskrifter, auktionsaktiviteten på eBay og meget mere. Du kan hurtigt klikke dig igennem oplysningerne, til du finder det, du leder efter - Sherlock ændrer vinduernes udseende, efterhånden som du bevæger dig gennem kanalerne.

Må vi præsentere iPhoto
iPhoto indfrier forventningerne til det digitale kamera og udgør de perfekte omgivelser til at ordne og arbejde med digitale billeder.

Film på få minutter
iMovie 2 er den nyeste version af den software, der kan forvandle Mac-brugere til digitale historiefortællere. Da programmet er kompatibelt med de fleste populære DV-kameraer, kan du med iMovie importere originale digitale lyd- og billedarkiver via en af to 400 Mbps FireWire-porte på Power Mac G4.

Fremstil dine egne DVD'er
iDVD 2 giver dig de værktøjer, du har brug for til at fremstille dine egne DVD'er, der kan ses på de fleste fremvisere. iDVD 2 er meget brugervenligt, men alligevel er det kraftfuldt nok til, at du kan fremstille fantastiske DVD'er. Med iDVD 2 kan du sammensætte indhold på DVD'er blot ved at trække og anbringe QuickTime-arkiver på grænsefladen.

Skru op for den digitale jukeboks
iTunes nåede berømmelsens tinder som et af Apples største hits. Med iTunes 3 er det let at oprette og administrere din digitale musiksamling vha. smarte spillelister. Da iTunes 3 samarbejder uproblematisk med iPod, er det også nemt at transportere arbejdsarkiver og lytte til musik på samme tid.


. . .
-
 PowerMac G4
a

-
Dual processor
2002