Power PC G4 1 GHz PowerPC G4 leverer en fantastisk ydeevne — og værdi.

ProcessorSuperdrive

eMac-familie Den nye 1 GHz eMac er en ekstremt kraftfuld computer, der leverer 7,5 gigaflop, når ydeevnen er på sit højeste. Den er faktisk en rigtig supercomputer (definitionen er dens evne til at udføre mindst en milliard flydende kommaberegninger pr. sekund - et utroligt mål for hastighed, der også kaldes en “gigaflop”). Og hvad enten du bruger den til produktivitetsprogrammer, spil, e-post, filmredigering, Internet eller kodning af DVD'er i realtid, er eMac en skræmmende hurtig maskine. Det skyldes, at processoren inden i eMac er en PowerPC G4 med Velocity Engine. Den leverer uforlignelig processorkraft, uanset om du konverterer dine yndlings-CD’er til MP3-format, føjer smarte overgange til film, fremstiller DVD-diske eller slet og ret udkæmper blodige slag med vennerne i den nyeste version af Quake. Alle disse opgaver benytter Velocity Engine, så ydeevnen bliver langt højere.

OS X - Jaguar PowerPC G4 og Mac OS X Jaguar
Du vil sætte pris på den måde, hvorpå PowerPC G4-processoren samarbejder med Mac OS X Mac OS X giver dig blandt andet beskyttet hukommelse, der holder dig gående, selv hvis et program skulle beslutte sig for at gå ned. I Mac OS X v.10.2 "Jaguar" udnytter Quartz Extreme fuldt ud grafikprocessoren i eMac, så alt på skærmen foregår hurtigere, hvilket frigør PowerPC G4-processoren til behandling af lydarkiver og DVD-brænding.

Redigere film Det er lige blevet lettere at redigere i iMovie - og hurtigere.
Udvælg dig de bedste sekvenser fra dine videooptagelser, og sammensæt dem til en gribende film. På grund af eMacs svimlende tempo kan du nemt teste de mange titler, overgange og effekter, og det tager ingen tid. Hvis du bruger iDVD 3 til fremstilling af DVD-diske på eMac med SuperDrive, er du i færd med noget, der for ganske kort tid siden krævede speciel hardware til adskillige tusinde kroner. På grund af PowerPC G4-processoren og det SuperDrive, der leveres i eMac, kan du udføre de samme opgaver til en brøkdel af prisen. Og så går det også hurtigere: Den forbedrede MPEG-kodning i iDVD 3 og Mac OS X-arkitekturen betyder i fællesskab, at det er muligt at udføre kodning i realtid samt hurtigere DVD-brænding.



PowerPC G4 med Velocity Engine behandler oplysninger i portioner på 128 bit, sammenlignet med bidderne på hhv. 32 og 64 bit i traditionelle chips. Velocity Engine
Bag PowerPC G4’s uforlignelige ydeevne står “Velocity Engine”. Velocity Engine behandler data i store bidder på 128 bit i stedet for de små bidder på 32 bit eller 64 bit, som bruges af traditionelle processorer. PowerPC G4 med Velocity Engine kan udføre komplicerede beregninger to til fire gange hurtigere end de processorer, der befinder sig inden i almindelige PC'er. PowerPC G4-processoren samarbejder med PowerPC-arkitekturen, så den dataintensive behandling, som den næste generation af video-, tale- og grafikprogrammer kræver, afvikles endnu hurtigere. Disse processorfordele giver PowerPC G4 et afgørende forspring, når du skal afvikle digital video, musik, grafik og 3D-spil. Og du vil virkelig bemærke den forskel, det gør på eMac.

Multitask Samtidig behandling af flere forskellige opgaver
PowerPC G4 er i stand til at behandle flere forskellige opgaver samtidig. Denne værdifulde egenskab kalder man også “pre-emptive multitasking”. Processen fungerer på den måde, at de forskellige processoraktiviteter bliver prioriteret alt efter vigtigheden af hver enkelt opgave. Så når du f.eks. læser e-post eller surfer på Internet, mens du er i færd med at komprimere et musikarkiv, omfordeler Mac OS X tilstrækkeligt med processorkraft, så computeren altid kan adlyde din seneste ordre. Processoren fortsætter med at komprimere musikarkiver i baggrunden.


. . .
-
eMac
April

-
800MHz - 1GHz
2003