15" og 17" iMacVi præsenterer den nye 1,25 GHz iMac.
Tekniske specifikationer:G4-processor:SuperDrive:Grafik:Trådløs:Software

iMac Den nye iMac, der er designet til at være det digitale centrum i dit hjem og den hurtigste vej til Internet, leveres med endnu hurtigere processorer, hurtigere hukommelse, biograflignende 3D-grafik, hurtig USB 2.0 — og en arkitekturopgradering, der giver 15" iMac et helt nyt sæt funktioner. Plus avancerede kommunikations- og trådløse muligheder.

iMac imponerer med sine flade, brede 15" og 17" skærme, hvor højden og vinklen kan justeres blot med spidsen af en finger. Men det mest fantastiske er, at dens kompakte base indeholder kraftfulde funktioner som processorhastigheder på op til 1,25 GHz, ekstrem NVIDIA-grafik, et SuperDrive, der kan brænde DVD'er og avancerede trådløse muligheder.

Den interne historie
15" og 17" iMac Indeni den nye 17" iMac får du f.eks. en PowerPC G4 på 1,25 GHZ med Velocity Engine, 256 MB PC2700 (333 MHz) Double Data Rate SDRAM-hovedhukommelse (der kan udvides op til 1 GB), NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra-grafik med 64 MB DDR SDRAM, og en Ultra-ATA/100 80 GB harddisk, der roterer data med en hastighed på 7200 o/m.

15" iMac indeholder en PowerPC G4-processor på 1 GHz, et kombineret drev (DVD-ROM/CD-RW) og NVIDIA GeForce 4 MX-grafik med 32 MB DDR SDRAM. Derudover indeholder 15" iMac næsten det samme som 17" modellen, inkl. indbygget 10/100BASE-T Ethernet og 56 K V.92-modem, to FireWire 400-porte, tre USB 2.0-porte, to USB 1.1-porte (på tastaturet), VGA-udgang, S-video- og composite videoudgang, stik til hovedtelefoner, minijackstik til Apple-højttaler og linjeindgang. Du kan også nyde friheden ved trådløs computerbrug: Begge iMac-modeller leveres klar til AirPort Extreme, og du kan installere et internt Bluetooth-modul som ekstraudstyr.

iLife iLife. Pludselig passer det hele sammen.
Rækken af iLife-programmer på din nye iMac inkluderer iTunes, iPhoto, iMovie og iDVD. Med dem kan du foretage dig en masse sjove og kreative ting med dine billeder, din musik og dine film - og dele dem med venner og familie - med en lethed, som dem, der bruger PC, kun kan drømme om. Og det er lige meget, om du brænder musik-CD’er, publicerer dine digitale billeder på Internet, redigerer digital video eller brænder dine egne DVD'er. Du kan gøre alle disse ting og mere til uden at skulle kigge i en håndbog. Det hele er en del af iLife-oplevelsen.

SuperDrive Det legendariske SuperDrive
På iMac med SuperDrive (DVD-R/CD-RW) kan du brænde DVD'er med dine egne film og fotografier og afspille dem i de fleste almindelige DVD-afspillere. Og hvad der er endnu bedre: SuperDrive brænder DVD'er med 4x hastighed. Og selvfølgelig kan du smække en DVD i computeren og se filmen i det rigtige brede filmformat (letterbox) på den fremragende flade skærm på iMac.

AirPort Extreme 54 Mbps AirPort Extreme
Sig farvel til kravet om telefonstikket ved siden af computeren. Sæt et AirPort Extreme-kort i din iMac. Så får du friheden ved et trådløst netværk i hjemmet eller på kollegiet - i en afstand på op til 45 m fra en AirPort Extreme-base. Og forresten er det legende let at installere et AirPort Extreme-kort, selvom du aldrig har prøvet at bruge en computer før. I bunden af iMac er der et dæksel, som holdes fast af fire skruer. På billederne under dækslet vises, hvordan ekstra hukommelse og AirPort Extreme-kortet sidder i computeren, når de er installeret korrekt. Så enkelt er det.

Bluetooth Synkroniser med Bluetooth
Begge iMac-modeller kan konfigureres specielt med et internt Bluetooth-modul, så du kan tilslutte dine digitale enheder trådløst. Bluetooth opererer med en rækkevidde på ca. 9 meter, så du kan overføre data mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-produkter. Ved hjælp af iSync kan du f.eks. benytte Bluetooth til at synkronisere dine personlige oplysninger på kryds og tværs mellem en iMac, en mobiltelefon og en Palm OS-enhed.

Hvis du er interesseret i Bluetooth-funktionalitet til din iMac, er det lettest at få Bluetooth-modulet indbygget, når du bestiller dit system. Hvis du senere beslutter, at du gerne vil have Bluetooth-funktionalitet, kan du let tilslutte en ekstern D-Link USB Bluetooth-sender.

Ekstrem grafik
NVIDIA geForce4 MX iMacs rasende hurtige grafikprocessorer sparker liv i Quartz Extreme- og 3D-spil og -grafik med hardwarestyret T&L ("transformation og lys"), skyggeeffekter på de enkelte punkter og fantastiske effekter med høj opløsning. Begge modeller leverer mere end en milliard teksturerede punkter pr. sekund. Og NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra leverer endnu mere 3D-grafikkraft med en avanceret Live FX-motor, der kan fremstille de mest livagtige personer. Og med Quartz Extreme overtager grafikprocessorerne T&L-beregningsfunktionerne fra iMacs CPU, hvilket frigør PowerPC G4-processoren, så den kan udføre vigtige systemopgaver endnu hurtigere end før.

27 cm fylder den Praktisk og pladsbesparende design
Takket være indmaden i den ultrakompakte base med en diameter på 27 cm er den nye iMac flere trin forud for andre desktop-computere på markedet - ligesom dens revolutionerende forgænger. Hvordan lykkes det egentlig at få al den kraft og alle de funktioner pakket sammen på så lidt plads? Det lykkes kun takket være det stramme design, som sikrer, at hver en millimeter plads udnyttes, så der ikke er nogen tomme hjørner. Udgangspunktet er et specialdesignet, rundt hovedkort, som fylder hele basens diameter, og sikrer, at der er plads til et optisk drev, f.eks. et SuperDrive, i fuld højde. Oven på det optiske drev findes en 3,5" harddisk med stor kapacitet og strømforsyningen, som passer perfekt øverst i basen.

Apple Pro-højttalere Ærede højttalere
Begge iMac-modeller leveres med Apple Pro-højttalere, som håndterer 14 W digital lyd uden forvrængning. Og eftersom iMac også leverer strøm til højttalerne, behøver du ikke en ekstra strømforsyning. Resultatet? Færre kabler. Begge modeller indeholder en intern højttaler, intern digital forstærker, stik til Apple Pro-højttalere, stik til hovedtelefoner og en lydindgang, så du kan tilslutte lydenheder og bruge computeren til lydredigering. Kort sagt: Du får en fantastisk lydoplevelse.

 
Mac OS X v10.2 Kraft i X'te potens
iMac leveres med Mac OS X v10.2, Apples bundsolide operativsystem, der er så stabilt, som kun et UNIX-baseret system kan være - og så let at bruge, som kun en Macintosh kan være. I dag er der tusindvis af programmer, der til fulde udnytter kraften og den digitale smarthed i Mac OS X. Mac OS X er det første operativsystem, som er designet til det 21. århundrede, og understøtter alle de mest populære ydre enheder. (iMac starter fra Mac OS X, men indeholder også Classic, som afvikler Mac OS 9-programmer og automatisk bliver slået til, når du starter et Classic-program.

Arm Kan justeres med en fingerspids
Den fremragende flade LCD-skærm har større lysstyrke, gengiver billeder skarpere og er mere skånsom mod øjnene end gammeldags CRT-skærme. Den er monteret på en fantastisk stærk arm, som blot er en af iMacs mange funktioner, som du kommer til at elske. I stedet for at justere nakke, skuldre og ryg efter computeren kan du justere skærmens højde og vinkel med en fingerspids.

FireWire Indbygget FireWire
Alle iMac-computere leveres med to indbyggede, superhurtige FireWire 400-porte, så du nemt kan tilslutte hurtige enheder som f.eks. iPod, digitale videokameraer og eksterne diske.

USB Fem USB-porte
Tre praktisk anbragte USB 2.0-porte (plus to USB 1.1-porte på tastaturet) giver dig mulighed for at slutte hundredvis af digitale kameraer, printere, scannere, joystick og PDA'er til iMac.

På Internet i løbet af få minutter
iMac er den hurtigste måde at få Internetforbindelse på. Det er legende let at opstille og bruge iMac, og du kan komme på Internet og surfe i løbet af få minutter vha. det indbyggede 56 K V.92-modem, 10/100BASE-T Ethernet-porten til kabel- eller DSL-modem, eller et AirPort Extreme-kort (ekstraudstyr), så du kan surfe trådløst. Indstillingsassistenten vises, første gang du starter iMac, og den konfigurerer automatisk systemet til Internet. Du behøver blot en telefonforbindelse - iMac leveres med alt det, du ellers får brug for.

Apple-tastatur og -mus
Optisk mus og tastatur i fuld størrelse
Apple-musens fantastiske præcision skyldes en avanceret optisk føler. Apple-tastaturet med 108 taster har 15 programmerbare taster i fuld størrelse og specielle taster til at justere lyd og skubbe CD'er og DVD'er ud samt et indbygget USB-samlingspunkt med to porte.

Kompatibel med Windows PC'er
Med iMac kan du dele arkiver og sende og modtage e-post og IM-beskeder med PC-brugere. Og da iMac er udviklet til at passe ind i alle netværksmiljøer, kan du slutte den til Mac- og PC-netværk med kabler eller trådløst. Derudover kan du også bruge populære programmer som Microsoft Office og helt uden problemer slutte den til hundredevis af digitale enheder med det brugervenlige plug and play.

iSight iSight leverer video i høj kvalitet
Brug iChat AV med iSight til personlige videokonferencer med en brugervenlighed uden lige. iChat AV startes, når blænden i iSight åbnes. Mikrofonen i iSight ignorerer uvedkommende støj og overfører din stemme med absolut klarhed.

. . .
-
iMac
September

-
1.25GHz iMac
2003