iPad

Den bedste måde at opleve Internet, e-post, fotografier og video på. Langt den bedste.

Alle de indbyggede programmer i iPad er designet helt fra grunden til at udnytte den store Multi-Touch-skærm. Og de virker, uanset hvilken retning du holder den i. Så du kan gøre ting med disse programmer, som du ikke kan gøre med nogen andre enheder.


Safari

Den store Multi-Touch-skærm på iPad giver dig mulighed for at se websider, som det er meningen, at de skal se ud – en hel side ad gangen. Med naturtro farver og skarp tekst. Så hvad enten du ser en side i stående eller liggende format, kan du se det hele i en størrelse, så teksten også kan læses. Og med iPad har det aldrig været nemmere eller mere intuitivt at navigere på Internet. Fordi du bruger den mest naturlige pegeenhed, der findes: din finger. Du kan rulle gennem en side ved bare at svirpe op eller ned med en finger på skærmen. Eller zoome ind og ud på et fotografi ved at knibe med to fingre. Der er også en miniatureoversigt, så du kan se alle de åbne sider i et net og nemt flytte fra den ene side til den anden.

Mail

Se og rør ved e-post på helt nye måder. I liggende format opdeles skærmen, så du ser både en åben e-post og beskederne i indbakken. Hvis du vil se en åben e-postbesked alene, skal du bare vende iPad på højkant, så e-postbeskeden automatisk roteres og udfylder hele skærmen. Uanset hvordan du vender iPad, kan du rulle gennem post, skrive en ny besked vha. det store tastatur på skærmen eller slette beskeder ved bare at trykke og svirpe med en finger. Hvis nogen sender et fotografi til dig via e-post, kan du se det direkte i beskeden. Du kan også arkivere fotografier fra en e-postbesked direkte til det indbyggede program Fotografier. Og iPad virker med alle de populære e-postudbydere, inklusive MobileMe, Yahoo!, Mail, Gmail, Hotmail og AOL.

Fotografier

Med skærmens naturtro og levende farver og de enestående softwarefunktioner er iPad fremragende til at nyde og dele fotografier på. Det nye program Fotografier viser f.eks. fotografierne i et album, som om de lå i en stak. Du skal bare trykke eller knibe for at åbne stakken, så hele albummet åbnes. Derefter kan du blade gennem billederne, zoome ind og ud eller se et lysbilledshow. Du kan endda bruge iPad som en smuk digital fotoramme, mens iPad står i docken eller oplades. Og der er mange måder at importere fotografier på: Du kan synkronisere dem fra computeren, hente dem fra en e-postbesked eller importere dem direkte fra kameraet vha. et Apple Camera Connection Kit.

Video

Med den store skærm med høj opløsning er iPad perfekt, når du skal se alle typer video. Du kan også nemt skifte mellem bredt skærmformat og fuld skærm ved at trykke to gange. Og da hele enheden faktisk er en stor skærm uden knapper eller andre distraherende elementer, fylder billedet hele dit synsfelt. Så du bliver helt opslugt af det, du ser.

YouTube

Programmet YouTube organiserer videoer, så det er legende let at se og navigere i dem. Du ser en video ved bare at trykke på den. Når du ser video i liggende format, afspilles den automatisk på fuld skærm. Og takket være skærmens høje opløsning ser de nyeste YouTube HD-videoer fantastiske ud på iPad.

iPod

Med iPod-programmet har du bogstaveligt talt al din musik lige ved hånden. Du kan gennemse musik efter album, sang, kunstner eller genre ved at svirpe med en finger. Du spiller en sang ved bare at trykke på den, og på skærmen Spiller nu vises albumbilledet i fuld størrelse. Derefter kan du lytte til musikken via den kraftfulde indbyggede højttaler eller hovedtelefoner med kabel eller trådløs Bluetooth-forbindelse.

iTunes

Tryk bare på symbolet for iTunes Store, så du kan gennemse og købe musik, podcasts – trådløst direkte fra iPad. Der er tusindvis af podcasts og millioner af sange at vælge mellem. Du kan endda høre eksempler på sange, før du køber dem. Og du kan synkronisere iPad med det indhold, du allerede har i iTunes-biblioteket på din Mac eller pc.

App Store

iPad kan afvikle næsten 140.000 programmer fra App Store. Alt fra spil til administrationsprogrammer m.m. Og de nye programmer, som er designet specielt til iPad, er fremhævet, så du nemt kan finde dem, der udnytter alle enhedens funktioner. Tryk bare på symbolet for App Store på skærmen, så du kan gennemse, købe og hente programmer trådløst direkte til iPad.

Kort

Se mere af verden med satellit- og Street View-billeder i høj opløsning. Du kan endda se topografi med den nye terrænoversigt. Du kan også søge efter virksomheder af en bestemt type i nærheden (f.eks. “Restaurant”) og derefter trykke på virksomheden for at se en beskrivelse af vejen fra din aktuelle lokalitet.

Kalender

iPad gør det nemt at holde tidsplanen, fordi du kan se din kalender i dags-, uge-, måneds- eller listeoversigt. På den måde kan du se en hel måned eller oplysninger om en enkelt dag. iPad kan endda vise flere kalendere på en gang, så du kan administrere din arbejds- og familiekalendere samtidig.

Kontakter

Programmet Kontakter på iPad gør det hurtigere og nemmere end nogensinde at finde navne, telefonnumre og andre vigtige oplysninger. En ny oversigt giver dig mulighed for at se hele din kontaktliste og en enkelt kontakt samtidig. Har du brug for vejvisning? Tryk bare på en adresse i en kontakt, hvorefter programmet Kort åbnes.

Hjemmeskærm

Fra hjemmeskærmen har du med et tryk adgang til alt på iPad. Du kan også tilpasse hjemmeskærmen ved at tilføje dine yndlingsprogrammer og -websteder eller bruge dine egne fotografier som baggrund. Og du kan flytte programmer og organisere dem, som du vil.

Noter

Med den store skærm og det store tastatur på skærmen er det nemt at skrive hurtige noter på iPad. I liggende format får du ikke bare en side til at skrive noter på, men også en liste over alle dine noter. Den aktuelle note bliver endda vist med en rød cirkel. På den måde kan du hurtigt se, hvor du er.

Spotlight-søgning

Spotlight-søgning giver dig mulighed for at søge på iPad og i alle de indbyggede programmer. Inklusive Mail, Kontakter, Kalender, iPod og Noter. Du kan endda søge i programmer, som du har hentet fra App Store. Så uanset hvad du leder efter, er det aldrig længere væk end et par tryk.