Nu kan du få svimlende hurtig 3D-grafik i specielle konfigurationer eller direkte fra kassen.


ArkitekturSuperdrive

Den nye Power Mac G4 leveres med en af fire højtydende AGP 4X-grafikprocessorer fra ATI og NVIDIA - du vælger selv - og alle modellerne understøtter to skærme.

ADC- og DVI-porte

De kampklare konfigurationer indeholder NVIDIA GeForce4 MX eller ATI Radeon 9000 Pro, begge med 64 MB DDR SDRAM. Og hvis du er på udkig efter den allerbedste grafik, kan du få Power Mac G4 i en speciel konfiguration med NVIDIA GeForce4 Titanium eller ATI Radeon 9700 Pro (begge med 128 MB DDR SDRAM), så du får en visuel oplevelse ud over det sædvanlige.

ATI Radeon 9700 Pro ATI Radeon 9700 Pro
Forestil dig otte parallelle “pulsårer”, der tilsammen skal udfylde de trekanter, der er oprettet af fire parallelle geometrimaskiner. Sådan gjorde ATI med Radeon Pro 9700, og resultatet er fænomenale 325 millioner transformerede og oplyste polygoner pr. sekund. ATI Radeon 9700 Pro indeholder en 256 bit DDR-hukommelsesgrænseflade, der anvender den nyeste Hyper Z™ III-teknologi, så du sparer på båndbredden. På den måde undgår du overbelastning, fordi skjulte punkter bliver opdaget og slettet). Du får nemlig en båndbredde på 19,8 Gbps og understøttelse af OpenGL til SmartShader™ 2.0. Og det er simpelthen verdens smarteste VSU-processor (VSU står for Visual Processing Unit)! Og du kan bestille den som speciel konfiguration af den nye Power Mac G4.

Nvidia GeForce4 NVIDIA GeForce4 Ti
Du kan også vælge den fantastisk kraftfulde NVIDIA GeForce4 TiM -grafikprocessor som speciel konfiguration fra Apple Store. Med en rammebuffer på 128 MB fyldt med lynende hurtig DDR SDRAM kan NVIDIA GeForce4 Ti pumpe milliarder af 3D-punkter ud. GeForce4 Ti indeholder NVIDIAs Lightspeed Memory Architecture II, en avanceret DDR-hukommelsesgrænseflade, der leverer en hukommelsesbåndbredde på 10,56 Gbps og leverer svimlende 136 millioner trekanter. GeForce4 Ti indeholder NVIDIAs infiniteFX II-enhed med dobbelte programmerbare topskygger, avancerede skygger på punkter og 3D-teksturer. Dermed får udviklere frihed til at skabe de mest fascinerende spil nogensinde med livagtige personer og miljøer - og mange utrolige specielle effekter.

ATI Radeon 9000 Pro
ATI Radeon 9000 Pro med 64 MB DDR SDRAM følger med Power Mac G4 med to processorer - både modellen med to 1,25 GHz-processorer og modellen med to 1,42 GHz-processorer. Radeon 9000 Pro bygger på en arkitektur med fire parallelle “pulsårer”, der gengiver punkter - og forbedrer dermed oplevelsen i forhold til en typisk arkitektur med 2 “pulsårer” væsentligt. Det er opbygget omkring Charisma Engine II, en transformations- og belysningsteknologi som leverer 43 millioner trekanter pr. sekund og op til 1,1 mia. punkter pr. sekund.

NVIDIA GeForce4 MX
Power Mac G4 med 1 GHz-processor er udstyret med NVIDIA GeForce4 MX med 64 MB DDR SDRAM. NVIDIA GeForce4 MX leverer 1,1 mia. punkter med tekstur pr. sekund. Sæt fart på spil og 3D-grafik med T&L (“Hardware Transform and Lighting”), skyggeeffekter på hvert enkelt punkt og fantastiske 3D-effekter med høj opløsning. Denne grafikprocessor overtager beregningen af transformationer og lyseffekter fra Power Mac G4’s processor, så beregningen af objektkollisioner, bevægelsesalgoritmer og realistiske fysiske forhold forbedres.

GretagMacbeth Eye-One Monitor Enkel farvejustering
Med LCD-skærme gengives dine dokumenter altid på samme måde - med en større farveskala takket være den større lysstyrke. Apple-skærme leveres med et standardhvidpunkt på 6500º K, så du kan komme i gang med det samme. Hvis farvestyring er meget vigtigt for dit arbejde, kan du oprette en ColorSync-beskrivelse til din Apple-skærm med GretagMacbeth Eye-One Monitor og derefter justere skærmen efter det omgivende lys.

Quartz Extreme Quartz Extreme
Mac OS X v10.2 bruger PowerPC G4 Velocity Engine til at understøtte 2D-grafik (specielt tydeligt i Power Mac G4-systemer med to processorer). Mac OS X slipper Quartz Extreme løs - en fantastisk kombination af OpenGL og Power Mac G4's avancerede grafikkort - til at sætte gang i sammensætningen af 2D-, 3D- og QuickTime-indhold vha. grafikkortet i stedet for hovedprocessoren. Dette giver Power Mac G4 et stort forspring i grafiske muligheder - inklusive farve, lys, modellering, transformationer, tekstur, alfa, sløring og meget mere. OpenGL er den 3D-API, der foretrækkes af førende spiludviklere.

Apple-skærme Utroligt smukke flade skærme.
Du kan vælge mellem 23" Apple Cinema HD Display, den nye 20" Apple Cinema Display og 17" Apple Studio-skærm. Med deres superskarpe billeder, helt mættede farver og store lysstyrke sikrer disse Apple-skærme, at du kan se hvert eneste punkt. Så kan du arbejde lige så intenst, som du har lyst til. Og nu er de blevet så billige, at du måske overvejer at anskaffe dig endnu en skærm.

DVI- til ADC-mellemstik
Gør dit skrivebord dobbelt så stort
Det er nemt nok at tilføje endnu en flad skærm. Apples DVI til ADC-mellemstik giver mere end blot en fysisk forbindelse mellem en DVI-port og en digital ADC-skærm. Det indeholder aktive komponenter, der gendanner både det digitale grafiksignal og USB-signalet fra computeren. Denne gendannelse er med til at sikre, at billeder altid vises med den højeste kvalitet - selv ved den ekstremt høje frekvens i Apple Cinema HD Display.

Apple-mellemstik (DVI til ADC) Fuld understøttelse af to skærme
Du får fuld understøttelse af to skærme, da alle grafikkortene indeholder både ADC- og DVI-stik. Og alle Power Mac G4-systemer leveres med et DVI til VGA-mellemstik, hvilket beskytter din investering i en VGA-skærm, mens ADC-stikket holdes fri til en 100% digital LCD-skærm.

Fuldt ud programmerbar
Ud over at levere branchens førende 2D- og 3D-grafik er NVIDIA GeForce4 Ti-, ATI Radeon 9000 Pro- og ATI Radeon 9700 Pro-grafikprocessorerne fuldt ud programmerbare. Når grafikken kan programmeres, kan softwareudviklere skabe en lang række specielle effekter, der vækker spil og professionelle programmer til live vha. avancerede realtidseffekter og uforlignelig billedkvalitet.