PowerBook G4
 


Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDesignWireless Internet
 
AirPort connections
 
Ligesom basen til en trådløs telefon skal være sluttet til telefonstikket, så skal der være en fysisk forbindelse fra AirPort-basen til Internet, for at de kan kommunikere med computere med AirPort. Basen er udstyret med et RJ-11-stik til det indbyggede 56 Kbps V.90-modem og et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som giver mulighed for at oprette forbindelse via Ethernet.
 
Når computeren er tilsluttet med kabler
Når du ind i mellem arbejder ved dit skrivebord på kontoret eller derhjemme, kan du med PowerBooks indbyggede 10/100BASE-T Ethernet og 56 Kbps V.90-modem etablere forbindelse til et lokalt netværk eller en Internetudbyder.
 
Ethernet
 
10/100BASE-T Ethernet-forbindelsen sikrer netværksadgang med høj hastighed på kontoret, og den fungerer også godt på kontoret derhjemme, især hvis du opretter forbindelse til Internet via et kabel- eller DSL-modem. Grænsefladen indstilles automatisk til den korrekte netværkshastighed (10 eller 100 mbit), så du blot skal tilslutte Ethernet-kablet.
 
 
AirPort Demo
Se, hvordan AirPort virker i denne QuickTime -demonstration. (200 KB)
 
PowerBook G4 er forberedt til AirPort, så nu kan du også nyde friheden, når du udforsker Internet eller arbejder på et lokalnetværk.
 
AirPort er en banebrydende teknologi, som gør det muligt at etablere forbindelse til Internet overalt - hjemme eller på kontoret. Det virker helt uden kabler, irriterende routere og ekstra telefonlinier. Faktisk betyder AirPort-kortet og AirPort-basen, at du aldrig mere behøver at være i nærheden af et telefonstik.
 
Med AirPort kan du tage PowerBook med til møder overalt på kontoret — og stadig sende og modtage e-post, overføre arkiver og etablere forbindelse til Internet og lokalnetværk, så nemt som hvis du sad ved dit arbejdsbord.
 
AirPort er baseret på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum) og kommunikerer vha. radiosignaler. Det er en kæmpefordel sammenlignet med infrarøde signaler, som kræver, at signalet uhindret kan sendes mellem computeren og basen, for radiosignaler kan sendes gennem faste genstande f.eks. vægge op til 45 meter.
 
Lynhurtig dataoverførsel
AirPort er en sværvægter, når det gælder ydeevne — data overføres trådløst med en hastighed på 11 megabit pr. sekund. Med en PowerBook G4, som er udstyret med AirPort, kan du trådløst overføre arkiver til andre computere, som er udstyret med AirPort. Der er millioner af den type computere i omløb, og der kommer hele tiden flere til, da alle Apples computere nu er forberedt til AirPort-teknologien.
 
Prøv at tænk på de fordele, som følger med AirPort i det daglige arbejde. Nu behøver du ikke længere uddele fotokopier, når du har afsluttet en præsentation. Du kan nøjes med at overføre hele præsentationen direkte fra PowerBook G4 til en anden PowerBook med AirPort (eller for den sags skyld alle iMac-, iBook-, Power Mac G4 Cube- eller Power Mac G4-computere inden for en radius på 45 meter).
 
Du kan nu udveksle arkiver trådløst med klienter og kolleger, når I mødes - uanset om det er i et mødelokale, en hotelreception, lufthavnen eller i et klasseværelse, og I behøver ikke engang være i nærheden af en AirPort-base. Fra nu af kan du og dine kolleger gå fra et møde med kopier af hinandens notater. Der er ikke længere behov for disketter eller indviklede sammenkoblinger vha. kabler.
 
Palm Pilot
Kommuniker med håndholdte computere
Hvis du bruger en Palm OS-baseret enhed, har PowerBook endnu en fordel, for den har funktioner til trådløs arkivoverførsel og netværksadgang via en infrarød 4 Mbps IrDA-forbindelse. PalmPilot- og Handspring Visor-brugere har nu en samlet trådløs løsning til sikkerhedskopiering, opdatering, tilbagekopiering og udveksling af data mellem PowerBook og håndholdte computere.
 
PowerBook leveres med softwaren Palm Desktop, der indeholder en kalender og kontakt- og notesbogfunktioner på skærmen samt PalmSynch til opdatering af data med Palm Pilot eller Handspring Visor. Hvad betyder det i praksis? Det betyder, at travle PalmPilot-brugere fra nu af ikke længere behøver at tage deres PalmPilot-holder og et USB-stik med på rejser. Du kan dog stadig overføre data mellem PalmPilot og PowerBook med PalmPilot-holderen og et USB-stik, når du er tilbage ved skrivebordet.