AirPort Extreme Klip kablerne over.
Tekniske specifikationerGrafikTrådløsSoftware

Bliv trådløs, og brug iBook G4 til at surfe på Internet, uanset hvor du befinder dig i hjemmet eller på kontoret - også hvis du ikke er i nærheden af et telefonstik.

AirPort i aktion. Du kan gøre dette med AirPort Extreme, som er Apples trådløse teknologi, der giver dig mulighed for at udforske nettet, uden at telefonledninger og kompliceret netværkshardware (1) kommer i vejen. Med et AirPort Extreme-kort i iBook og en AirPort- eller AirPort Extreme-base i værelset kan du få trådløs Internetforbindelse, når du f.eks. sidder og slapper af i sofaen. Med en hastighed på 54 megabit pr. sekund (Mbps) har basen en rækkevidde på ca. 15 m, og med 11 Mbps er rækkevidden ca. 45 m. (2).

AirPort-kort Nem indstilling og brug
Alle iBook G4-modeller er forberedt til AirPort Extreme med indbygget antenne, software og en plads til et AirPort Extreme-kort, som du selv kan installere. Du bliver aldrig træt af at udforske de sjove muligheder - og du kan altid finde nye steder at gøre det.

Wi-Fi-certificeret - og næsten 5x hurtigere
802.11g AirPort Extreme er et kraftværk, hvad ydeevne angår, da den nye 802.11g-teknologi sikrer en trådløs datahastighed på op til 54 megabit pr. sekund (Mbps). De hurtigste bredbåndsforbindelser kan typisk opnå en hastighed på op til 1,5 Mbps. AirPort Extreme giver dig mulighed for at udveksle arkiver med andre brugere på netværket med en hastighed på 54 Mbps - det er mere end 35 gange hurtigere. Og da AirPort Extreme er WiFi -certificeret til brug med 802.11b og 802.11g (inklusive pc'er), kan du bruge en iBook G4 med AirPort Extreme på tusindvis af steder med trådløse adgangspunkter.

Trådløst netværk til farten
Du kan bruge AirPort Extreme til at få forbindelse trådløst fra hundredvis af steder. Bor du på hotel? Du skal bare logge trådløst på vha. din iBook G4 med AirPort Extreme.

Hundredvis af hoteller over hele verden har gjort WiFi-standarden 802.11b til trådløse lokale netværk (WLAN) tilgængelige på deres områder. Wayport, Inc. har f.eks. leveret trådløst udstyr til tusindvis af værelser i mere end 400 store hoteller i USA. Og da AirPort Extreme er kompatibel med 802.11b, kan du bruge din iBook G4, når du vil surfe på Internet fra hotelværelset.

Extreme-base AirPort Extreme-base
Du skal have en AirPort Extreme-base , hvis du vil oprette et trådløst netværk og surfe trådløst på Internet overalt i hjemmet, på kontoret eller på universitetet. Den nye AirPort Extreme-base kan betjene op til 50 Mac- og Windows-brugere på samme tid. Og da den er baseret på 802.11g-standarden, er den kompatibel med andre Mac'er med både AirPort og AirPort Extreme - inklusive din iBook. Den leveres med alt fra trådløs udskrivning (via en USB- eller Ethernet-printer) og trådløse broer til effektive administratorværktøjer. Det er en økonomisk løsning med hurtig installering af trådløst netværk uden al besværet med Ethernet-kabler. Og eftersom Apple har designet både hardware og software - og sørget for, at de arbejder sammen uden problemer - er det forbavsende nemt at indstille og bruge AirPort.

Går gennem væggene
AirPort Extreme kommunikerer vha. radiosignaler gennem faste objekter (i modsætning til infrarøde signaler, som kræver frit udsyn), så du kan surfe på Internet, selvom du ikke kan se basen. Du kan med andre ord surfe på Internet gennem væggene.

SikkerhedAirPort-sikkerhed
Og du er i sikkerhed, mens du surfer. AirPort Extreme yder samme sikkerhed som et netværkskabel. Når du overfører data, bruger AirPort 128 bit kryptering, så dine personlige oplysninger er beskyttet mod nysgerrige blikke.

Base med adgangskode
AirPort Extreme-basen leveres med indbygget firewall, der forhindrer adgang til følsomme data på din computer og muligheden for at sikre overførsler med 128 bit WEP-kryptering. Den integrerede firewall forhindrer uautoriserede Internetbrugere i at få adgang til det private netværk (som også omfatter alle de computere, der er forbundet med kabler og sluttet til basen). Når AirPort Extreme-basen er konfigureret til at dele Internetforbindelsen med flere computere, giver basen alle computerne på netværket private netværksadresser. Da disse adresser kun kendes af basen, er computerne beskyttede mod IP-baserede webangreb.

Del en forbindelse
AirPort Extreme er en genial løsning, hvis du kun har en Internetkonto, og der er flere brugere, som skal bruge nettet samtidig: Brugerne kan dele en enkelt Internetforbindelse og surfe rundt på forskellige websteder eller sende og modtage e-post samtidig. Og på skolerne kan eleverne tage deres trådløst forbundne iBook-computere med i forskellige klasseværelser og på forskellige etager i bygningen uden at miste forbindelsen - inden for en afstand af op til 45 m fra en AirPort- eller AirPort Extreme-base.

Indstillingsassistent
Indstillingsassistenten er intelligent og bruger din eksisterende Internetkonto, hvis du har en.

Forberedt til Bluetooth
Indbygget Bluetooth Understøttelse af Bluetooth er indbygget i alle nye iBook G4-modeller. Ligesom med AirPort Extreme kan du med Bluetooth oprette trådløs forbindelse til f.eks. Bluetooth-mobiltelefoner og andet udstyr. Du kan endda glæde dig til et skrivebord uden kabler, hvis du bruger Apples trådløse Bluetooth-tastatur og -mus. Bluetooth opererer med en kort rækkevidde og kan overføre data mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-produkter. Ved hjælp af iSync kan du f.eks. bruge Bluetooth til at synkronisere dine personlige oplysninger mellem iBook, mobiltelefon og Palm OS-enhed.

Automatisk søgning efter netværk
Mac OS X har en funktion til automatisk netværkssøgning , som finder det hurtigste netværk i nærheden - et lokalnetværk på skolen eller kontoret, et AirPort-netværk eller en modemforbindelse - og konfigurerer netværksforbindelsen. Derfor behøver du ikke at ændre netværksindstillinger, når du skal bruge AirPort Extreme.

AirPort -systemmenu Signalstyrke
Når AirPort Extreme er i brug, kan du på en systemmenu overvåge signalstyrken, så du kan se, om iBook er inden for rækkevidde af en base. Med denne menu kan du også skifte netværk hurtigt.

.Mac Bliv .Mac-medlem
Bestil et .Mac-medlemsskab, få en mac.com-e-postadrese, og brug Apples HomePage til at opbygge dit eget websted. Med HomePage kan du oprette et flot websted på få minutter, selvom du ikke har nogen erfaring. Og med AirPort Extreme kan du gøre det trådløst.

Alt, hvad du behøver
Med en iBook G4 behøver du kun et AirPort Extreme-kort og en AirPort- eller AirPort Extreme-base, før du kan nyde det trådløse liv i hjemmet, på skolen eller på kontoret. Du kan bestille et AirPort Extreme-kort, når du køber iBook hos en autoriseret Apple-forhandler eller via Apple Store. Du kan også købe det separat og installere det selv.


Trådløs Mobile Lab iBook Wireless Mobile Classroom
Gør klasseværelset til et computerrum med iBook Wireless Mobile Classroom. Med denne innovative løsning kan flere elever udnytte fordelene ved teknologibaseret læring. Derudover kan skolen spare udgifter til teknologi og få mere plads til rådighed, fordi de specielle computerrum kan omdannes til almindelige klasseværelser. Det mobile klasseværelse giver fuld valuta for pengene, fordi det kombinerer fordelene ved et computerrum med friheden ved bærbare computere og styrken ved Internet - en enkel og økonomisk transportabel løsning.



  • Til trådløs Internetadgang kræves en computer med trådløst udstyr, en base eller et andet forbindelsespunkt og en konto hos en Internetudbyder (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort og AirPort Extreme.
  • Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.



. . .
-
iBook G4
Okt.

-
G4 - processor
2003