PowerBook G4


Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDesignWireless Internet
 
    iMove
Med videoredigeringssoftwaren iMovie 2 installeret ved levering, er drømmen om at producere dine egne film inden for rækkevidde.
 
Sæt dig i instruktørstolen med denne supercomputers ydeevne, op til 20 GB harddisk og indbygget FireWire.
 
PowerBook G4 gør det lettere at arbejde på rejser - og det bliver langt sjovere. Det gælder ikke kun, når du sender og modtager e-post og udfører administrationsarbejde, men også når du laver digitale videoreportager - computerredigerede film om alt fra specielle begivenheder og taler til præsentationer.

Med iMovie 2 -videoredigeringssoftware, som leveres med PowerBook G4, kan du redigere dine filmklip, så de fremstår som en færdig film. iMovie 2 indeholder funktioner til titler, overgange og effekter. Det hele er lige så nemt at bruge som en Macintosh. Eller hvis du vil arbjede på et mere seriøst plan findes der Final Cut Pro - det komplette digitale videostudie til efterbehandling.
 
Final Cut Pro Final Cut Pro giver dig mulighed for at fremstille film på computeren med en lang række interaktive redigeringsværktøjer og mange specielle effekter. Det er det værktøj med professionelle digitale videoredigeringsfunktioner, som uafhængige filmskabere arbejder med. Dog ligger prisen væsentligt under prisen på sammenlignelige produkter. Final Cut Pro er så billigt, at du sikkert kan få råd til at tage et filmkursus for de penge, du sparer i forhold til andre programmer til videoredigering.
 
Denne software vil ændre dit liv ligesom PowerBook G4. Prøv i første omgang bare at tænke på de funktioner, den nye computer indeholder: 500 MHz PowerPC-processor med hestekræfter nok til at klare omfattende redigeringsopgaver og effekter i realtid. ATI RAGE Mobility 128-grafikkort, som giver fremragende 3D-grafik. En 400 Mbps FireWire-port (IEEE 1394), som giver mulighed for overførsel af store mængder digital video med høj hastighed. Masser af hukommelse, skærmhukommelse og et batteri med lang driftstid holder de levende billeder i live. Og forbedringerne i QuickTime og Mac OS 9 giver store fordele, når du arbejder med digital video.

Se mulighederne
Prøv kræfter med øvelser med film, dokumentarfilm og interview - eller bare noget så simpelt og smukt som en solopgang. Du løber aldrig tør for materiale. Og når du har overført de digitale videoklip, som ligger i det digitale videokamera, til PowerBooks enorme harddisk, bliver det for alvor sjovt.
Ekstraudstyr til fremstilling af film
firewire driveDen tynde og smukt udformede PowerBook G4 kan uden problemer arbejde sammen med FireWire - og USB -enheder, som kan tilsluttes og tages i brug i løbet af nogle få sekunder. Vil du have en ekstern harddisk til lagring af flere timers digital video, som du senere kan arbejde på i det bærbare filmstudie? Se evt. på VSTs FireWire-diske, som kan stables. Disse og lignende drev giver dig en stor mængde lagerplads, som fylder lidt. De er ideelle til folk, der rejser.
 
Sony Digital Media Converter
Gamle videofilm
Der er ingen grund til bekymring, hvis du gerne vil bruge gamle videoklip i formaterne VHS og 8 mm. Du skal blot bruge en Sony Digital Media Converter for at konvertere dine film til DV-film,som kan redigeres, og derefter overføre den konverterede video til iMovie via FireWire-porten på PowerBook. Det samme gælder for film i formatet Hi-8.