Du kan tro, at iPod mini gør noget ved musikken: Kør bil, slap af i baghaven og jog langs stranden til musik. Men eftersom den har op til 6 GB lagringsplads, så er der plads til meget mere end sange. Tænk på iPod mini som en stilfuld, elektronisk attaché-mappe. Pak den sammen og gå videre.

Klikhjulet i aktion.

Det er nemt at lytte

iPod mini indeholder funktioner, der gør det endnu lettere at få adgang til - og have det sjovt med - din musik. Tag for eksempel Apple-klikhjulet. Med klikhjulet, der fik sin debut på iPod mini, kan du vælge spillelister, rulle gennem en lang liste med album eller kunstnere og vælge lige netop den sang, du vil høre, uden nogensinde at skulle flytte din tommelfinger fra hjulet. Skal du rejse langt? iPod mini tilbyder op til 18 timers driftstid på batteriet.(1) Og med de 25 minutters beskyttelse mod udfald kan du hoppe og danse af glæde, mens musikken fortsætter med at spille.

Symboler for FireWire og USB.

Mere til mini

Med iPod mini kan du foretage dig mere end at nyde din musik. Meget mere. F.eks. kan du bruge det inkluderede USB 2.0-kabel eller FireWire-kabel ( ekstraudstyr) til at slutte iPod mini til computeren og kopiere arkiver. Word-dokumenter. Keynote-præsentationer. Excel-regneark. Photoshop-dokumenter. Mulighederne er endeløse. iPod mini har jo op til 6 GB plads på harddisken(2), og mens du sikkert gerne vil reservere det meste til musik og lydbøger, så kan det være, at du også vil bruge lidt af det til dokumenter.

Kalender.

Hvad foretager jeg mig kl. 14.00 på tirsdag?

Hvis du nogensinde har glemt en tid hos tandlægen, vil du blive glad for at høre, at du også kan tage din kalender med dig, når du bruger iPod mini. Mange programmer - iCal, Microsoft Entourage og Palm Desktop - for blot at nævne nogle få, eksporterer kalenderarkiver i vCalendar- eller iCalendar-formater, som iPod mini understøtter.

Forkert nummer

Små sorte adressebøger tilhører forrige årtusinde. Takket være dens understøttelse af industristandarden vCard kan du med iPod mini opbevare og få adgang til alle dine vigtige adresseoplysninger - navne, adresser, telefonnumre, e-postadresser - ved at dreje på det praktiske klikhjul.

Spil.

Spil

Du har hørt, hvad de siger om "kun arbejde og ingen fornøjelser". Naviger til Ekstra, hvor du vil finde spil: Music Quiz, Solitaire, Brick og Parachute, fire populære spil, som du kan spille overalt (når du f.eks. venter på, at filmen skal starte på multiplexen).

Opbevar tekstnoter

Du har spillelister. Du har huskelister. Og nu kan du tage dem begge med dig på iPod mini. Med iPods notelæser kan du tage tekstbaserede oplysninger, f.eks. nyheder, som du har hentet på Internet, gode råd om investeringer, dit workout-program, restaurantanmeldelser, kørselsvejledninger og endda dine indkøbslister med dig, når du er ude. Du kan bare overføre det via FireWire eller USB 2.0 til iPod fra din Mac eller PC.

Vækkeur.

Morgenstund har guld i mund

Vidste du, at iPod mini har en funktion, så du kan falde i søvn til musik? Og hvis du godt kan lide at vågne til musik eller har brug for lyden af et vækkeur til at vække dig, kan iPod mini også klare det. Du kan finde indstillinger til vækkeur og interval for vågeblus på menuen Ekstra. Begge funktioner virker forresten også fint, hvis du slutter iPod til et par bærbare højttalere, der er fremstillet specielt til iPod mini.

  1. Genopladelige batterier kan kun oplades et vist antal gange og skal på et tidspunkt evt. udskiftes. Batteriets driftstid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Besøg www.apple.com/dk/batteries, hvis du vil vide mere.
  2. 1 GB = 1 mia. byte; faktisk formateret kapacitet mindre.
Gray line