MacBook Pro

Den leveres med det
 hele.

MacBook Pro leveres med software, som hjælper dig med alt fra dagligdagsopgaver til store drømmeprojekter. Og den lader dig gøre det på den enkleste, mest intuitive og sjove måde.
Det er jo det, der gør en Mac til en Mac.

Mac OS X. Verdens mest avancerede operativsystem.

I hjertet af alle MacBook Pro – og alle Mac-computere – ligger Mac OS X, et operativsystem, der er fremstillet specielt til Intel-processorerne med flere kerner og de avancerede grafikfunktioner. Den nyeste version, Mac OS X Snow Leopard, er baseret på en komplet 64 bit arkitektur, og det samme er næsten alle programmer, der følger med en Mac. Oversættelse: Alt, hvad du gør på MacBook Pro, sker ufatteligt hurtigt og i det store hele med en fantastisk ydeevne.

Effektive programmer, som er nemme at bruge.

Apple fremstiller MacBook Pro og den software, der følger med, så alt arbejder perfekt sammen. Det tager næsten ingen tid at blive fortrolig med Apple-programmerne, fordi de alle sammen fungerer på næsten samme måde. Så når du har lært at bruge et program, tager det ikke lang tid at lære at bruge de andre.

Og Apple forstår betydningen af bærbar produktivitet. Det er derfor, vi inkluderer funktioner som Exposé og Spaces, der hjælper dig med at få adgang til alt på din MacBook Pro. Med et tryk på en tast eller en bevægelse anbringer Exposé med det samme alle de åbne vinduer side om side, skalerer dem og arrangerer dem smukt i et net, så du kan se, hvad der er i hvert eneste vindue. Og Spaces giver dig mulighed for at gruppere vinduer, så hver gruppe får sit eget skrivebord – eller område – som du hurtigt kan skifte mellem. Lav et område til arbejde, et område til spil og et område til hvad som helst, du har lyst til. Sammen giver Exposé og Spaces dig en stor fordel, når du multitasker på en lille skærm på en bærbar.

Trådløst netværk. Uden alt besværet.

Se et netværk, opret forbindelse til det. Med en Mac er det præcis så nemt at komme på nettet via Wi-Fi.1 Med et klik på AirPort-symbolet på menulinjen får du en liste over tilgængelige netværk. Vælg det netværk, du vil oprette forbindelse til, indtast evt. adgangskoden – og så er du i gang.

Der er en ting du må undvære med Mac:
pc-virus.

Trojanske heste, orme, email-virus. Den digitale verden kan være et farligt sted. Heldigvis er en Mac ikke udsat for de tusindvis af vira, der plager Windows-baserede computere. Mac OS X leveres med et indbygget forsvar, der beskytter dig, uden at du behøver gøre noget. Og når der opstår en potentiel sikkerhedsrisiko, svarer Apple hurtigt ved at levere softwareopdateringer og sikkerhedsforbedringer, der kan hentes automatisk og installeres med et klik.

Automatisk back-up redder din dag. Og din uge, måned og år.

Back-up sikkerhedskopiering er vigtigt. Alligevel gør du det sikkert ikke så tit, som du burde. Derfor klarer MacBook Pro besværet for dig. Time Machine, som følger med alle Mac-computere, sikkerhedskopierer automatisk hele systemet til en ekstern harddisk eller Time Capsule. Time Machine opbevarer en ekstra kopi af alle arkiver og husker, hvordan din computer så ud på et givent tidspunkt. Så kan du se din Mac, som den så ud i fortiden.

Tilbage til toppen

Selv dagligdagstingene kan imponere dig.

I modsætning til mange pc-notebooks leveres MacBook Pro med alt, hvad du skal bruge til at sende emails, administrere din kalender, organisere kontakter osv. Og den er klar til at gøre alle disse ting, få minutter efter du har taget den ud af kassen. Det er fordi, alle Mac-computere leveres med Mail, så du kan sende og modtage emails, iCal til administration af aftaler og vigtige begivenheder, Adressebog til organisering af kontakter, iTunes til alt i underholdningsafdelingen og andre sjove og praktiske programmer, som du bruger i hverdagen.

Tilbage til toppen

Mac App Store. Flere tusinde grunde til at elske en Mac.

Over tusind Mac-programmer og apps er kun et klik væk i Mac App Store. Find dem, du vil have, og klik for at hente og installere dem. Ikke flere æsker. Ikke flere diske. Ikke mere besvær. Du kan kigge programmer igennem efter kategori eller søge efter nogle bestemte. Og du kan nemt sørge for, at programmerne er up-to-date, fordi din Mac giver dig besked, når der er tilgængelige opdateringer.

Tilbage til toppen

FaceTime. Nu med HD-videoopkald.

MacBook Pro leveres med det nye FaceTime HD-kamera og den brugervenlige FaceTime-software til Mac. Du skal bare klikke for at lave et HD-videoopkald fra MacBook Pro til MacBook Pro. Du kan også lave videoopkald til andre Intel-baserede Mac-computere,2 iPhone 4 eller den nye iPod touch. Dine samtaler starter i stående format, men du kan nemt rotere billedet til det nye brede format. FaceTime viser automatisk dine kontakter fra Adressebog, så du behøver ikke at lave en liste over vennerne. Og opkaldene bliver modtaget på din Mac, selvom FaceTime ikke er åbent.

Tilbage til toppen

iPhoto. Den bedste måde at organisere, redigere
og dele dine billeder.

iPhoto er et brugervenligt fotoprogram, som gør det hurtigt og nemt at organisere og finde billeder og samtidig få dem til at se fantastiske ud. Med funktioner som Ansigter, Steder og Begivenheder hjælper iPhoto dig med at holde styr på dine fotografier efter, hvem der er med på dem, hvor og hvornår du har taget dem – alt sammen via en komplet oversigt i fuld skærm. Brug hurtige og enkle redigeringsværktøjer til at gøre de lidt tvivlsomme optagelser til perfekte billeder med nogle få klik. iPhoto gør det endda muligt at dele fotografier med hele verden i smukke fotobøger og på kort i bogtrykkvalitet eller online på Facebook, MobileMe og Flickr.

iMovie. Få dine hjemmevideoer til at ligne Hollywood-produktioner.

Livet er for kort til kedelige hjemmevideoer. Med iMovie kan du forvandle de videoer, du selv optager, til dine helt egne filmproduktioner. Lav en filmtrailer i Hollywood-stil, som får publikum til at le, græde og skrige efter mere. Hvis du kan trække og anbringe, kan du også lave en film i iMovie. Det leveres med Apple-designede temaer med et sjovt og professionelt udseende. Du skal bare vælge et tema, så klarer iMovie resten og tilføjer automatisk animerede titler og avancerede overgange. Tilpas dine filmperler med dine egne ord og din egen lyd.

GarageBand. Det har aldrig været nemmere at lave et mega hit.

Hvad enten du er et musikalsk geni eller bare er nysgerrig, er GarageBand programmet til dig. Sæt en elektrisk guitar eller et USB-keyboard til, og gør dig klar til at rocke med virtuelle kopier af verdens mest kendte forstærkere og effektpedaler samt over 100 softwareinstrumenter. At du ikke har lært musik og noder som barn behøver ikke at betyde, at du ikke kan lære det. Grundlæggende lektioner lærer dig præcis det: Det grundlæggende. Vælg blandt 40 lektioner, blandt andet bluesguitar, rockguitar, klassisk klaver, popklaver m.m. Eller få en privat lektion fra en af dine musikalske helte, f.eks. Sting eller Death Cab for Cutie, med Lektioner fra kunstnere.3 GarageBand fortæller dig endda med det samme, hvor godt du spiller, med funktionen “Hvordan spillede jeg?”