MacBook Pro

Vores hidtil største bedrift.

Et batteri med en driftstid på op til 8 timer.1 En smuk og bred skærm med høj opløsning. Alt på 17" MacBook Pro er stort. Undtagen størrelsen og vægten.

Bærbar MacBook Pro-computer

Batteriet med den hidtil længste driftstid til en bærbar Mac.

Batteriet i den nye 17" MacBook Pro arbejder i op til 8 timer på en enkelt opladning1 og kan genoplades op til 1000 gange2 – og det skal sammenlignes med de 200-300 gange, der er typisk for en bærbar computer. Apples ingeniører har gjort det muligt ved at bruge specialdesignede litiumpolymerceller for at gøre batteriet så stort som muligt, men de gik endnu længere: De byggede batteriet sammen med computeren og undgik på den måde alle de pladskrævende mekanismer og indkapslinger, som almindelige udskiftelige batterier kræver. Resultatet er et batteri, som er 40% større end i den forrige generation og sikrer op til 8 timers trådløs produktivitet på en enkelt opladning – og det med en bærbar computer, der kun er 2,5 cm tyk, kun vejer 2,99 kg3 og har samme pris som den forrige generation.

Men at bygge et batteri, som arbejder i til 8 timer, er kun en del af historien. At give det en levetid på op til 1000 opladninger krævede flere gennembrud inden for batteriteknologien. Apples elektrokemikere udviklede den avancerede kemi, som bevarer batteriets evne til opladning længere end nogensinde. Og mens de fleste bærbare computere slider batteriet ved at oplade det med en konstant frekvens, bruger 17" MacBook Pro en anden metode. Vha. en teknologi, som er udviklet af Apple og kaldes adaptiv opladning, kommunikerer en mikroprocessor på batteriet konstant med computeren for at afgøre, hvordan batteriets celler oplades optimalt, og justerer spændingen afhængigt af forskellige forhold. I kombination sikrer disse fremskridt en dramatisk forlængelse af batteriets levetid: Op til tre gange så lang levetid som typiske batterier i bærbare computere – helt op til fem år.

Skærmbillede fra batterifilm

Banebrydende batteridesign.

Kun i 17" MacBook Pro.

Banebrydende batteridesign.

Diagram over Nvideo-batterilevetid
MacBook Pros skærm

2,3 millioner perfekte pixels.

Farvediagram

Med den brede baggrundsbelyste LED-skærm med høj opløsning på 17" MacBook Pro får du for første gang farver i samme kvalitet som på en skrivebordscomputer på en bærbar Apple-computer. Så snart du åbner din MacBook Pro, bliver du mødt af en skærm med fuld lysstyrke overalt. Takket være opløsningen på 1920 x 1200 pixels (133 pixels pr. tomme) kan du se flere paletter og vinduer eller se HD-video med den originale opløsning på 1920 x 1080. Skærmen er perfekt, uanset om du arbejder i studiet eller i felten, og har et 60% større farveområde end tidligere generationer. Det giver mere fyldige og levende farver og et kontrastforhold på 700:1, som gør hvid hvidere og sort sortere. Samtidig gør glasrammen uden kanter skærmen stærkere og mere robust. Da den er energivenlig, og glasset er fri for kviksølv og arsen, er den mere miljøvenlig end nogensinde. Og nu kan du vælge en almindelig blank skærm eller en refleksfri skærm, afhængigt af dine behov.

Grafik med fuld kraft.

Nvidea-logo

MacBook Pro sætter nye standarder for hurtige og avancerede spil. For slet ikke at nævne den fantastiske ydeevne med grafikkrævende programmer som Aperture og Motion. Brug den nye integrerede NVIDIA GeForce 9400M-grafikprocessor, som giver en fantastisk ydeevne til dagligdags opgaver med op til otte timers batteritid.1 Eller skift til den diskrete NVIDIA 9600M GT-grafikprocessor, og nyd den hidtil hurtigste, jævneste og tydeligste grafik.

MacBook Pro

Præcist fremstillet aluminiumskabinet. Den nye guldstandard.

Det nye unibody-kabinet er skåret ud af et stykke aluminium og er slankt og strømlinet. MacBook Pro er verdens tyndeste og letteste 17" bærbare computer – kun 2,50 cm tyk og en vægt på 2,99 kg. Men vi har ikke kun gjort det for udseendets skyld. Den stabile konstruktion af unibody-kabinettet gør også MacBook Pro mere robust end nogensinde. Så du kan smide den i din taske og hive den frem ved en fotooptagelse, i et hotelværelse eller et andet sted uden at skænke det en tanke.

MacBook Pros pegefelt

Selv tastaturet er avanceret.

Den stærke aluminiumsramme omkring tastaturet er skåret præcist, så der er plads til tasterne. Og tasterne er buede, så de passer perfekt til fingrene. Resultatet? Det er dejligt at skrive. Tastaturet er også oplyst. Så når du arbejder i omgivelser, hvor der ikke er ret meget lys, f.eks. i flyvemaskiner og konferencelokaler, kan du altid se, hvad du skriver.

Det hele passer bare sammen.

Det første, du bemærker – eller ikke bemærker – er knappen. Hele pegefeltet fungerer som en knap, så du kan klikke overalt. Uden en separat knap har dine fingre 39% mere plads til at boltre sig på den silkeglatte glasoverflade. Brug to fingre til at rulle op og ned på en side. Knib for at zoome ind og ud. Roter et billede med fingerspidserne. Skub med tre fingre for at blade gennem dine fotobiblioteker. Skub med fire fingre for at vise skrivebordet, vise alle åbne vinduer eller skifte program. Hvis du kommer fra en verden med højreklik, kan du højreklikke med to fingre eller konfigurere et område til højreklik. Jo mere du bruger Multi-Touch-pegefeltet, jo mere vil du undre dig over, hvordan du indtil nu har klaret dig uden.

Videoer om MacBook Pros pegefelt

Helt nyt Multi-Touch-pegefelt

Multi-Touch kommer til MacBook Pro i et stort, blankt pegefelt, der også fungerer som knap.

Plads til det hele.

17" MacBook Pro leveres med en stor harddisk på 320 GB,4 så der er masser af plads til dine foto- og videoprojekter og andre arkiver. Med op til 8 GB 1066 MHz DDR3-hukommelse kan du nu afvikle flere programmer samtidig og åbne endnu flere af dine arkiver. Brænd dvd'er med det ultrahurtige 8x SuperDrive. MacBook Pro kan også bestilles med 128 GB eller 256 GB fast hukommelse, så der ikke er nogen bevægelige dele, hvilket gør den endnu mere robust.

Porte med muligheder.

17" MacBook Pro er klar til iPod, iPhone, digitale kameraer og eksterne harddiske. Hvis du har et kabel, er der et stik, der passer. Der er tre USB 2.0-porte og en FireWire 800-port til ydre enheder med høj hastighed. En Mini DisplayPort er perfekt til den nye Apple LED Cinema Display, som er den første skærm, der er designet til MacBook, med indbygget iSight-kamera, mikrofon og højttalere. MacBook Pro forstår endda, hvad du tilslutter, så du ikke behøver at installere nye drivere.

Tænk hurtigt.

Indeni 17" MacBook er der en kraftfuld Intel Core 2 Duo-processor, der arbejder med hastigheder på op til 2,93 GHz. Den er baseret på den banebrydende 45 nm procesteknologi og en avanceret kernemikroarkitektur. Med 1066 MHz frontsidebus og op til 6 MB fælles L2-buffer afvikler MacBook Pro programmer hurtigere og mere effektivt end nogensinde.

Diagram over MacBook Pros porte
MacBook Pro

Dit studie – lige til at tage med.

Symbol for trådløst 802.11n

Uanset hvor du er, tager du de trådløse funktioner med dig. Med den nyeste trådløse 802.11n-teknologi indbygget i MacBook Pro har du altid forbindelse til den trådløse verden – i hjemmet og på arbejdet5. MacBook Pro finder automatisk tilgængelige netværk og giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dem med et enkelt klik. Derefter kan du surfe på Internet, sende e-post, videochatte, udskrive, streame musik m.m. Bluetooth er også indbygget, så strålende tilbehør kan blive trådløse venner. Og når der ikke er et tilgængeligt Wi-Fi-netværk, kan du oprette forbindelse til Internet overalt, hvor der er et mobilnetværk, vha. ExpressCard/34-pladsen og et trådløst 3G-kort. Med op til 8 timers batteritid kan du gøre alt, hvad du har brug for – lige hvor du har brug for det.

Vindue med iChat-videokonference

Alle steder samtidig.

Et iSight-kamera er integreret på intelligent vis – næsten skjult – øverst på MacBook Pro-skærmen. Hvis du bruger det med iChat, kan du næsten være overalt uden at være der. Videochat med en ven, del en video med en kollega, eller præsenter dit arbejde for en klient.6 Brug iSight med Photo Booth, og se de sjove fotoeffekter. Og der er ingen grund til at spilde værdifuld tid på først at installere software eller konfigurere kameraet. Lige som alt andet på en Mac virker iSight bare.

iSight på MacBook Pro

Dit eget ekspertteam.

Alle nye MacBook Pro-computere leveres med professionel rådgivning, prisbelønnet service og support, en verden af online-ressourcer og tusindvis af andre grunde til at elske din MacBook Pro.

AppleCare

MacBook Pro inkluderer 90 dages gratis teknisk support via telefon og et års begrænset garanti. Men hvis du køber AppleCare Protection Plan, kan du udvide dækningen til tre år fra den dato, hvor du har købt din MacBook Pro.

Øvelser på Internet

Alt, hvad du behøver at vide om MacBook Pro, finder du på Apple.com. Se videoøvelser til iLife, Mac OS X, Aperture m.m. Lær nogle nye trick til MacBook Pro. Få gode råd om MacBook Pro. Og find ud, hvordan du kommer til at elske MacBook Pro endnu mere.

  1. Test udført af Apple i december 2008 med testmodeller af 2,66 GHz Intel Core 2 Duo-baseret MacBook Pro (17") med indstillingen Længere batteritid. Batteritid afhænger af konfiguration og brug. Besøg www.apple.com/dk/batteries, hvis du vil vide mere. Testen af trådløs produktivitet måler batteritiden ved trådløs surf på forskellige websteder og redigering af tekst i et tekstbehandlingsdokument med skærmens lysstyrke indstillet til 50%.
  2. Apple yder ikke garanti på batteriet ud over Apples etårige garanti. Batteriet kan kun oplades et vist antal gange og skal på et tidspunkt evt. udskiftes af en Apple Service Provider. Batteriets levetid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Se www.apple.com/dk/batteries, hvis du vil vide mere.
  3. Vægten afhænger af konfiguration og fremstillingsproces.
  4. 1 GB = 1 mia. byte; faktisk formateret kapacitet er mindre.
  5. Baseret på et udkast til IEEE 802.11n-specifikationen. Trådløs Internetadgang kræver en base eller et andet trådløst adgangspunkt og Internetadgang; evt. mod betaling. Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort.
  6. Videochat kræver en bredbåndsforbindelse til Internet; evt. mod betaling.