Mac Pro

Accelereret arkitektur.

Vælg dine kerner: 4, 6 eller 12.

Mac Pro tilbyder to avancerede processormuligheder fra Intel. Quad-Core Intel Xeon-processoren fås i en konfiguration med en enkelt processor med fire kerner med hastigheder på op til 3,2 GHz. Du kan få endnu større hastigheder og kraft, hvis du vælger en 6-Core Intel Xeon-processor. Da Mac Pro leveres med enten en eller to processorer, kan du få en 6-core Mac Pro på op til 3,33 GHz eller – hvis du virkelig vil have den optimale ydeevne – et 12-core system med op til 3,06 GHz.

Fordelen ved en enkelt støbning.

Mange processorer med flere kerner består af to adskilte støbninger, hvilket betyder, at nogle bufferdata bliver nødt til at gå uden om processoren for at komme fra kerne til kerne. Det er en ineffektiv måde at få adgang til oplysninger på. Ind på scenen kommer Quad-core og 6-Core Intel Xeon-processorerne. Deres 64 bit arkitektur med en enkelt støbning gør 8 eller 12 MB fælles L3-buffer tilgængelig for hver af processorkernerne. Det resulterer i hurtig adgang til bufferdata og større programydeevne. Dette kombineret med de andre teknologiske fordele gør, at du har en Mac Pro, der er op til 1,9x hurtigere end den forrige generation.1

Hurtig hukommelse. Og masser af det.

Systemhukommelse er ofte forbundet til en processor via en separat I-/O-kontrolenhed. Men Intel Xeon-processorer har en integreret hukommelseskontrolenhed. Ved at slutte hukommelse direkte til processoren får Mac Pro-processorer hurtigere adgang til data, der opbevares i hukommelsen, og hukommelsens latenstid formindskes.

Den integrerede hukommelseskontrolenhed giver sammen med hurtig DDR3 ECC SDRAM ved 1066 MHz eller 1333 MHz Mac Pro øget hukommelsesbåndbredde i forhold til tidligere generationer. Mere båndbredde tillader, at flere data kan sendes til processoren hurtigere, og det sikrer, at hver kerne kan bruge sin tid på at behandle data og ikke på at vente på oplysninger. Og ECC (Error Correction Code ) retter automatisk enkelt-bit fejl og finder flere-bit fejl. Disse funktioner er specielt vigtige i miljøer, der arbejder med vigtige eller beregningstunge datamængder.

Kraft, når (og hvor) du har brug for det.

Mac Pro har Turbo Boost, som er en dynamisk effektiv teknologi, der automatisk øger processorens taktfrekvens baseret på arbejdsmængden. Hvis du bruger et program, der ikke udnytter alle kernerne, øger Turbo Boost hastigheden på de aktive kerner, op til 3,33 GHz på en 12-core Mac Pro og op til 3,6 GHz på et 6-core-system.

Op til 24 virtuelle kerner.

Intel Xeon-processorerne understøtter Hyper-Threading, som sikrer, at to tråde kan afvikles samtidig på hver kerne. Så en 12-core Mac Pro præsenterer 24 virtuelle kerner, der genkendes af Mac OS X. Ydeevnen øges, fordi Hyper-Threading sikrer, at processoren bedre kan udnytte de udførelsesressourcer, der er tilgængelige i hver kerne.

Sti med mindst modstand.

En ny punkt til punkt-forbindelse i to retninger – kaldes QuickPath Interconnect – giver Intel Xeon-processoren hurtig adgang til disken, I-/O- og andre Mac Pro-subsystemer. I Mac Pro-modeller med to processorer er der også en QuickPath-forbindelse mellem de to processorer. Denne forbindelse fungerer som en direkte forbindelse, så data fra processor til processor ikke behøver at gå til I-/O-samlingspunktet først. Det er en anden måde, som Mac Pro øger ydeevnen på i alle modeller.

Kraftfuld og effektiv.

Mac Pro opfylder de strenge krav til lavt energiforbrug, der stilles af EPA, og det har givet den ENERGY STAR-vurderingen. ENERGY STAR 5.0 stiller markant højere krav til effektiviteten i strømforsyninger og aggressive grænser for computerens typiske strømforbrug pr. år.2

Tests af Synthetic-ydeevne

STREAM. Overførselshastighed for hukommelse.

  • 3,06 GHz Mac Pro 12-core sammenlignet med 2,93 GHz Mac Pro 8-core (forrige generation)
3D på Mac Pro
2,93 GHz Mac Pro 8-coreSammenligning
3,06 GHz Mac Pro 12-core1,3 x

Op til 1,3 x hurtigere end den forrige generations Mac Pro

Test udført af Apple i maj 2012 med 3,06 GHz 12-core Mac Pro-testenheder og 2,93 GHz 8-core Mac Pro-produktionsmodeller. Alle computere var konfigureret med 12 GB RAM. Resultater er baseret på STREAM v. 5.8-sammenligningen (www.cs.virginia.edu/stream/ref.html) med OMP-understøttelse af builds, der er kompileret vha. flere processorer. Test af ydeevne er udført med bestemte computersystemer og afspejler den omtrentlige ydeevne i Mac Pro.

  1. Test udført af Apple i maj 2012 med 3,06 GHz 12-core Mac Pro-testenheder og 2,93 GHz 8-core Mac Pro-produktionsmodeller. Alle computere var konfigureret med 12 GB RAM. Maxwell-testarkiv: sculpture.mxs. Test af ydeevne er udført med bestemte computersystemer og afspejler den omtrentlige ydeevne i Mac Pro.
  2. Mac Pro-computere konfigureret med et Fibre Channel-kort opfylder ikke kravene til ENERGY STAR.