Apple-servere Xserve Xserve RAID
Ydeevne Stabilitet Fibre Channel Administration Anvendelse

Denne avancerede og selvstændige lagringsløsning er en elegant makker til Apples velanskrevne serverhardware i Xserve-serien, og den har plads til 14 "hot-swappable" Apple-diskmoduler med en imponerende samlet kapacitet på 2,52 TB data i et rackkabinet.

Xserve RAID er baseret på Apples banebrydende arkitektur, som kombinerer de økonomiske ATA/100-diske med stor kapacitet og den innovative Fibre Channel-grænseflade, som sikrer stabil - og ufattelig hurtig - dataadgang.

Fibre Channel Card Med den uovervindelige kombination af ATA/100-diske til en overkommelig pris og værtstilslutning via 2 GB Fibre Channel giver Xserve RAID mest valuta for pengene inden for ekstern RAID-lagring til Macintosh-platformen. Regn lidt på det: Målt i GB pr. krone er Xserve RAID-løsningen den bedste inden for Fibre Channel-lagring, og den overgår også de fleste SCSI-lagringsløsninger.

Rack Hvordan virker Xserve RAID?
Hver harddisk (7.200 o/min.) er sluttet til en dedikeret ATA/100-diskkanal, så der ikke opstår flaskehalse. Derved optimeres Fibre Channel-værtsforbindelsen med 400 MBps. Det betyder, at Xserve RAID skaleres med hensyn til både kapacitet og ydeevne, når du tilføjer flere diske. Og med et 42U-standardrack med en lagringskapacitet på 35 TB kan du blive ved med at tilføje diske, så du får en næsten ubegrænset lagringskapacitet.

Fiasko er udelukket
Digitale videooptagelser, store databaser, dokumenter med grafik og multimedieindhold, billeder med høj opløsning, ukomprimeret lyd og videnskabelige datasæt har én ting tilfælles: De kræver lagringsplads i terabyteklassen. Selvom det er en krævende opgave at prøve at følge med det stadigt voksende behov for lagringsplads, må du ikke glemme at beskytte det digitale indhold mod uforudsete hændelser. Og du skal sørge for, at der altid er plads, og at data er beskyttet på alle tidspunkter af døgnet.

De dage, hvor der ikke var grænser for IT-budgettet, er for længst forbi, og der udstedes ikke flere blankocheck til administration af digitale aktiver. Som professionel IT-medarbejder skal du altså begrænse omkostningerne, uden at det går ud over kvaliteten og kapaciteten. Alene derfor mener vi, at du vil sætte pris på vores pragmatiske løsning, som giver mulighed for lagring af store datamængder og pæne besparelser i kroner og ører.

Hurtig adgang til de digitale aktiver
Apple-diskmoduler I stedet for blindt at følge den sædvanlige og alt for dyre praksis og satse på Fibre Channel-harddiske fandt Apple en helt ny løsning: Vi designede og udviklede en ATA-til-Fibre Channel-systemarkitektur med stor ydeevne og stabilitet til en meget lavere pris. Og det var ikke et øjeblik for tidligt: Den eksplosive vækst i arbejde med og distribution af digitalt indhold har belastet IT-budgetterne til det yderste.

Xserve RAID er designet til uafbrudt drift og sikrer konstant adgang til kritiske data. "Hot-swappable" diske og kølemoduler sikrer, at systemet altid fungerer, selvom der skulle opstå fejl i et modul. Alle aktive komponenter er modulære og designet, så de kan udskiftes på få sekunder - uden brug af værktøj og uden driftsafbrydelser.

Du har selv kontrol over kontrolenhederne
Hver Xserve RAID-kontrolenhed bruger en hjælpeprocessor til overvågning og styring af RAID-sættet og driftsmiljøet. Naturligvis er det dig, der styrer kontrolenhederne, og ikke omvendt (det er jo Apple-teknologi!). Xserve RAID indeholder et avanceret værktøj til ekstern administration, så du nemt kan indstille og vedligeholde RAID-lagringsfunktioner. Hjælpefunktionen RAID Admin bruger hjælpeprocessoren til at bygge flere RAID-sæt efter behov, så du hurtigt og nemt kan stille større lagringsplads til rådighed uden forudgående initialisering. Eftersom hjælpefunktionen RAID Admin udelukkende er skrevet i Java, kan du via Internet overvåge og administrere RAID-lagringen fra enhver browser, der kan arbejde med Java.

Eksterne muligheder
Hjælpefunktionerne RAID Admin og Server Monitor er udviklet af Apple og forenkler opstilling og administration af Xserve RAID-systemer. Disse effektive funktioner til ekstern administration og overvågning giver dig mulighed for at styre RAID-systemerne via Internet, uanset hvor i verden du befinder dig. Med andre ord behøver du aldrig mere at ændre rejse- eller ferieplaner i sidste øjeblik.

Den gående administrator
Det er endnu nemmere at administrere systemet på stedet. Hvis du er den type IT-medarbejder, som bedst kan lide at holde styr på, hvad der foregår, ved at gå rundt og se til tingene, vil du få stor glæde af den måde, som Xserve RAID hele tiden giver visuel feedback om systemets status.
Statuslamper Takket være indikatorlamperne på frontpanelet kan du med et enkelt blik se status for køling, RAID-kontrolenheder og kabinetlåsen, mens lysdioder på hvert enkelt Apple-diskmodul viser diskenes aktivitet. 48 blå lysdioder ned langs midten viser hver enkelt værtskanals aktivitetsniveau, og Fibre Channel-indikatorer viser forbindelsesstatus. Du kan kontrollere hele systemet blot ved at kigge på det - hvor praktisk er det?

Som IT-medarbejder er det dit job at forvente det uventede, og du skal være klar til at tage stilling til problemerne, uden at sveden springer. Derfor er der indbygget beskyttelse mod diskfejl i Xserve RAID, selvom det måske får dit arbejde til at se lidt for nemt ud. Beskyttelsen omfatter en alarm, der udløses i samme øjeblik, som der opstår en diskfejl, og systemidentifikationslamper, der lyser, så du nemt kan finde den fejlbehæftede enhed i et 42U-rack. Desuden giver hjælpefunktionen Server Monitor dig detaljerede oplysninger om det fejlbehæftede system og underretter dig via e-post eller personsøger. Det er bare endnu et eksempel på, hvor gennemtænkt Xserve er. Og automatisk.

Læs mere om Xserve RAID
“Ingen andre produkter giver samme imponerende ydeevne, stabilitet og valuta for pengene som Xserve RAID i et 3U-lagringssystem - og som alt andet fra Apple er det meget brugervenligt og nemt at stille op”, udtaler Jon Moog, CIO, RiskWise.

RAID-understøttelse
Xserve RAID understøtter RAID niveau 0, 1, 0+1, 3 og 5 vha. RAID-processoren og niveau 10, 30 og 50 via en kombination af RAID- hardwarefunktioner og RAID-software i Mac OS X.

Strømforsyning Datalagring døgnet rundt
Alt i Xserve RAID er designet med uafbrudt drift for øje. Med "hot swappable" komponenter, f.eks. diske, strømforsyninger, ventilatorer og batterier, er Xserve RAID sikret mod nedbrud, så systemet er tilgængeligt hele døgnet. Xserve RAID er forberedt på enhver krisesituation.

Døgnåben
Support hele døgnet
Med AppleCare Premium Service and Support Plan får du adgang til ekspertbistand via e-post og telefon inden for 30 minutter - hele døgnet, 7 dage om ugen. Med AppleCare-hardwarereparation er du sikret besøg af en Apple-tekniker på stedet inden for 4 timer ved henvendelse inden for normal åbningstid eller næste dag ved henvendelse uden for normal åbningstid. Og du kan være sikker på, at Apple-teknikere udfører alle reparationer med originale Apple-dele.

SMART-data
Xserve RAID-hardware og -software til ekstern administration sikrer i fællesskab nogle af de bedste eksterne overvågnings- og alarmfunktioner. RAID-kontrolenheden læser automatisk SMART-data (Self-Monitoring, Analysis, Reporting Technology) fra hver harddisk. Takket være SMART-data kan du nå at handle, inden situationen bliver kritisk. Diskene rapporterer automatisk om deres status, så operativsystemet kan advare dig, og du kan nå at udskifte en disk, før der opstår kritiske situationer. Hvad er målet? Uafbrudt oppetid.

Hot stuff
Xserve RAID-diske er "hot-swappable". Det betyder, at en disk kan udskiftes uden driftsafbrydelser og uden tab af data - takket være kontrolenheden til RAID-hardware og drevholderen, som er designet af Apple. Med Xserve RAID fortsætter systemets drift, mens indholdet af den fejlbehæftede disk gendannes på en anden disk vha. redundans- eller paritetsdata.

Tilslutning over store afstande
Fibre Cable Xserve RAID sluttes til et 2 GB Fibre Channel PCI-kort i værtscomputeren via et tyndt fiberoptisk kabel eller et fleksibelt kobberkabel. Fibre Channel-grænsefladen giver dig mulighed for at arbejde med meget større afstande mellem lagrings- og værtssystemerne end med SCSI-kabler. Apples Fibre Channel PCI-kort kan arbejde med en optisk sender/modtager, som gør det muligt at arbejde med fiberoptiske kabler på over 500 meters længde.


. . .
-
RAID
Februar

-
Xserver RAID
2003