iMac • 500 - 700MHz

iMac
 
Tech SpecsDigital MusicDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareWireless
 
Med en hastighed på op til 700 MHz, CD-RW-drev, iMovie, iTunes, spil og lækkert Internet-software, er dette den hurtigste, kraftigste - og dejligste - iMac nogensinde.
 
Vælg mellem fire nye modeller
De fire modeller er lige attraktive: 500 MHz iMac i indigoblå (og snehvid for CD-RW), 600 MHz iMac i grafitgrå og snehvid samt 700 MHz iMac Special Edition i grafitgrå og snehvid. Alle CD-RW modeller er udstyret med en 256 K level 2-buffer med processorhastighed, masser af hukommelse (128 MB på 500 MHz og 600 MHz modellerne og 256 MB på Special Edition-modellen), ATI RAGE 128 Ultra-grafikaccelerator med 16 MB SDRAM, indbygget mikrofon, to minijackstik til hovedtelefoner, FireWire og USB samt et 56K V.90-faxmodem, 10/100BASE-T Ethernet og plads til AirPort-kort. Harddiskkapaciteten er virkelig blevet forøget (60 GB i Special Edition-modellen), så der er plads til de film, du fremstiller på iMac.

Gør din digitale levestandard bedre
Man siger, at helheden er større end summen af de enkle dele. Dette gælder især med iMac. Her kan du samle dit smarte legetøj - f.eks. digitalt kamera, digital videooptager, personlig, digital assistent med Palm OS, MP3-afspiller og mobiltelefon - og få større udbytte og glæde af de enkle apparater.

Digital camera, PSD, MP3 player
Velkommen til Internet
Som mere end 5 millioner brugere kan fortælle dig, er iMac den korteste vej til Internet. Faktisk er iMac så enkel at indstille og bruge, at du kan have forbindelse til Internet og surfe på 10 minutter eller derunder. Indstillingsassistent starter, første gang du bruger den nye iMac. Herefter konfigureres iMac automatisk til den Internetudbyder, du vælger. Det eneste nødvendige udstyr er en telefonlinie - iMac leveres med resten.

Disk burn.Brænd musik-CD'er
Er det muligt at fremstille CD'er? Selvfølgelig. Tre av de fire nye iMac-modeller er udstyret med 8x4x24 (maks.) CD-RW-drev, som skriver CD-R-diske med 8x hastigheden, CD-RW-diske med 4x hastigheden og læser CD'er med 24x hastigheden. Sammen med iTunes-software og det indbyggede Harman Kardon Odyssey-lydsystem forvandler dette drev iMac til en digital jukebox.

Burn your own music CDs with iTunesDigital jukebox
Har du lyst til at lytte til Internetradio fra hele verden? Det kan du gøre med iMac og iTunes. Og du vil være vild med de muligheder, som iTunes og CD-RW-drevet giver dig for at få mest muligt ud af CD-samlingen. iTunes indeholder brugervenlige værktøjer til at optage musik fra audio-CD'er, søge og gennemse det digitale musikbibliotek, overføre sange til MP3-afspillere og brænde CD'er - faktisk masser af CD'er, for i modsætning til lignende programmer, som forsøger at få dig til at købe en opdatering, har iTunes ingen begrænsninger i, hvor mange sange du kan kode, eller hvor mange CD'er du kan brænde, eller hvilken hastighed du kan brænde dem med. iTunes er et program med alle funktioner, som det ikke er nødvendigt at opdatere, og programmet er installeret på iMac ved leveringen.

Se mor, den har ingen blæser
Skru op for lyden, og læg mærke til den lækre dybe bas. Det eneste, du ikke kan høre, er ventilatoren - sikkert fordi der ikke er en ventilator. Til forskel fra de fleste PC'er, som bruger larmende ventilatorer for at undgå overophedning, udnytter iMac-computeren det enestående design til at afkøle sig selv i al stilhed.

iMovie 2 Fremstil film på et øjeblik
Brug de digitale videoklip, du har optaget med videokameraet, til en flot film. Du skal starte med at overføre det digitale videomateriale fra videokameraet til iMac via den lynhurtige FireWire-grænseflade. Du kan herefter bruge den medfølgende iMovie 2-software til at bevare de gode sekveser og klippe de kedelige sekvenser fra. På den måde kan du fremstille dine egne film på computeren på et øjeblik.

Du er producer
iMovie er berømt for den gennemgribende brugervenlighed. Du skal blot arrangere de udvalgte videoklip i den rækkefølge, de skal vises, og derefter tilføje musik, smarte effekter - f.eks. sepia, vandløbseffekt og blød fokus - samt indtaste en titel og rulletekster. Når du er færdig, kan du indspille filmen på et videobånd og vise den til andre på et almindeligt fjernsyn. Eller du kan arkivere en film i et af flere QuickTime-formater og udgive den på Internet eller sende den til familie og venner. Der er også mulighed for at arkivere filmen på en CD via computerens CD-RW-drev.

Mac OS X dock.
Gå fremtiden i møde
Hvorfor vente på fremtiden, når du kan gå den i møde? Mac OS X, Apples næste-generations operativsystem er installeret på iMac ved leveringen. Mac OS X indeholder den fængslende nye brugergrænseflade kaldet Aqua, som giver iMac liv med flotte farver og bløde bevægelser. Systemet er udviklet til at gøre arbejde og leg på Mac-computere endnu mere intuitiv, end det allerede er, og Mac OS X indeholder flere funktioner til tilpasning af systemet til dine behov og gør det nemmere at sende og modtage e-post samt åbne programmer og arkiver og oprette forbindelse til eksterne enheder, netværk og Internet.

Software CDs.Spækket med software
Du får al den nødvendige software til at få mest muligt ud af iMac, herunder Mac OS X, Mac OS 9.1, iTunes, iMovie 2, AppleWorks 6, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express, Netscape Communicator, QuickTime Player, FAXstf (som giver mulighed at bruge iMac til fax) og Palm Desktop. Herudover får du de tre fremragende spil: Cro-Mag Rally, Bugdom og Nanosaur.

Mac OS X Installed

Du kan ikke få bedre System-software
Med både Mac OS 9.1 og det bundsolide UNIX-baserede Mac OS X installeret ved levering på alle nye iMac, kan du arbejde og spille med det mest avancerede - og det mest kamptestede - operativsystem i verden.

CD-RW Drive
CD-RW-drev
Den nye iMac er udstyret med et elegant CD-RW-drev til CD-brænding. Dette CD-RW-drev kan læse musik-CD'er, CD-ROM'er, CD-R/RW'er og Photo CD'er samt skrive til CD-R-diske (musik) og CD-RW-diske (data).

See the iMac in action.  
QTVR Se en QuickTime VR-præsentation.
 

 

Apple Pro Keyboard har 108 taster, et indbygget USB-samlingspunkt med to porte og en smart fod, som kan slås ud, så tastaturet ligger bedre for hænderne. Med specielle taster kan du regulere lydstyrken, dæmpe lyden og endda skubbe en CD- eller DVD-disk ud af drevet.
 
Apple Pro Mouse.
Apple Pro Mouse glider ubesværet hen over skrivebordet og benytter en meget præcis optisk føler, som giver uovertruffen præcision.
 
Firewire. Alle nye iMac-computere er udstyret med to superhurtige (400 Mbps) indbyggede FireWire-porte, så der nemt kan tilsluttes enheder, der kræver hurtig overførselshastighed, f.eks. digitale videokameraer og eksterne harddiske.
 
USB.Takket være USB med to kanaler har du mulighed for at vælge mellem mere end 500 forskellige enheder, f.eks. joystick, scannere og digitale kameraer. Og da USB-teknologien giver mulighed for umiddelbar tilslutning, behøver du ikke at omkonfigurere eller genstarte computeren. Du kan begynde at bruge de eksterne enheder med det samme.
 
Vink farvel til virvaret af kabler
Oplev fordelene ved trådløst AirPort-netværk - en billig løsning, som ordner problemet med et virvar af ledninger på gulvet. Med AirPort kan du udforske Internet fra næsten alle rum i huset - eller fra haven - inden for en rækkevidde på 45 meter. Du behøver ikke længere at opholde dig i nærheden af et telefonstik.


. . .
-
iMac
a
www.AppleMuseum.dk
Juli
2001