Power Mac G5
tekniske specifikationer arkitektur G5-processor ydeevne udvidelse design grafik
Power Mac G5 Designet inde fra og ud.
Da vi satte os for at ændre designet i Power Mac-produkterne, besluttede vi at skabe verdens mest "cool" personlige computer på alle områder. Dette har bl.a. betydet, at vi ikke blot har brugt ventilatorer, men vigtige luftkølingsprincipper til at opnå det formål.

Derfor er Power Mac G5s anodiserede, aluminiumslegerede kabinet designet omkring fire uafhængigt kontrollerede termiske zoner, der på intelligent vis sørger for at kanalisere luftstrømme. Og for at gøre Power Mac G5 endnu mere "cool", sender en gennemsigtig intern fordeler kølende luftstrømme over såvel processorer som udvidelseskortpladser.

nedkøling
Det har aldrig været en hemmelighed, at computere udvikler varme. Derfor har Apple inddelt Power Mac G5s indre i fire termiske zoner omkring de primære, varmeproducerende elementer — processor, PCI, lagring og strømforsyning. Dette gør det muligt for systemet at hæve eller sænke temperaturen i en zone, uden at det har indflydelse på de andre zoner.

ventilator Hver af de termiske zoner er udstyret med sin egen dedikerede, lavhastighedsventilator. Apple udviklede syv ud af ni ventilatorer til at rotere ved meget lave hastigheder for at minimere støjforurening. Og Mac OS X overvåger konstant komponenternes temperatur i hver zone, så ventilatorernes roteringshastighed er passende og på det lavest mulige støjniveau. Resultatet er blevet, at Power Mac G5 er tre gange mindre støjende end Power Mac G4.

Vi har også været meget opmærksomme på rod. Derfor er der ikke noget. Hvad der især glimrer ved sit fravær, er den iøjnefaldende mangel på det virvar af ledninger, der får indholdet af en PC til at ligne en ormegård. Det er fordi: “Der er en plads til alting og alting skal være på sin plads” ikke bare var noget, din mor sagde, men også et vigtigt filosofisk begreb, som Apple på næsten religiøs vis overfører til sit hardwaredesign. Og derfor repræsenterer det nye kabinet på fantastisk vis ingeniørkunstens sejr.

virvar

PC'en til venstre viser, at hvis du prøver hårdt nok, kan du muligvis få alting til at passe ind i et gennemsnitligt PC-kabinet. Power Mac G5 er designet indefra og ud, således at kabinettet og komponenterne er skabt til at passe sammen.

En exceptionel computer fortjener et exceptionelt kabinet. Power Mac G5 har en elegant ramme konstrueret af anodiseret aluminium. Fordi vi kan jo lige så godt indrømme, at ligegyldig hvor smuk man er indeni, så hjælper det også at se godt ud udenpå. Takket være øjet for detaljen har G5-kabinettet også et adgangspanel, der er meget nemt at åbne, og som giver lynhurtig adgang til de interne komponenter, så du får værktøjsfri adgang til installering af hukommelse, harddiske, optiske drev eller et AirPort Extreme-kort. Og for nemheds skyld er FireWire, USB, stik til hovedtelefoner og håndtag anbragt på forsiden af kabinettet.
Ssssssssssshh. Vær stille.
perforeringer Panelerne på både for- og bagside er perforerede for at sikre optimal luftgennemstrømning. Det fungerer sådan her: Kold luft udefra passerer ind i kabinettet, strømmer over de varmeproducerende komponenter og siver ud via perforeringerne i bagsidepanelet.
lås Adgang er altafgørende
Derfor er Power Mac G5 udstyret med et sidepanel, der kan åbnes med et snuptag, og som giver dig adgang til kortpladserne og udvidelsesrummene indeni. Power Mac G5 er designet til problemfrie udvidelser, og derfor er det nemt at tilføje f.eks. ekstra hukommelse eller et AirPort Extreme-kort uden værktøj. Letforståelige brugsanvisninger gør det muligt for dig at give dig i kast med harddiske med høj kapacitet, så snart du har brug for det. Ud over det forhindrer en låsemekanisme i lågen uautoriseret adgang og sikrer dermed, at der ikke kan manipuleres med din computer.
porte Tilsluttet
Det er let at slutte printere, scannere og andre enheder til Power Mac G5. Og ud over at have et fuldt sortiment af porte på bagsiden, er der også FireWire 400- og USB 2.0-porte på frontpanelet, samt et stik til hovedtelefoner.
håndtag
Få styr på det
Power Mac G5s indbyggede håndtag vil gøre sig særligt nyttige den dag, du kan flytte alle dine ting ind i det hjørnekontor, du altid har haft kig på.





















Nederste dæksel

. . .
-
PowerMac G5
Juli.

-
64 bit gennembrud
2003