Display
Se lyset: Lysdioder viser, hvor meget spænding der er tilbage på batteriet.
Titanium
Ren titanium: 99,5% ren titanium af kvaliteten CP1 (dvs. faktisk rent).
Audio
Enestående lyd: 16-bit stereolyd i hovedtelefoner eller højttalere.
DVD
DVD: DVD-drevet kan afspille DVD-film, CD-ROM'er og musik-CD'er
 
The elements of style.
 
Design
Rene linier: Linierne i designet er så rene og smukke som en formel fra Euklids geometri.
Keyboard
Taster i fuld størrelse: Indbygget tastatur med 12 funktionstaster og 4 piletaster.
PC Slot
PC-plads: Tilslut SCSI-stik, kompakt flash-hukommelse, medieenheder og mere.
Latch
Sammenklappelig lås: En skjult magnet trækker låsen ud, når kabinettet lukkes.
 
 
Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDesignWireless Internet
 
De fleste historier om udviklingen af nye produkter starter med et stykke hvidt papir. Denne gang begyndte det på en helt anden måde - nemlig med et stykke titanium.
 

QuickTime VR -film.

 
Hvorfor bruge titanium? Fordi titaniums enestående styrke og holdbarhed og lave massefylde giver den bedste styrke i forhold til materialets vægt sammenlignet med andre materialer. Det er perfekt til jetmotorer, hvilket også er grunden til, at 60% af den samlede titaniumproduktion afsættes til flyindstrien. Det er ikke engang det hele. Vi har også tilføjet en ramme af kulfiber, som gør systemet stabilt rent fysisk.
 
Materialerne gav os mulighed for at udvikle den tyndeste og letteste supercomputer med alle funktioner — uden vi skulle gå på kompromis med computerens ydeevne.
 
Og det er en vigtig faktor. For selvom du skulle finde en bærbar PC, som næsten vejer lige så lidt som PowerBook G4, er det sandsynligt, at den også er en letvægter, når det gælder ydeevne. Det ville vi ikke være med til.
 
En fluevægter med et stød som en sværvægter
Vi ville samle alt det i en bærbar computer, som du ønsker - det hele. Især når det gælder ydeevne. Så vi besluttede os for at udvikle en fluevægter med et stød som en sværvægter.
 
Det er derfor, den nye PowerBook er udstyret med en PowerPC G4-processor, plads til 1 GB RAM og op til 30 GB harddisk, DVD-ROM-drev og 15,2" skærm. Derudover et ATI RAGE Mobility 128-grafikkort, 56 K V.90-modem, 10/100BASE-T Ethernet, 4 Mbps infrarød kommunkationsport, FireWire, USB, Type I/II PC Card-/CardBus-plads, VGA- og S-videoudgang, indbygget mikrofon og stereoudgang. Alt dette er pakket ned i et titaniumkabinet, som måler 13,5" x 9,5" x 1" og blot vejer 2,4 kg.
 
Og med hensyn til udseendet, så prøv bare at se, hvad der sker, når du stiller PowerBook G4 på bordet i flyveren, åbner den og afspiller en DVD-film på den brede skærm. Hvis din sidemand ikke reagerer, bør du tilkalde en stewardesse og få hende til at tage hans puls.
 
15.2 inch widescreen display
I en klasse for sig: Kæmpe 15,2" (1152 x 768) skærm med bredt format i forholdet 3:2.
 
Hvad du måske ikke vidste om titanium
Titanium bruges bl.a. til fremstilling af golfkøller, billardkøer, cykelstel og tennisketchere. Titanium bruges også til bilproduktion til injektionssprøjer, udstødningsrør, ventilfjedre, ventilholdere, vippearme og til at forbinde stænger og støddæmpere... men selvfølgelig kun i kvalitetsbiler.
 
Titanium ElementIfølge International Titanium Associations websted “er titanium (Ti) det mest biovenlige metal overhovedet.” Derfor bruges det også til medicinsk implantation. Faktisk har titanium være brugt i kunstige hofter og andre led i mere end 30 år.
 
Ud over at blive brugt i til flymotorer (hvor vægtbesparelse betyder et bedre brændstofsregnskab), bruges titanium til forstærkning af de materialer, som afstiver antikke bygningsværker som Parthenon samt til reparation af betonbroer.