64 bit Quad Xeon. Op til 3 Ghz.

Inden i alle Mac Pro-computere er to nye Intel Xeon “Woodcrest”-processorer med to kerner. De har en hastighed på op til 3 GHz og leverer branchens førende 64 bit ydeevne med fire kerner til alle Mac Pro-computere.

13 til Xeon

64 bit Intel Xeon-processoren med to kerner er den første processor baseret på Intels næste generations kernemikroarkitektur, der kombinerer både høj ydeevne og effektivitet. Den er designet til systemer med flere processorer - som Mac Pro - og arbejder med taktfrekvenser på 2 GHz, 2,66 GHz og 3 GHz. Og det giver den hurtigste Mac nogensinde - en, der arbejder op til 2x hurtigere end Power Mac G5 Quad.

Og alligevel forbruger den mindre strøm end lignende processorer til arbejdsstationer, fordi Intel designede denne Xeon med to kerner til at være mere effektiv, så systemets ventilatorer ikke behøver at arbejde så hårdt for at holde processorerne afkølede. Den passer også som fod i hose til Mac OS X Tiger og fortsætter altså traditionen med 64 bits beregninger. 64 bit Intel Xeon-processorer er ideelle til videnskabelige programmer og de kan udtrykke den ekstreme præcision, der er nødvendig til beregning med flydende komma og kan udtrykke heltal op til 18 milliarder milliarder. Den tillader også Mac Pro at overskride hukommelsesgrænsen på 4 GB i 32 bit processorer.

Hurtig systemarkitektur

Ud over de hastigheder, der leveres af processorerne, indeholder systemarkitekturen to uafhængige frontside-busser på 1,33 GHz, der maksimerer ydeevnen i systemet med to processorer og to kerner og leverer maksimal processorbåndbredde på op til 21,3 GB/s. Intel Xeon-processoren med to kerner indeholder også en forbedret SSE3-vektormotor. SSE3-vektormotoren, som kan levere 128 bit vektorberegninger i en enkelt cyklus, forøger ydeevnen i programmer, der arbejder med store datasæt: F.eks. redigering af video, gengivelse af grafik og behandling af videnskabelige data.

Stol trygt på bufferen

Ydeevnen drager også fordel af 4 MB fælles L2-buffer pr. professor. Så meget tilgængelig L2-buffer forbedrer processorens ydeevne ved at holde data og instruktioner tættere på processorkernerne. Desuden udnytter Intel Xeon med to kerner Intel Advanced Smart Cache-teknologien. Med Smart Cache kan hver af de to kerner udnytte hele 4 MB buffer, hvis den anden kerne ikke er i brug.

En ny hukommelsesstandard med fuld bufferfunktion

Alle Mac Pro-arbejdsstationer understøtter en ny hukommelsesstandard med fuld bufferfunktion, der tillader større hukommelseskapacitet, hukommelse med højere hastighed og mere driftssikker hukommelsesbrug. Du kan installere op til 16 GB 667 MHz DDR2 EEC-hukommelse (Error-Correcting Code) med fuld buffer i alle Mac Pro-systemer.

Og med den 256 bit brede hukommelsesarkitektur tilbyder Mac Pro dobbelt så stor bredde i hukommelsesarkitekturen som i Power Mac G5. Hvis du er ude efter en forbedring i programmers ydeevne, vil din nye Mac Pro få selv dine vildeste drømme til at gå i opfyldelse.

 

Ydeevne i Mac Pro-programmer (1)

Luxology modo 202 (3D-gengivelse)

1,8x hurtigere 

Logic Pro 7.2.2 (rumklangstilbehør)

1,8x 

Soundtrack Pro 1.1 (almindelige programopgaver)

1,6x 

Final Cut Pro 5.2.1 (HDV-gengivelse og -kodning)

1,4x 

Cinebench 9.5 (Gengivelsestest med flere processorer)

1,4x 

Power Mac G5 (Quad G5 2,5 GHz)

Sammenligningsgrundlag 

Mac Pro-ydeevne inden for videnskab og teknologi (2)

Xcode 2.3 (byggeprojekt)

1,8x hurtigere 

PyMOL .99 (CPU-ydeevne)

1,5x 

OsiriX 2.4 (Enheds- og overfladegengivelse)

1,4x 

Mathematica 5.2.2 (MathematicaMark5.2)

1.4 

Power Mac G5 (Quad G5 2,5 GHz)

Sammenligningsgrundlag 

Op til 2x hurtigere end Power Mac G5 Quad. (3)

SPEC CPU2000-ydeevne
Quad G5 Quad Xeon Δ
53.8 115.3 2,1x
SPECint_rate_base2000
Heltalsberegning (estimat)
Quad G5 Quad Xeon Δ
47,9 76,4 1,6x
SPECfp_rate_base2000
Beregning med flydende komma (estimat)
 
  1. Tests udført af Apple i juli 2006 med testmodeller af 3 GHz Mac Pro-computere og produktionsmodeller af 2,5 GHz Power Mac G5 Quad-computere. SPEC® er et registreret varemærke tilhørende Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC); se www.spec.org for at få flere oplysninger.
  2. Tests udført af Apple i juli 2006 med testmodeller af 3 GHz Mac Pro-computere og produktionsmodeller af 2,5 GHz Power Mac G5 Quad-computere. Mac Pro-test blev udført med betaversioner af modo, Logic Pro og Final Cut Pro. Alle systemer var konfigureret med 4 GB RAM. modo-testarkiver = BathFaucet.lxo og Couch.lxo.
  3. Tests udført af Apple i juli 2006 med testmodeller af 3 GHz Mac Pro-computere og produktionsmodeller af 2,5 GHz Power Mac G5 Quad-computere. Alle systemer var konfigureret med 4 GB RAM. Xcode-resultater baseret på byggetid i AdiumX 0.89. PyMOL-resultater baseret på CPU-baserede tests fra den indbyggede PyMOL Wizard Benchmark. OsiriX-testarkiv = DICOM-tekstbilledesæt MANIX.