Mac mini

En firkantet genistreg.

Der er intet som Mac mini. Den måler kun 16,51 x 16,51 cm, er 5,08 cm høj og er designet, så den fylder meget mindre – og bruger meget mindre strøm – end nogen anden skrivebordscomputer.

Lille. Enkel. Smuk.

Mac mini har et slankt kabinet af anodiseret aluminium og en ren, hvid overflade. Den er lille, elegant og enkel. Den ser faktisk så enkel ud, at det er svært at tro på, at det er en computer.

Pakket med kraft.

Mac mini er udviklet på en måde, så der er plads til en hel masse computer på meget lidt plads. Den får sine kræfter fra en Intel Core 2 Duo-processor og har avanceret NVIDIA-grafik og hurtig DDR3-hukommelse. Der er masser af lagringsplads – op til 500 GB1 – til stort set alt. Og den leveres med Mac OS X Leopard, verdens mest avancerede operativsystem. Hvem skulle have troet, at noget så småt kunne være så stort?

Tilslut. Og start.

Mac mini har fem USB 2.0-porte og en FireWire 800-port, så du kan tilslutte tastatur, mus, iPod, iPhone, digitalt kamera, videokamera, ekstern harddisk og andre ydre enheder, som du bruger. Med mini-DVI-porten og Mini DisplayPort kan du endda slutte op til to skærme, inklusive dit tv, til Mac mini. På forsiden af Mac mini finder du det ultrahurtige “slot-loading” SuperDrive til afspilning af dvd'er og cd'er – og brænding af dine egne diske.

Mac mini.

Da Mac mini er så lille, kan den være næsten alt, hvad du vil have den til at være. Og den er også fantastisk til at være det. Officielt er Mac mini en skrivebordscomputer. Men da den kan anbringes, hvor der ikke er plads til andre skrivebordscomputere, bliver den brugt på skibe og i serverrum, som hjertet i et underholdsningscenter – og endda til styring af robotter.

Den er verdens mest energibesparende skrivebordscomputer.

EPEAT Gold- og Energy Star-logo med genbrugssymbol

Det, som Mac mini ikke gør, kunne gå hen og blive dens bedste funktion. Den spilder ingen energi. Når Mac mini ikke anvendes, bruger den mindre end 14 W2 – det kan ingen andre skrivebordscomputere hamle op med. Mac mini er fremstillet af aluminium, der i vid udstrækning kan genbruges. Og pakken er så lille, at den nemt kan transporteres.

 

  1. 1 GB = 1 mia. bytes; faktisk kapacitet efter formatering er mindre.
  2. Baseret på energibesparende kategorier og produkter i EPA ENERGY STAR 5.0-databasen pr. oktober 2009.