Power Mac G4 Cube

Harman/Kardon speakers
Technology of the ear

Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationSoundDesktop MoviesExpansion


Power Mac G4 Cube

Højttalerkabinettet har en beskyttelseskappe, som kan tages af. Hvis du bor i et hus med vilde unger - eller du selv er lidt vild - er det måske en god ide at beholde kappen på. Men for at få den optimale ydeevne fra højttalerne, skal dækket fjernes. Det er den bedste måde at lade en klassisk komponist føre dig ud i en lysning badet i sol eller ind i en forhekset skov med træer, der ligner elve og nisser; eller hvis du skulle få lyst til at headbange til det mest hårde heavymetal-musik.

harman/kardon
Disse højttalere fra Harman/Kardon dækker frekvensområdet fra 80Hz til 20KHz, hvilket enhver hifi-ekspert vil kunne bekræfte, er højst usædvanligt for højttalere af denne størrelse. De har ca. dobbelt så stort niveau for lydtryk - og den dobbelte effekt af, hvad Apple nogensinde tidligere har præsteret. Det gælder selvfølgelig også enhver anden computerproducent på vores klode.

Når det gælder teknisk snilde i forbindelse med lyd, slår disse 20 watt digitale højttalere fra Harman/Kardon alle rekorder. Du vil blive forbløffet over, at højttalere i denne størrelse kan levere en lyd, som kan konkurrere med de højttalere, du har stående i bogreolen.

De samme kompromisløse krav til ydeevne, som banede vejen for Power Mac G4 Cube, og den æstetik, som inspirerede den i første omgang, gjorde sig også gældende i udviklingen af disse helt igennem digitale skønheder.

Magtens cirkler
Når vi selv skal sige det, er disse kupler en enestående bedrift inden for udvikling. For højttalerne lever på alle måder op til målsætningen for Power Mac G4 Cube. Den digitale Tripath-forstærker smækker 20 watt lyd ud (10 watt pr. kanal) over et stort dynamisk område, og giver dig en lyd, som var de på størrelse med den type højttalere, som står i bogreolen, i to små kupler, der kan stå på skrivebordet - uden at de optager sparsom plads.

Da vi begyndte på dette projekt, lyttede vi til den måde, musik - alle musikgenrer - lyder, når den kommer fra almindelige computerhøjttalere. Og vi fandt hurtigt ud af, at det ikke førte os nogen vegne. I stedet besluttede vi os for at udvikle et højttalersystem, der var så godt, at uanset hvilken musik du holder af - lige fra den nuancerede tonalitet som Miles Davis stod for i sin tidlige afstikker til den intellektuelle cool jazz, til Robert Johnson og fødslen af Delta-blues, Django Reinhardts ekvilibrisme på den akustiske guitar, den rørende storhed i gregoriansk kirkesang, eller for den sags skyld Rolling Stones, Frank Sinatra eller Thomas Helmig - skulle lyden være helt fantastisk.

Som skabt til hinanden
Resultatet? Et sæt højttalere som supplerer Power Mac G4 Cube, både når det gælder ydeevne og udseende. Prøv at overveje lyden; i et par almindelige PC-højttalere er der meget baggrundsstøj, så selv når de bare står på skrivebordet, suser det i dem. Det sker ikke med disse højttalere fra Harmon/Kardon, som Apple har designet. De er utrolig støjfri. Lydsignalet er 100% digitalt fra computeren via forstærkeren til højttalerne, så den rene digitale lydkvalitet fra CD'er, DVD'er, QuickTime- film og mp3-arkiver bevares hele vejen til højttaleren.

Kun få almindelige mennesker har en hørelse, som kan måle sig med en hunds, når den hører middagsgonggongen en kilometer borte. Men hvis du har en klaverstemmers ører og bryster dig af f.eks. at kunne skelne tonerne fra Rohan de Sarams cello fra værker af dirigenter som Barbirolli, Mehta, Ozawa og Sargent, eller genkende David Ellefsons intense bas på Youthanasia-pladen over motorvejslyde i næste vejbane - så er Power Mac G4 Cube lige noget for dig.

USB Cable
USBs magt
Power Mac G4 Cube-højttalerne benytter USB- teknologien til at overføre både strøm og lydsignal i et enkelt kabel. Du kan slutte dem til USB-porten på selve G4 Cube eller på de nye Apple ADC-skærme.

Apple Studio Display

Ingen ekstra ledninger, ingen strømforsyning, intet rod: et enkelt kabel går fra en USB-port på Power Mac G4 Cube eller Apple-skærme til forstærkeren. De to højttalere er fastgjort til forstærkeren - som forresten også har et minijackstik til hovedtelefoner og en sikkerhedsport, så du kan låse den fast til computeren eller skrivebordet.

Power Mac G4 Cube

Hvorfor har vi valgt eksterne højttalere, når vi lige så godt kunne have bygget dem ind i Power Mac G4 Cube? Fordi vi tænkte på dig. Vi besluttede os for at bruge eksterne højttalere, så du selv kunne beslutte, hvor de skulle stå. Og vi fremstillede små højttalere, så de ikke optog særlig meget plads.


. . .
-
Power Mac G4 Cube 500 MHz - juli 2000
a

-
2000