Alt, hvad du elsker ved iPod, er blevet mindre. Med iPod mini kan du tage musik nok til en forlænget weekend med i en pakke, der er så lille, at du kommer til at glemme, at du har den med. Lige indtil folk spørger dig, hvad det er. Fås til Mac og Windows til 2.099 kr.

iPod mini-størrelse.

Elegant og kompakt

Apples ingeniører har samlet alle de bedste funktioner fra iPod i et kabinet, der kun vejer 103 g og er mindre end de fleste mobiltelefoner. iPod minis kabinet er af anodiseret aluminium, der kan modstå pletter og ridser. Kabinettet vejer næsten ingenting og beskytter iPod mini i din lomme, pung eller rygsæk. Den 4,24 cm store (diagonalt) baggrundsoplyste skærm, der kan vise fulde sangnavne m.m., er forsænket i kabinettet, så overfladen beskyttes, uanset hvor du lægger den. Som sin (lidt) større bror beskytter iPod mini mod udfald i mere end 25 minutter og virker i op til 8 timer på en enkelt batteriopladning (1). Så du skal ikke betale en bøde for miniaturisering.

iPod mini-klikhjul.

Du kan røre den

Faktisk betjenes iPod stadig med tommelfingeren. Apples ingeniører, der altid stræber efter den bedste løsning, har flyttet iPods knapper ned under hjulet. Med klikhjulet på iPod mini får du den øgede slidstyrke og reaktionsevne fra iPods pegefelt, blot med knapperne nedenunder. Klikhjulet er perfekt, når der ikke er ret meget plads, og du kan rulle gennem 1.000 sange fra din iTunes-musiksamling med en hånd. Det er kun hos Apple, at du finder så velgennemtænkt en konstruktion. Selvom de prøver på livet løs, kan konkurrenterne ikke røre den.

En anden mindre detalje: Du kan vælge iPod mini i fem trendsættende farver: Sølv, guld, grøn, lyserød og blå (alle skinnende).

iTunes 4-logo

Automatisk synkronisering af iPod mini med Mac og Windows

iTunes 4.7 sikrer, at du kan organisere din musik på din Mac eller Windows-computer og automatisk overføre den til iPod mini. Uanset om du har overført din cd-samling til MP3 eller AAC eller oprettet dit eget spor med GarageBand, kan du tage den med dig. iPod mini inkluderer både et FireWire- og et USB 2.0-kabel til overførsler ved stor hastighed fra din Mac eller pc. Faktisk kan du flytte et helt album fra computeren til iPod mini på sekunder. Med branchens eneste rigtige automatiske synkronisering er iPod mini altid ajour og afspejler de seneste ændringer, du har foretaget i iTunes. Og hvis din samling på computeren er større end kapaciteten på iPod mini, kan du indstille iTunes til automatisk at vælge de sange, der skal fylde iPod mini op.

Spil, kalender, adresser & noter

Bag klikhjulet på iPod mini venter funktioner der gør den til verdens bedste digitale musikafspiller. Lyt til musik, mens du falder i søvn, og vågn op til musik eller en ringetone. Opbevar en kopi af dine adresseoplysninger, huskelister og din kalender på iPod mini. Eller opbevar alt lige fra madanmeldelser til guider til nattelivet, nyhedsartikler og træningsøvelser - lige ved hånden. iPod mini indeholder også fire sjove spil, som du kan spille overalt. Denne funktion vil du sikkert sætte stor pris på, næste gang du står i buskøen eller venter på nogen. Du kan endda bruge din musik som underlægningsmusik til spillene - Music Quiz, Solitaire, Brick og Parachute.

(1) Genopladelige batterier kan kun oplades et vist antal gange og skal på et tidspunkt evt. udskiftes. Batteriets driftstid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Der er flere oplysninger på www.apple.com/dk/batteries

Gray line

. . .
-
iPod
Oktober

-
Photo - Mini - U2
2004