iMac • 500 - 700MHz

iMacs and airport.
Heading for the Internet? Fly first class-no strings attached.
 
Tech SpecsDigital MusicDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareWireless
 
AirPport Setup Assistant.
 
Nem at opstille og bruge
Apple har designet hardware og software - og udviklet dem til at arbejde sammen - og derfor er AirPort enkelt at konfigurere og bruge. Når du har sat AirPort-kortet i computeren (du kan gøre det selv på et øjeblik), skal du blot sørge for, at AirPort-basen er tændt og tilsluttet en telefonlinie, Ethernet-netværk, DSL- eller kabelmodem. Første gang du tænder for iMac, konfigurerer Indstillingsassistent automatisk Internetadgang.
 
AirPort Card and Base Station.
 

 
Sæt et AirPort-kort i iMac, og du er klar til at gå i luften.
 
Hvem er interesseret i et grimt virvar af telefonledninger og Ethernet-kabler, som ligger på gulvet mellem de forskellige lokaler? Velkommen til det trådløse AirPort -netværk - den billige måde at bruge en iMac på overalt - derhjemme, på kontoret, i skolen eller på universitetet - uanset hvor telefonstikket er placeret. Du skal ikke bruge kabler, ekstra telefonledninger eller kompliceret hardware til netværk, og du kan slutte op til ti iMac-computere til en enkelt AirPort-base.
 
Alle nye iMac er forberedt til AirPort med en indbygget antenne. Du skal bare forbinde AirPort-basen til telefonlinien, Ethernet-netværket, DSL- eller kabelmodemet. Sæt et AirPort-kort i iMac, og du er klar til udforske den fagre nye verden af trådløs kommunikation.
 
AirPort, der bygger på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), kan samarbejde med andet udstyr, der benytter denne standard.
 
Surf ud på Internet gennem en mur
Du kan surfe på Internet, selv når venner (eller andre ting) blokerer for udsynet til basen. I modsætning til infrarøde signaler hvor der skal være en synlig forbindelse, kan AirPort kommunikere gennem massive objekter vha. radiosignaler.
 
Tænk over de nye muligheder for online-spil: Nu kan du ikke bare spille netværksspil derhjemme med famlilien (som du forøvrigt kan dele en enkelt Internetkonto med), du kan også spille med venner på den anden side af hækken eller plankeværket.
 
 
AirPort Game
Se hvordan AirPort virker i denne QuickTime- demonstration.
(200 K)
 


* Trådløs adgang til Internet kræver en AirPort-base og en konto hos en Internetudbyder (koster ekstra). Nogle Internetudbydere understøtter i øjeblikket ikke AirPort. Rækkevidden afhænger af omgivelserne.
 
** Den faktiske modemhastighed er lavere; hastigheden afhænger af forbindelseshastigheden og andre faktorer.
 
Den nye metode til dataoverførsel
Den trådløse overførsel af data foregår med AirPort med en blændende hastighed på 11 megabit pr. sekund - op til 10 gange hurtigere end de mest almindelige netværk til hjemmet - med op til 10 samtidige brugere pr. base. Du kan overføre arkiver fra iMac til en anden computer, der er udstyret med AirPort, på nogle få sekunder.
 
AirPort Base Station.
Hvordan virker det?
AirPort-basen skal, ligesom basen til en trådløs telefon, have en fysisk forbindelse til Internet og trådløs forbindelse for at kunne kommunikere med computere, der er udstyret med AirPort. Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem**. Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som gør det muligt at oprette forbindelse via Ethernet*. Men det skal du slet ikke bekymre dig om, for AirPort virker bare. Det er det, der er det smarte ved det.
 

. . .
-
iMac
a
www.AppleMuseum.dk
Juli
2001