20" iMacVi præsenterer den nye 20" iMac
Tekniske specifikationer:G4-processor:SuperDrive:Grafik:Trådløs:Software

iMac Den nye iMac-familie, som er designet til at være det digitale midtpunkt i dit hjem og den hurtigste vej til Internet, leveres med et udvalg af flade skærme - inkl. en fantastisk 20" bred skærm, der kan vise mere end to fulde sider med tekst og grafik ved siden af hinanden. Og 20" skærmen er lige så nem at justere som alt andet på en iMac. Den nye iMac har hurtige G4-processorer, hurtig 333 MHz DDR-hukommelse, lynhurtig 3D-grafik og hurtig USB 2.0. Plus det nyeste inden for trådløs kommunikation med understøttelse af AirPort Extreme og indbygget Bluetooth (ekstraudstyr).

alle iMac-computere iMac er blændende med dens fantastiske 20" brede skærm, 17" brede skærm og 15" flade skærme , hvor højden og vinklen kan justeres med en lillefinger. 20" skærmen har en høj opløsning på 1.680 x 1.050 - mere end 1.7 millioner punkter - hvilket gør den ideel til redigering af video, fremvisning af digitale fotografier, store spiloplevelser, udforskning af Internet eller blot til brevskrivning. Den 20" brede skærm har 124% større billedområde end en 15" LCD-skærm med en opløsning på 1.024 x 768 punkter og 36% større billedområde end en 17" flad LCD-skærm med en opløsning på 1.440 x 900 punkter.

Den interne historie
Inden i 20" og 17" iMac finder du en 1,25 GHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine, 256 MB PC2700 (333 MHz) Double Data Rate SDRAM-hovedhukommelse (kan udvides op til 1 GB), et SuperDrive, NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra-grafik med 64 MB DDR SDRAM, og en Ultra-ATA/100 80 GB harddisk, der uddeler data med 7.200 o/min.

15" iMac indeholder en PowerPC G4-processor på 1 GHz, et kombineret drev (dvd-rom/cd-rw) og NVIDIA GeForce4 MX-grafik med 32 MB DDR SDRAM. Derudover indeholder 15" iMac næsten det samme som 20" og 17" modellen, inkl. indbygget 10/100BASE-T Ethernet og 56 K V.92-modem, to FireWire 400-porte, tre USB 2.0-porte, to USB 1.1-porte (på tastaturet), VGA-udgang, S-video- og composite videoudgang, stik til hovedtelefoner, minijackstik til Apple-højttaler og linjeindgang. Du kan også nyde friheden ved trådløs computerbrug: Alle iMac-modeller leveres klar til AirPort Extreme, og du kan installere et internt Bluetooth-modul som ekstraudstyr.

iLife iLife. Pludselig passer det hele sammen.
Programpakken iLife, der følger med din nye iMac, inkluderer: iTunes, iPhoto, iMovie og iDVD-Med dem kan du foretage dig en masse sjove og kreative ting med dine billeder, din musik og dine film - og dele dem med venner og familie - med en lethed, som dem, der bruger pc, kun kan drømme om. Og det er lige meget, om du brænder musik-cd’er, publicerer dine digitale billeder på Internet, redigerer digital video eller brænder dine egne dvd'er. Du kan gøre alle disse ting og mere til uden at skulle kigge i en håndbog. Det hele er en del af iLife-oplevelsen.

SuperDrive Det legendariske SuperDrive
Med en iMac med SuperDrive (dvd-r/cd-rw) kan du brænde dvd'er med dine egne film og fotografier og afspille dem i de fleste almindelige dvd-afspillere. Og hvad der er endnu bedre: SuperDrive brænder dvd'er med 4x hastighed. Og selvfølgelig kan du smække en dvd i computeren og se filmen i det rigtige brede filmformat (letterbox) på den fremragende flade skærm på iMac.

54 Mbps AirPort Extreme
AirPort Extreme Sig farvel til kravet om telefonstikket ved siden af computeren. Sæt et AirPort Extreme -kort i din iMac. Så får du friheden ved et trådløst netværk i hjemmet eller på kollegiet - i en afstand på op til 45 m fra en AirPort Extreme-base. Og forresten er det legende let at installere et AirPort Extreme-kort, selvom du aldrig har prøvet at bruge en computer før. I bunden af iMac er der et dæksel, som holdes fast af fire skruer. På billederne under dækslet vises, hvordan ekstra hukommelse og AirPort Extreme-kortet sidder i computeren, når de er installeret korrekt. Så enkelt er det.

Bluetooth Synkroniser med Bluetooth
Alle iMac-modeller kan desuden udstyres med et internt Bluetooth -modul, så du kan oprette trådløs forbindelse til dine digitale enheder. Bluetooth opererer med en rækkevidde på ca. 9 meter, så du kan overføre data mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-produkter, inklusive Apple Wireless Keyboard og Apple Wireless Mouse. Vha. iSynckan du bruge Bluetooth til opdatering af personlige oplysninger på en iMac, en mobiltelefon og din Palm OS-baserede håndholdte enhed.

Hvis du er interesseret i at få Bluetooth-funktioner til iMac, er det lettest at få et Bluetooth-modul indbygget, når du bestiller systemet - du kan også bestille et trådløst tastatur og en trådløs mus på samme tid. Hvis du senere beslutter, at du gerne vil have Bluetooth-funktionalitet, kan du let tilslutte en ekstern D-Link USB Bluetooth-sender.

Ekstrem grafik
NVIDIA geForce4 MX iMacs topydende grafiske processorer sparker liv i Quartz Extreme- og 3D-spil og -grafik med hardwarestyret T&L ("transformation og lys"), skyggeeffekter på de enkelte punkter og fantastiske effekter med høj opløsning. Alle modeller leverer mere end en milliard teksturerede punkter pr. sekund. Og NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra i 17" og 20" modeller leverer endnu mere 3D-grafikkraft med en avanceret Live FX-motor, der kan fremstille de mest livagtige personer. Og med Quartz Extreme overtager grafikprocessorerne T&L-beregningsfunktionerne fra iMacs CPU, hvilket frigør PowerPC G4-processoren, så den kan udføre vigtige systemopgaver endnu hurtigere end før.

27 cm fylder den Praktisk og pladsbesparende design
Takket være indmaden i den ultrakompakte base med en diameter på 27 cm er den nye iMac flere trin forud for andre desktop-computere på markedet - ligesom dens revolutionerende forgænger. Hvordan lykkes det egentlig at få al den kraft og alle de funktioner pakket sammen på så lidt plads? Det lykkes kun takket være det stramme design, som sikrer, at hver en millimeter plads udnyttes, så der ikke er nogen tomme hjørner. Udgangspunktet er et specialdesignet, rundt hovedkort, som fylder hele basens diameter, og sikrer, at der er plads til et optisk drev, f.eks. et SuperDrive, i fuld højde. Oven på det optiske drev findes en 3,5" harddisk med stor kapacitet og strømforsyningen, som passer perfekt øverst i basen.

 
Reaktioner
“En gang imellem kommer Apple med en computer, som får snakken til at gå på en måde, som ingen Windows-computere gør”.
- PC Magazine, Michael Miller
Flere reaktioner…
Mac OS X - PantherMac OS X v10.3 Panther
iMac leveres med Mac OS X Panther (1), Apples kraftfulde, men brugervenlige operativsystem, der er så stabilt, som kun et UNIX-baseret system kan være. Mac OS X er det første operativsystem, som er designet til det 21. århundrede, og understøtter alle de mest populære ydre enheder. I dag er der tusindvis af programmer, der fuldt ud udnytter operativsystemets kræfter og alsidighed, herunder den anmelderroste Office-pakke til Mac OS X fra Microsoft.
Arm Kan justeres med en fingerspids
Den fremragende flade LCD-skærm har større lysstyrke, gengiver billeder skarpere og er mere skånsom mod øjnene end gammeldags CRT-skærme. Den er monteret på en fantastisk stærk arm, som blot er en af iMacs mange funktioner, som du kommer til at elske. I stedet for at justere nakke, skuldre og ryg efter computeren kan du justere skærmens højde og vinkel med en fingerspids, selv på 20" iMac-skærmen.

FireWire Indbygget FireWire
Alle iMac-computere leveres med to indbyggede, superhurtige FireWire 400-porte, så du nemt kan tilslutte hurtige enheder som f.eks. iPod, digitale videokameraer og eksterne diske.

USB Fem USB-porte
Tre praktisk anbragte USB 2.0-porte (plus to USB 1.1-porte på tastaturet) giver dig mulighed for at slutte hundredvis af digitale kameraer, printere, scannere, joystick og PDA'er til iMac.

På Internet i løbet af få minutter
iMac er den hurtigste måde at få Internetforbindelse på. Det er legende let at opstille og bruge iMac, og du kan komme på Internet og surfe i løbet af få minutter vha. det indbyggede 56 K V.92-modem, 10/100BASE-T Ethernet-porten til kabel- eller DSL-modem, eller et AirPort Extreme-kort (ekstraudstyr), så du kan surfe trådløst. Indstillingsassistenten vises, første gang du starter iMac, og den konfigurerer automatisk systemet til Internet. Du behøver blot en telefonforbindelse - iMac leveres med alt det, du ellers får brug for.

Optisk mus og tastatur i fuld størrelse
Apple-musens fantastiske præcision skyldes en avanceret optisk føler. Apple-tastaturet med 108 taster har 15 programmerbare taster i fuld størrelse og specielle taster til at justere lyd og skubbe cd'er og dvd'er ud samt et indbygget USB-samlingspunkt med to porte.

Apple Pro-højttalere Ærede højttalere
Alle iMac-modeller leveres med Apple Pro-højttalere, som håndterer 14 W digital lyd uden forvrængning. Og eftersom iMac også leverer strøm til højttalerne, behøver du ikke en ekstra strømforsyning. Resultatet? Færre kabler. Alle modeller indeholder en intern højttaler, intern digital forstærker, stik til Apple Pro-højttalere, stik til hovedtelefoner og en lydindgang, så du kan tilslutte lydenheder og bruge iMac til lydredigering. Resultatet: Du får en utrolig oplevelse gennem øret.
Kompatibel med Windows pc'er
Med iMac kan du dele arkiver og sende og modtage e-post og IM-beskeder med pc-brugere. Og da iMac er udviklet til at passe ind i alle netværksmiljøer, kan du slutte den til Mac- og pc-netværk med kabler eller trådløst. Derudover kan du også bruge populære programmer som Microsoft Office og helt uden problemer slutte den til hundredevis af digitale enheder med det brugervenlige plug and play.

iSight iSight leverer video i høj kvalitet
Brug iChat AV med iSight til personlige videokonferencer, der er let at bruge. Du skal blot åbne iSight -lukkeren for at starte iChat AV. Mikrofonen i iSight ignorerer uvedkommende støj og overfører din stemme med absolut klarhed.

. . .
-
20" iMac
November.

-
G4 - processor
2003