iMac • 500 - 700MHz

iMac and iMovieMake movies in minutes.
Digital camera.
 
Tech SpecsDigital MusicDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareWireless
 
Optag de gyldne øjeblikke, som du ville ønske kunne vare evigt, og vis dem til familie og venner i årene fremover.
 
Fremstilling af film er en spændende hobby, og iMac er den perfekte løsning, når du skal finde et sted at opbevare al den film, du optager med det digitale videokamera. iMac er nemlig udstyret med en processor med en hastighed på op til 700 MHz, en kæmpe harddisk, to 400 Mbps FireWire-porte samt iMovie 2-software til videoredigering.
 
iMovie har en charmerende og brugervenlig grænseflade i den klassiske Macintosh-tradition med rullemenuer og symboler for kendte værktøjer og objekter. Det betyder, at digital videoredigering bliver lige så nemt som at bruge iMac.
 
iMovie 2 Lige så nemt som at tælle til tre
Med iMovie kan du bevare de gode sekveser og klippe de kedelige sekvenser fra, uden at du piller ved de originale optagelser. Det er nemt at redigere video: Du kan klippe og sammensætte videoklip med flotte overgange og derefter tilføje tekst, grafik, lyd og musik - så enkelt er det. Det er lige så nemt som at tælle til tre.
 
Den korte fremstillingsproces er en af grundene til, at ideen med film på computeren har bredt sig som en steppebrand. iMac-brugere har fremstillet tusindvis af disse interessante film - ofte morsomme minidokumentarer over livets gang i hjemmet, på skolen og på kontoret. Kæledyr er også et populært emne, og det samme gælder for sportsarrangementer.
 
Du kan sende videohilsener over lange afstande, sammensætte sæsonens højdepunkter fra fodboldholdets kampe, fremstille en musikvideo til bandet eller fortælle livshistorier (med iMovie kan du scanne billeder og sætte dem ind i en videofilm, så du kan godt finde barndomsbillederne frem fra gemmerne).
 
Special effects and Sound Effects Tilføj specielle effekter og lyd
iMovie 2 indeholder den type specielle effekter, som de store filmstudier bruger mange penge på at fremstille. Tilføj effekter som sepia tone, slowmotion, baglænseffekt, vandløbseffekt og gammel film. Du kan ændre størrelsen på teksten i titlerne til filmene, indstille, hvor hurtigt en titeleffekt skal afvikles, og hvor længe den skal blive stående på skærmen.
 
Du kan lege med lyden, f.eks. bytte om på stemmer, og du kan placere lydklip på helt bestemte steder i filmen. Du kan også låse lyd til billeder (det kan hjælpe med til, at billeder og lyd er synkroniseret, mens du redigerer filmen). iMovie 2 giver dig også mulighed for at skifte mening og gendanne et klip i sin oprindelige form med funktionen Gendan medie på menuen Avanceret.
 
Forevisning af film
Noget af det mest spændende ved at fremstille sine egne film er at kunne vise dem til andre. Og selvom du kan bruge iMac som en biograf og vise film på fuld skærm, er det ikke sikkert, at det er muligt at samle alle, du kender, om computeren. Derfor indeholder iMovie 2 forbedrede funktioner til eksportering, hvilket gør det enkelt at arkivere og dele dine små mesterværker med andre - selv folk som bor tusindvis af kilometer væk.
 
Video Tape Det er f.eks. enkelt at overføre film til videobånd. Du skal blot overføre de færdige film til det digitale videokamera* igen (det kan du gøre i iMovie), og derefter kan du optage dem på videobåndoptageren. Herefter har du et bånd, som dine venner kan sætte i videoafspilleren - ligesom en lejet videofilm.
 
Export options Du kan også bruge eksportfunktionen i iMovie til at vælge mellem en række QuickTime-formater til oprettelse af film, som kan publiceres på Internet, sendes med e-post eller arkiveres på en CD-ROM. Og hvis du har adgang til en Power Mac G4, som er udstyret med det nye DVD-R SuperDrive, kan du bruge iDVD til at oprette en DVD-disk med alle dine film på computeren i en perfekt digital kvalitet.
 
*Kræver et videokamera med en videoindgang.
iMove in iTools
Publicer film på Internet
Når alt kommer til alt, er der så noget bedre sted at vise dine film end på dit eget websted? Hvad koster det? Ingenting. Nul og niks. Nada. Tilmeld dig iTools*, få din egen konto, og byg en Internetbiograf på et øjeblik med HomePage. Når du har fremstillet film, kan du bruge de medfølgende QuickTime-formater til at oprette små arkiver, som kan udgives på Internet. Du kan distribuere filmen til hele verden ganske gratis. *iTools findes kun på engelsk.
 
 
FireWire Cable
Digitale videoarkiver er store, så den nye iMac er blevet udrustet med meget harddiskplads - op til 40 GB. Og for at overføre store digitale videoarkiver skal du blot slutte det digitale videokamera til en af de to FireWire-porte på computeren. Med FireWire, også kaldet IEEE 1394, kan du overføre digitalt videomateriale direkte fra et digitalt videokamera til iMac med en hastighed på hele 400 Mbps - i den bedste digitale kvalitet.
 

. . .
-
iMac
a
www.AppleMuseum.dk
Juli
2001