Programmer, der er klar til det hele. Så det er du også.

Den leveres med programmer til email, planlægning, videoopkald og automatisk backup af din Mac. Den leveres endda med et program til indkøb af nye programmer. Med OS X Mountain Lion har din Mac ikke blot alle funktioner, den er komplet.

iPhoto. Den bedste måde at organisere, redigere og dele dine billeder på.

iPhoto er et brugervenligt billedprogram, som gør det hurtigt og nemt at organisere og finde billeder og samtidig få dem til at se fantastiske ud. Med funktioner som Ansigter, Steder og Begivenheder hjælper iPhoto dig med at holde styr på dine billeder, efter hvem der er med på dem, og hvor og hvornår du har taget dem – alt sammen via en komplet oversigt i fuld skærm. Brug hurtige og enkle redigeringsværktøjer til at gøre de lidt tvivlsomme optagelser til perfekte billeder med nogle få klik. Fotostream i iCloud sender automatisk nye billeder til alle dine enheder, så du altid har dine seneste pletskud ved hånden.1 Og hvis du har lyst til at vise dine billeder frem, kan du dele smukke billedbøger og kort i bogtrykkvalitet med iPhoto eller på internettet via Facebook og Flickr. Læs mere om iPhoto

Se mere af hvert eneste billede, når du ser og redigerer billeder på fuld skærm.

Del dine billeder med dine Facebook-venner, eller opdater dit profilbillede – direkte fra iPhoto.

iMovie. Få dine hjemmevideoer til at ligne Hollywood-produktioner.

Livet er for kort til kedelige hjemmevideoer. Med iMovie kan du forvandle de videoer, du selv optager, til dine helt egne filmproduktioner. Fremstil en forfilm i Hollywood-stil, som får publikum til at le, græde og skrige efter mere. Hvis du kan trække og anbringe, kan du også lave en film i iMovie. Det leveres med Apple-designede temaer med et sjovt og professionelt udseende. Du skal bare vælge et tema, så klarer iMovie resten og tilføjer automatisk animerede titler og avancerede overgange. Tilpas dine filmperler med dine egne ord og din egen lyd.

Fremstil dine egne forfilm i Hollywood-stil med iMovie.

GarageBand.  Det har aldrig været nemmere at lave et megahit.

Hvad enten du er et musikalsk geni eller bare er nysgerrig, er GarageBand programmet til dig. Sæt en elektrisk guitar eller et USB-keyboard til, og gør dig klar til at rocke med virtuelle kopier af verdens mest kendte forstærkere og effektpedaler samt over 100 softwareinstrumenter. At du ikke har lært musik og noder som barn behøver ikke at betyde, at du ikke kan lære det. Grundlæggende lektioner lærer dig præcis det: Det grundlæggende. Vælg blandt 40 lektioner, blandt andet bluesguitar, rockguitar, klassisk klaver, popklaver m.m. Eller få en privat lektion fra en af dine musikalske helte, f.eks. Sting eller Death Cab for Cutie, med Lektioner fra kunstnere.2 GarageBand fortæller dig endda med det samme, hvor godt du spiller, med funktionen “Hvordan spillede jeg?”

Groove-tilpasning samler på smukkeste vis alle dine spor – også dem, der ikke holder takten.

Med Flex Time kan du hurtigt ændre timingen på din optagelse og rette evt. fejl eller forlænge et riff.

Mac App Store. Få programmer til din Mac fra din Mac.

Ligesom når du køber ind i App Store på iPad og iPhone, tilbyder Mac App Store endeløse muligheder for at udforske og købe programmer på din Mac. Nye programmer installeres i ét trin direkte til Launchpad. Og Mac App Store fortæller dig, når der er en opdatering, så du altid har de nyeste versioner.

Hent tusindvis af programmer fra Mac App Store direkte til Launchpad på din Mac.

Kalender. Den er forud for sin tid.

Hold styr på dit travle liv, og del det med andre ved hjælp af Kalender. Opret separate kalendere – en til hjemmet, en anden til skolen, en tredje til arbejdet osv. Se alle dine kalendere i et enkelt vindue, eller vælg kun at se nogle at dem. Med Kalender kan du oprette invitationer ved hjælp af kontaktoplysninger i Kontakter, opdatere din gæsteliste, holde styr på svar og få de nyeste statusoplysninger. Og når du eller en anden Mac-bruger modtager en kalenderinvitation i Mail, tilføjes den automatisk. Kalender arbejder også med iCloud, Yahoo! og Google. Og når du bruger iCloud, vises alle ændringer i Kalender på din Mac automatisk på din iPad, iPhone og iPod touch. Så du glemmer ikke nogen middagsaftaler, møder eller jubilæer.

Se alle dine kalendere i et enkelt vindue. Eller vælg kun de kalendere, du vil se.

Kontakter. God til navne. Og ansigter.

Kontakter er et fleksibelt og praktisk sted til opbevaring af oplysninger om alle, du kender. Det er nemt at importere navne, numre, adresser og billeder fra andre programmer. Og det er også designet til Facebook. Kontakter indeholder automatisk dine venners profilbilleder og oplysninger. Og når dine venner opdaterer deres oplysninger, opdaterer Kontakter din Mac. Du kan oprette smarte grupper til klubber, aktiviteter og forretninger, udskrive adressemærkater og kuverter m.m. iCloud opdaterer dine kontakter på iPad, iPhone, iPod touch og Mac – så når du har indtastet en persons kontaktoplysninger en gang, har du dem overalt. Og da Kontakter bygger på vCard, en branchestandard til opbevaring af kontaktoplysninger, kan dine venner sende dig kort, som du kan føje til din egen liste ved at trække dem til listen – du behøver ikke at skrive noget.

Når du tilføjer, sletter eller redigerer en kontakt, opdaterer iCloud din iPad, iPhone, iPod touch og Mac.

Time Machine. Indbygget backup.

Time Machine virker med din Mac og en ekstern harddisk eller Airport Time Capsule (sælges separat). Tilslut disken, vælg den til Time Machine, hvorefter du er et trin næmere fred i sindet. Time Machine sikkerhedskopierer automatisk hele din Mac, inklusive systemfiler, programmer, konti, indstillinger, musik, billeder, film og dokumenter. Men det, der adskiller Time Machine fra andre programmer til sikkerhedskopiering, er, at det ikke kun opbevarer en kopi af alle filer, men også husker, hvordan din computer så ud på en given dag - så du kan se din Mac, som den så ud i fortiden.

Gennemse efter datoer for at se, hvordan systemet så ud på et tidligere tidspunkt. Og gendan din Mac med et klik.

FaceTime. Nu bliver dit smil endnu bredere.

Med FaceTime til Mac kan du tale, smile og grine til andre på en iPad 2, iPhone 4 eller 4S, iPod touch eller en anden Mac fra din Mac.4 Du kan blive opdateret, hænge ud og holde forbindelsen ved lige med et klik. Du skal bare finde den person, du vil se, i Kontakter og starte et FaceTime-opkald. Når nogen vil have fat i dig, ringer det på alle dine Mac-computere, også selvom FaceTime ikke er i gang. Så du behøver aldrig at bekymre dig om at være tilgængelig. Hvis du ikke vil modtage opkald, skal du bare slå FaceTime fra.

Foretag videoopkald til alle med en iPhone, iPad, iPod touch eller en anden Mac – direkte fra din Mac.

Photo Booth. Sig 'appelsin,' og smil så.

Tag sjove snapshots, og fremstil korte videoer i Photo Booth. Derfra kan du dele dine optagelser på Facebook og Twitter. Brug billeder som symboler i Beskeder. Tildel dem til venner og familiemedlemmer i Kontakter. Og føj billeder til dit iPhoto-bibliotek. Men det bliver først rigtig sjovt, når du bruger effekter og baggrunde. Tag et billede af dig selv ved Eiffeltårnet eller i det ydre rum. Vælg mellem ni effekter, der bruger teknologi til ansigtsgenkendelse, så effekterne ser fantastiske ud, hvad enten du sidder midt for – eller til venstre for kameraet. Tag enkelte billeder, eller optag serier på fire. Du kan endda optage og tilpasse videoklip med effekter. Og se dine Photo Booth-billeder på fuld skærm.

Tag hurtige snapshots, og optag korte videoer. Du kan endda tilføje sjove effekter.
  1. iCloud kræver iOS 5 eller en nyere version på iPhone 3GS eller en nyere model, iPod touch (3. generation eller en nyere model), iPad eller iPad mini; en Mac-computer med OS X Lion eller en nyere version eller en PC med Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller 2010 eller en opdateret browser er nødvendig for at få adgang til email, kontakter og kalendere). Nogle funktioner kræver iOS 6 og OS X Mountain Lion. Nogle funktioner kræver en Wi-Fi-forbindelse. Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle lande. Brug af visse tjenester er begrænset til 10 enheder.
  2. Artist Lessons sælges gennem GarageBand i udvalgte lande.
  3. iCloud-faner på iOS-enheder kræver iOS 6.
  4. Kræver en iOS-enhed med FaceTime og en Wi-Fi-forbindelse eller en Mac med FaceTime og internetforbindelse og FaceTime til Mac-software (skal muligvis købes separat). Ikke tilgængelig i alle lande.