Det fantastiske SuperDrive (DVD-R/CD-RW), der er indbygget i de store Power Mac G4-computere, kan nu også fås til den nye iMac.

Da Apples SuperDrive blev introduceret i de store Power Mac G4-arbejdsstationer, blev den modtaget med udelt begejstring. Rent faktisk kostede tilsvarende DVD-optagesystemer normalt over 10000 £ på det tidspunkt. Med et blev DVD-brændere, takket være SuperDrive og Apples iDVD 2-software, tilgængelige for alle Mac-brugere. Anmeldere såvel som professionelle brugere var i ekstase, og alle forlangte at få at vide, hvornår SuperDrive-drevet ville kunne købes til iMac. Det kan det nu.

SuperDrive er perfekt til at afspille DVD-film og dine egne DVD-baserede lysbilledshow. Drevet er enestående til at fremstille DVD'er ved hjælp af iDVD 2, ligesom det er superbt til at brænde musik- og data-CD'er, læse CD-ROM'er, og afspille DVD-diske og musik-CD'er. Du kan gemme alt fra billeder, musik og film til personlige regnskaber på CD'er og DVD'er.

Det har aldrig været lettere at brænde diske
I overensstemmelse med Apples tradition for brugervenlighed er brænding af diske en naturlig del af Mac OS X gennem Disc Burner-programmet. Som iMac-bruger er der ingen grund til at sætte sig ind i besværlige brænder-indstillinger, idet man blot behøver at trække de ønskede arkiver hen på disksymbolet og skubbe disken ud. Herfra tager Mac OS X over og brænder automatisk disken, før den til slut skubbes ud. Det er så nemt, at selv førstegangsbrugere af iMac kan tage denne avancerede teknik i brug og fremstille sikkerhedskopier af deres arkiver på CD eller DVD.

Optiske-diske er ideelle til sikkerhedskopiering af data, fordi de kan indeholde store mængder data uden fysisk at fylde særligt meget. De er nemme at opbevare og holder længe. En CD kan indeholde op til 650 MB, hvilket er mere end 450 gange så meget som en almindelig diskette. En DVD, af den slags du kan brænde på den nye iMac med SuperDrive, kan indeholde hele 7,5 GB - hvad der svarer til 3.200 almindelige disketter.

Med så stor diskkapacitet kan du sagtens fremstille sikkerhedskopier af hele din digitale billedsamling, op til 90 minutters digital video eller tusindvis af MP3-musikarkiver og gemme dem i årevis på sikker vis. Hvis ikke du kan se fordelen i det, så prøv at sammenligne med de PC'er, dine venner har. For langt de fleste PC-brugere kræver brænding af diske et specielt program og en god portion tålmodighed. Og som om det ikke er nok, er sandsynligheden for at lave en fejl, og derved ødelægge en disk, meget stor.

At brænde DVD'er
Arbejdet med at fremstille en DVD går ud på at gøre digitale film, lyd og lysbilledshow af digitale billeder klar til at blive brændt på en DVD-disk. En iMac med SuperDrive og Apples revolutionerende iDVD 2-program er alt, hvad du behøver for nemt og billigt at konvertere dine film og billeder til en interaktiv DVD-disk, der kan vises på de fleste almindelige DVD-afspillere.

Apple DVD-R-medie (pakke med 5 stk.)
Køb den nu


At brænde CD'er
Som omtalt understøtter SuperDrive både CD-R-diske og CD-RW-diske. "CD-R" står for "CD-recordable". CD-R-diske er generelt bedre til musik, idet de er kompatible med de fleste almindelige CD-afspillere. "CD-RW" står for "CD-rewritable", og CD-RW-diske er som regel bedst egnede til at gemme data på. Med CD-RW-diske kan du arkivere, ændre og overskrive den information, du gemmer på dine CD'er, alt afhængig af hvilket program du bruger. For at opnå det bedste resultat anbefaler Apple CD-R-diske af 74 minutters varighed (diske med høj hastighed anbefales ikke).

En verden uden begrænsninger
Med en iMac, der har et SuperDrive, kan du læse og skrive både CD'er og DVD'er, og begge medier kan afspilles i de fleste almindelige DVD-afspillere. Det fantastiske nye DVD-R/CD-RW SuperDrive læser DVD-arkiver med 6x hastighed (7,8 MB/sek.), og skriver på 4,7 GB DVD-R-diske med 2x hastighed (2,6 MB/sek.). Et SuperDrive læser også CD'er med 24x hastighed, skriver til CD-R-diske med 8x hastighed og skriver til CD-RW-diske med 8x hastighed. Det understøtter DVD-Video, DVD-ROM og DVD-R, såvel som CD-ROM, CD-Audio, CD-R, CD-RW, CDI, CD Extended, CD Mixed Mode og Photo CD.


. . .
-
iMac2
a

-
januar
2002