Nogle gange kan det godt blive nødvendigt at opfinde hjulet igen. Hvordan ville du ellers ende med en computer, der er så lille, at du kan holde den i en hånd, men stadig så kraftig, at den kan sende dig lige lukt ind i den digitale himmel?

Mac mini - a computer so small you can balance it in one hand

Design med udsøgte finesser

De fleste producenter af discount-PC'er banker Frankenstein-maskiner sammen ved at hakke de smarte funktioner (for tre år siden, vel at mærke) af og derefter putte de overophedede dele i et dårligt tilpasset, billigt plastickabinet. De har ikke rigtig noget valg, fordi de ikke selv designer nogen af delene, hverken operativsystem eller hovedkort. Men Apples ingeniører kan lave en ny maskine helt fra bunden. For Mac minis vedkommende betyder det, at de har taget sig tid til at beslutte, hvilke elementer der gør en Mac til en Mac, og derefter til at finde ud af, hvordan man gør dem mindre. Og netop den proces viste sig at genopfinde hele konceptet om skrivebordscomputere.

Mac mini stacked against Desktop PC

Lillebitte, men helt perfekt

Resultatet? En maskine, du ikke vil have noget imod at placere oven på dit skrivebord. Mac mini, der kun er 16,51 cm bred og 5,08 cm høj, passer ind overalt. Dens smarte anodiserede aluminiumsstil giver associationer til storebroderen iMac G5s fine kanter og afrundede hjørner. Det reflektrende hvide kabinet indfanger dit hjems indretning og er i kraft af den afspejlning den ideelle partner ved siden af din iPod dock. Og det bedste af det hele er, at Mac mini indeholder en lillebitte ventilator, så der er slet ikke grund til at gemme den under skrivebordet som en gammel PC for at skåne dine ører. Faktisk sætter Mac mini den digitale livsstil lige foran næsen på dig. Smid en dvd i det kombinerede drev (slot-loading), eller miks en cd til dig selv. Tilslut en iPod, et digitalt kamera, en printer eller et DV-kamera via FireWire- eller USB-portene på bagsiden. Surf på Internet over Ethernet, modem eller trådløs AirPort-forbindelse (ekstraudstyr).

Tætpakket kraft

Tæt sammenpakket kraft

Det er der altsammen. Det er faktisk svært at tro, at der er plads tilbage til resten af computeren. Men det er faktisk altsammen presset ind under det optiske drev og bag alle portene, både G4 processoren, pladsen til op til 1 GB PC2700 hovedhukommelse, en Radeon 9200-grafikprocessor og 32 MB DDR SDRAM. Og e harddisk, der er stor nok - op til 80 GB - til at lagre nutidens digitale medier. Der er endda plads til et AirPort Extreme-kort til trådløst netværk og til et internt Bluetooth-modul. Så du får muligheden for kraften og løftet om ledningsløs computerbrug.

Mac mini ser godt ud, ligegyldigt hvordan - eller hvor - du stabler den op.

Tastatur, iPod mini, AirPort, Bluetooth og PC sælges separat.

Gray line