Få Internet ind i hvert eneste værelse i dit hjem — trådløst.
Tekniske specifikationer:G4-processor:SuperDrive:Grafik:Trådløs:Software

Begge iMac-modeller leveres med professionelle, trådløse AirPort Extreme-netværksfunktioner. AirPort Extreme består af to komponenter — AirPort Extreme-kort og AirPort Extreme-base — som tilsammen sørger for, at der er adgang til Internet fra alle rum i dit hjem, uden det virvar af ledninger, der ofte er hverdagskost, når vi snakker om computere, der har forbindelse til Internet.

54 Mbps 54 Mbps - næsten 5 gange hurtigere
AirPort Extreme er et kraftværk, der med den nye 802.11g-teknologi leverer trådløs datahastighed på op til 54 Mbps, næste fem gange hurtigere end før.(1) Du vil opleve, hvor hurtig denne teknologi er, når du opretter forbindelse mellem computere via AirPort Extreme i dit hjem eller på kontoret. AirPort Extreme er ideel til arkivdeling, Internet, deling af en USB-printer og computerspil med flere spillere. AirPort Extreme-basen indeholder også en kompatibilitetsindstilling, der automatisk understøtter ikke blot AirPort Extreme-kortet (med datahastigheder på op til 54 Mbps), men alle Wi-Fi-godkendte 802.11b-produkter på både Mac- og Windows-systemer (med datahastigheder på op til 11 Mbps).

AirPort Extreme-base og AirPort Extreme-kort Der er ikke længere nogen grund til at placere din computer nær en telefon. Bare sæt det nye AirPort Extreme-kort i iMacs kortplads til AirPort Extreme, og du har et trådløst netværk, der dækker hele dit hjem — ikke kun der, hvor telefonstikket sidder.

AirPort Extreme kommunikerer ligesom AirPort vha. radiobølger. I modsætning til infrarøde signaler, der kræver en ubrudt linie mellem modtager og base, kan radiobølger opfanges gennem massive objekter mere end 45 meter væk. Det betyder, at du kan anbringe iMac i et hvilket som helst rum i dit hjem og surfe på Internet gennem væggen.

Printere Trådløs printerdeling
Med AirPort Extreme kan alle i et hjem eller på et mindre kontor dele en enkelt Internetforbindelse — og en Ethernet- eller USB-printer — trådløst.(2) AirPort Extreme-basen leveres med en USB-port til printerdeling. En af modellerne har et 56K V.90-modem og et stik til en antenne, der kan udvide rækkevidden.
Trådløs Bluetooth-forbindelse
Ligesom AirPort Extreme erstatter Bluetooth de fysiske kabler mellem produkter med en trådløs forbindelse. Bluetooth opererer med en rækkevidde på ca. 9 meter, så du kan overføre data mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-produkter. Hvis du bruger iSync, kan du f.eks. bruge Bluetooth til at synkronisere dine private oplysninger mellem din iMac, din mobiltelefon og din håndholdte enhed.

Du kan bede om at få installeret et internt Bluetooth-modul, når du bestiller din nye iMac i Apple Online Store. Og hvis du senere beslutter at anskaffe en trådløs Bluetooth-forbindelse, kan du let tilslutte en ekstern D-Link USB Bluetooth-sender.

  1. Hvis man skal opnå datahastigheder på 54 Mbps, kræver det, at alle brugere har en AirPort Extreme-base og en computer med et AirPort Extreme-kort. Hvis en bruger af et Wi-Fi-godkendt 802.11b-produkt opretter forbindelse til netværket, vil denne bruger komme op på 11 Mbps, og AirPort Extreme-brugerne vil få mindre end 54 Mbps. Den faktiske hastighed kan variere afhængig af rækkevidde, forbindelseshastighed, forholde på stedet, netværkets størrelse og andre faktorer.
  2. Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort- eller AirPort Extreme-kort, en AirPort- eller en AirPort Extreme-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort og AirPort Extreme. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen. Trådløs udskrivning via USB kræver Mac OS X v10.2.3 eller en nyere version samt en kompatibel printer.
  Installering af AirPort Extreme
Vælg et sted at anbringe AirPort Extreme-basen - et skrivebord, en reol eller en anden plan overflade eller hæng den op på væggen - og indstil den til trådløst netværk vha. de følgende tre enkle trin:

Netværk
Trin 1: Brug din iMac til at test din Internetforbindelse. Først skal du kontrollere, om du kan oprette forbindelse til Internet via computerens modem- eller Ethernet-port (via dit DSL-modem, kabelmodem eller det lokale netværk).

Trin 2: Tilslut AirPort Extreme-basen. Slut strømforsyningen til basen, og slut den derefter til en stikkontakt (basen tænder automatisk, når strømforsyningen sluttes til stikkontakten).

Telefonledning Hvis du bruger et standardmodem og en analog telefonlinje (den type telefonlinje, der findes i de fleste hjem) til at oprette forbindelse til Internet, skal du sætte den ene ende af telefonledningen i basen og den anden ende i telefonstikket.

WAN-port Hvis du har en Internetforbindelse via et DSL- eller kabelmodem, skal du slutte det til Ethernet WAN-porten på AirPort Extreme-basen (ligesom det var sluttet til computeren).

Indstillingsassistent
Trin 3: Lad AirPort-indstillingsassistent gøre resten. Indstillingsassistenten indstiller netværket, overfører de aktive Internetindstillinger fra computeren til AirPort Extreme-basen og konfigurerer computeren til adgang til det AirPort-netværk, der blev oprettet af basen. AirPort-indstillingsassistent ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer på harddisken.


. . .
-
iMac
September

-
1.25GHz iMac 17" skærm
2003