PowerBook G4


Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDesignWireless Internet
 
ATI ATI RAGE Mobility 128 er en af de hidtil hurtigste grafikacceleratorer, og den har en avanceret arkitektur, der sikrer fantastisk 3D-grafik med millioner af farver.


Digital Projector
Bliv vært for en multimedieforestilling
PowerBook indeholder flere multimediefunktioner, f.eks. skærmdublering, og en 24 bit videoudgang med et VGA-stik, som kan bruges til en projektor.
 
PowerBook har også en funktion, som ikke er specielt rettet mod fagfolk i den kreative branche, men som også kan være til gavn for undervisere: en S-videoudgang til tilslutning af et analogt fjernsyn eller en analog video.
 
 
Open GL
Få de dyre drenge i Hollywood til at ryste i bukserne. Du kan også føje "special effects" til digitale videofilm. Du kan f.eks. installere LightWave 6, et program til 3D-animation, som bruges i de professionelle filmstudier, på PowerBook G4. LightWave 6 er optimeret til PowerPC G4-processoren, så programmet gengiver billeder lynhurtigt. Faktisk kan du nu fremstille effekter, som før hen var dyre at frembringe, på en PowerBook G4. Du kan også bruge andre værktøjer til 3D-modellering, animation og farvelægning som Cinema 4D XL fra Maxon eller animationsprogrammet fra Hash.
Der er endnu en dimension, når det drejer sig om grafik — hurtige 3D-spil sætter systematisk processoren på en af de mest krævende opgaver, som kan stilles.

Dette er ganske enkelt den hurtigste bærbare computer, der nogensinde er udviklet til afvikling af programmer som Adobe Photoshop, InDesign og QuarkXPress. PowerBook G4 drøner gennem processorkrævende opgaver som forvrængning, lyseffekter, rotation og farveændring. Og så er den også ideel til programmer som Mathematica, der kræver stor regnekraft. Lakmusprøven for hvor god din computer er til grafik kan først begynde, når du installerer et af de nyeste spil med 3D-grafik og ser, hvordan det går.

Tag f.eks. det nye netværksspil Rune. Et intelligent action-adventurespil, som kombinerer flot grafik, nordisk mytologi og en ordenlig omgang fri fantasi. Rune kræver en enorm mængde hestekræfter, for at den flotte grafik virkelig kommer til sin ret. Med det tunede ATI RAGE Mobility 128-grafikkort — med en avanceret arkitektur, som giver 3D-grafik i millioner af farver — klarer arbejdet for dig og lidt mere til. Når du som den hårdføre unge viking Ragnar drager ud på eventyr med sværdet i højre hånd, vil du prise dig lykkelig for, at du tog en PowerBook G4 med på rejsen.

Spilledjævle, fyr op under kedlerne
Hvis du har lyst til at mærke adrenalinen pumpe rundt i kroppen, når du tager en pause fra arbejdet, kommer PowerBook G4 virkelig til sin ret, når du suser igennem den virtuelle verden af lange gange af sten og kun tænker på, hvad der dukker op rundt om det næste hjørne. Med en 15,2" skærm med aktiv matriks og 8 MB skærmhukommelse, som kan vise millioner af farver, byder PowerBook G4 på en sand fest af visuelle effekter.

DVD VideoDVD-afspiller er standardudstyr
Kald det teknologiflip eller savlefaktoren. Det kommer helt an på, hvilket indtryk du giver dine medpassagerer, når du åbner PowerBook G4 op, begynder på et spil eller ser en aktuel biograffilm, mens du slapper af fra arbejdet. Det er lidt ligesom at have sin egen biograf i 10 kilometers højde.

Da Apple introducerede en PowerBook med DVD-drev, spredte rygtet sig hurtigt, at dette var den bedste måde at se film ombord på et fly. Nu kan man ikke bare få en PowerBook med DVD-drev - det er blevet standardudstyr. DVD-ROM-drevet, som findes i den nye PowerBook G4, kan afspille DVD-film, DVD-ROM-diske og alle dine musik-CD'er.


Photoshop 6

PowerBook overgår sig selv
Uanset om du er beskæftiget inden for reklame, trykkeri, webdesign, multimedier, filmproduktion eller en lignende branche, er det sandsynligt, at du indimellem bruger Adobe Photoshop til at redigere dine billeder. Faktisk er det sådan, at Photoshop takket være sine grafikkrævende og processorkrævende funktioner er et af de mest krævende produkter på markedet. Photoshop er også det ideelle program til at teste ydeevnen i den nye PowerBook G4.