Mac Pro

Mac Pro og miljøet.

Den nye Mac Pro kan i vid udstrækning genbruges, er energivenlig og er designet med miljøet for øje.

Miljømæssig statusrapport

Mac Pro vidner om Apples fortsatte arbejde med at mindske produkternes skadelige indflydelse på miljøet. Den er designet med følgende funktioner, som mindsker den skadelige indflydelse på miljøet:

  • Fri for bromerede flammehæmmere (BFR)
  • Aluminiumskabinet, der i stor udstrækning kan genanvendes
  • PVC-fri1
  • Opfylder kravene i ENERGY STAR 5.22

Mange skadelige stoffer fjernet.

Apple har arbejdet hårdt på at fjerne mange af de skadelige stoffer, som er en almindelig del af produktionen af computere. Apples ingeniører har fjernet bromerede flammehæmmere og PVC fra de trykte kredsløb, interne kabler, stik, isolering, klæbemidler m.m. Apple har fjernet disse giftstoffer fra alle nye Mac Pro-computere og alle konfigurationsmulighederne (inklusive grafikkort, Fibre Channel-kort og RAID-kort). Vi har gjort det samme i hele vores produktsortiment.

Kan i vid udstrækning genbruges.

Genbrug

Mac Pro er fremstillet med et kabinet i aluminium, der kan genbruges. Aluminium er i høj kurs hos genbrugsvirksomheder, hvilket betyder, at de råstoffer, der bruges til den nye Mac Pro, kan genbruges i andre produkter. Vi har også forenklet det indre design og erstattet mere end 2 meter kabler med mere energibesparende stik, der sikrer nem demontering, når produktet skal bortskaffes. Derudover er et af de få tilbageværende plastobjekter i Mac Pro fremstillet af genbrugsplast.

Energibesparende.

Energy Star

Selv om Mac Pro er den hidtil hurtigste Mac, er den meget energieffektiv. Energibesparende hardwarekomponenter går hånd i hånd med Mac OS X om at skabe et system, der dynamisk kan justere strømforbruget for at formindske det samlede energiforbrug. F.eks sikrer CPU-arkitekturen, at individuelle kerner bruger mindre strøm, når de ikke er aktive, for at formindske energiforbruget. Grafikkortet gør det samme, og bruger mindre strøm, når det ikke afvikler grafiktunge programmer. Resultatet er en klog og energibesparende computer, der ikke kun er så hurtig som muligt, når du har brug for det, men også skruer ned for strømforbruget, når det er muligt.

Mac Pro opfylder de strenge krav til lavt energiforbrug, der stilles af EPA, og det har givet den ENERGY STAR-vurderingen. ENERGY STAR 5.0 stiller markant højere krav til effektiviteten i strømforsyninger og aggressive grænser for computerens typiske strømforbrug pr. år.*

Miljøhensynet starter med produkterne.

Når det drejer sig om miljøhensyn, har Apple sine egne metoder – med produkter som Mac Pro. I modsætning til andre firmaer kontrollerer Apple selv alle aspekter af computerproduktionen. Derfor kan Apples designere og ingeniører minimere den skadelige påvirkning af miljøet som ingen andre. Vi designer produkterne med færre dele og fjerner mange giftige stoffer. Vi bygger dem af materialer, som kan genbruges. Vi udvikler endda software, som gør dem mere energibesparende. Resultatet er en ny standard inden for miljøvenligt design.

 

  1. PVC-free fri netledning er tilfængelig i ale regioner pånær Kina, Israel, Japan, Sydafrika, Sydkorea og Taiwan.
  2. Mac Pro-computere, der er konfigureret med et Fibre Channel-kort eller Mac OS X Server, opfylder ikke kravene til ENERGY STAR.