iOS 

Verdens mest avancerede operativsystem til mobile enheder.

Med den brugervenlige grænseflade, de utrolige funktioner og den klippefaste stabilitet er iOS fundamentet for iPod touch. Og det er platformen til verdens største samling af programmer.

Elegant og intuitiv grænseflade.
Du er født til at bruge den.

Første gang du har en iPod touch i hånden, ved du allerede, hvordan du skal bruge den. Det skyldes, at den revolutionerende Multi-Touch-grænseflade i iOS er designet til din finger. Og det bedste sted at starte er på den smukke hjemmeskærm. Fra de indbyggede programmer og apps til over 500.000 programmer og apps i App Store. Fra FaceTime-opkald til videoredigering i iMovie. Alt, hvad du rører, er let, intuitivt og sjovt.

Hundredvis af fantastiske funktioner.

De funktioner, der følger med iOS 5, gør iPod touch til en endnu mere effektiv og innovativ fornøjelse. Her er nogle få af dem.

Beskeder med iMessage

Tal løs med andre brugere af iPad, iPhone og iPod touch med iOS 5. iMessage på iPod touch virker via Wi-Fi, det er gratis, og det er sikkert. Tal med flere personer ad gangen med gruppebeskeder. Og hvis ord ikke er nok, kan du sende fotos, videoer, lokaliteter og kontakter.

Meddelelsescenter

iPod touch arbejder sammen med dine programmer, så du får besked om ubesvarede beskeder, venne-anmodninger, kommentarer m.m. Nye meddelelser vises kort øverst på skærmen uden at afbryde det, du er i gang med. Og du kan se et resume af de seneste meddelelser, når du skubber nedad fra toppen af skærmen.

Integration med Twitter

Twitter er integreret i iOS 5. Så du kan tilmelde dig en gang i Indstillinger og begynde at tweete direkte fra Safari, Fotos, Kamera, YouTube og Kort. Du kan endda begynde at skrive en vens Twitter-navn, hvorefter iOS automatisk udfylder resten vha. oplysninger i Kontakter.

Game Center

Verdens mest populære platform til spil bliver bedre med iOS 5. Publicér et billede til din spillerprofil. Få anbefalinger til spil uden at forlade programmet Game Center. Og mød nye modstandere via nuværende venner og fjender.

Påmindelser

Du glemmer aldrig en vigtig opgave, et ærinde eller en vare på indkøbslisten takket være Påmindelser. Lav lister over ting, du skal, og som du kan krydse af undervejs. Tilføj også deadlines, så Påmindelser ved, hvornår der skal sendes en advarsel.

Safari

Med iOS 5 er det endnu lettere at læse på internettet. Tryk på Safaris Læser for at vise artikler uden reklamer eller forstyrrende elementer. Og hvis du har lidt travlt, så føj artikelhenvisninger til læselisten. Så du nemt læse dem senere, når du har tid.

Verdens største programplatform til mobile enheder.

Med over 500.000 programmer i praktisk talt alle tænkelige kategorier er iOS platform for verdens største samling af programmer og apps til mobile enheder. Apple har givet tredjepartsudviklere et omfattende sæt af værktøjer og API'er, og de har udviklet programmer og spil, som udvider grænserne for, hvad en mobil enhed kan. Du finder dem i App Store med din iPod touch og henter dem med tryk.

Branchens førende ydeevne og stabilitet.

iOS er et operativsystem, som er genopfundet til mobile enheder. Det er baseret på verdens mest avancerede operativsystem til computere – OS X – så iOS er hurtigt og bundsolidt. iOS administrerer strømforbruget effektivt og sikrer dermed en enestående batteritid. Og multitasking i iOS nedsætter ikke hastigheden på aktive programmer og dræner ikke batteriet unødigt. Men det sjove stopper ikke, før du selv stopper.

Hardware og software, der er skabt til hinanden.

Apple fremstiller både iPod touch-hardwaren og operativsystemet, så det hele arbejder intelligent sammen uden problemer. Takket være integrationen kan programmer udnytte hardwarefunktionerne i iPod touch optimalt, f.eks. Retina-skærmen, Multi-Touch-grænsefladen, accelerometeret, gyroskopet med tre akser, accelereret grafik m.m. FaceTime er et perfekt eksempel. Det bruger begge kameraer på iPod touch, skærmen, mikrofonen og Wi-Fi-forbindelsen.

Multi-Touch-teknologi.

Multi-Touch er en nem, intuitiv og naturlig måde at gøre ting på, fordi du gør det ved at trykke, trække, skubbe, knibe, svirpe eller rotere med fingrene.

Virkelig lang batteritid.

Apple A4-processoren i iPod touch er utrolig energieffektiv. Du får op til 40 timers musikafspilning og op til 7 timers videoafspilning* Så alt det sjov, du har på iPod touch, er måske mere udholdende end dig.

Sikker og beskyttet mod nysgerrige blikke. Og fingre.

iOS er virkelig sikkert – lige fra det øjeblik, du tænder for din iPod touch. Alle programmer afvikles i et sikkert miljø, så et website eller et program har ikke adgang til data fra andre programmer. iOS understøtter krypteret netværkskommunikation for at beskytte dine personlige oplysninger. Af hensyn til dit privatliv skal de programmer, der bruger lokalitetsoplysninger, først have din tilladelse. Du kan indstille en låsekode for at forhindre uvedkommende i at få adgang til din telefon og konfigurere iPod touch til at slette alle dine data efter et vist antal forsøg med en forkert kode. Og hvis du glemmer din iPod touch, eller den bliver stjålet, kan du med Find min iPod touch finde den på et kort og slette alle data eksternt. Når du får den tilbage, kan du gendanne alt fra den nyeste sikkerhedskopi.

Den leveres med indbygget børnesikring.

Indbygget børnesikring i iOS hjælper dig med at administrere stort set alt, hvad et barn kan gøre på iPod touch. Indstil specielle begrænsninger til Safari, Kamera, FaceTime, Game Center, YouTube, Lokalitetstjenester m.m. Du kan endda administrere adgangen til alt det, du har købt fra iTunes Store og App Store.

Klar til at lære.

Med iOS bliver iPod touch et utroligt værktøj til læring. Se alle dine aftaler og aktiviteter i iCal. Research på internettet, eller skriv emails – vedlæg endda et foto eller dokument – med indbygget Wi-Fi. Optag interview, eksempler fra forelæsninger, studievejledninger eller klasselektioner med Memoer. Eller få hjælp til at definere et ord, finde lændehvirvlen eller øve franske verber vha. de mange undervisningsprogrammer i App Store.

The New York Times. Breaking news...

Indbyggede tilgængelighedsfunktioner.

iOS leveres med mange tilgængelighedsfunktioner som standard, der hjælper handicappede med at opleve alt det, iPod touch kan. Den indbyggede skærmlæser, VoiceOver, giver f.eks. blinde og svagtseende mulighed for at høre en beskrivelse af det emne, de rører ved på skærmen. iOS 4 understøtter også som standard over 30 trådløse brailleskærme og mange andre tilgængelighedsfunktioner, f.eks. dynamisk skærmforstørrelse, afspilning af video med closed captions, hvid tekst på sort baggrund m.m.

Virker, når du er langt væk hjemmefra.

Du skal studere i udlandet, og du vil bruge et program, der lærer dig sproget, eller et, der kan oversætte det. iPod touch og iOS er designet til brug i hele verden. Brugergrænsefladen er oversat til over 30 sprog, og du kan nemt skifte mellem dem. Da tastaturet er softwarebaseret, kan du vælge mellem 50 forskellige layout, der understøtter sprogspecifikke funktioner som diakritiske tegn, indtastning med håndskrift på kinesisk og kontekstuelle tegnmuligheder på japansk. Så selvom du taler to (eller flere) sprog, kan du sende og læse emails på andre sprog. Derudover understøtter de indbyggede ordbøger 50 sprog, VoiceOver læser skærme på mere end 36 sprog, og Stemmekontrol forstår over 20 sprog.