iBook The new iBook weighs a little over 6 pounds. Light enough to carry the Internet with you.

tech specspresentationsdesktop moviesgraphicswirelessmobilitysoftware

SoundJam MP
Forberedt til at afspille MP3-musik
Når du er på Internet, bør du lige kigge på de omfattende samlinger af MP3-arkiver, som findes. Med iBook kan du søge i omfattende baser med musik, f.eks. http://www.scour.com/ og http://www.listen.com/. Du vil opdage, at iBook giver adgang til mange tusinde timers musik via Internet.

Tag iBook med i stedet for en CD-afspiller, når du skal i skole eller hygge dig med vennerne. Du kan afspille CD'er eller lade vennerne lytte til MP3-arkiver med de lokale bands, som du er fan af, og hvis musik du har på harddisken i iBook. Med et par hovedtelefoner og iBook er du klar til at rocke og rulle.

iBookUdnyt mobiliteten
Du kan tage iBook med på biblioteket, vandreture og museumsbesøg - den er ideel til opbevaring af billeder, der er taget med et digitalt kamera. Du skal ikke blive overrasket, hvis den er helt uundværlig, næste gang familien skal på ferie. Mobiliteten er altafgørende, for du kan tage iBook med, når du skal spille de nyeste spil hos dine venner, og I kan gå rundt i huset efter behov. Det bedste er måske, at du kan tage iBook med på besøg hos mennesker, som aldrig har brugt en computer, og vise dem, hvor brugervenlige computere kan være.

Langt ude? Nej, det er det ikke. Takket være den software, der følger med iBook, behøver du ikke at åbne alt, hvad du finder på Internet, mens forbindelsen er åben. I Internet Explorer (en af de to browsere, som følger med), er der en smart funktion, så du kan gennemse websider, selvom du er langt fra en Internetforbindelse, f.eks i bussen på vej til skole.

Og hvordan kan det lade sig gøre, tænker du sikkert. Det er faktisk ret enkelt. I Internet Explorer kan man arkivere et websted - flere sider med billeder og hele molevitten - på harddsiken. Åbn den side, du vil arkivere, og vælg “Arkiver som” på Arkivmenuen. Programmet arkiverer siden som et webarkiv på skrivebordet. Det kan f.eks. være, at du vil bruge det, når du læser lektier i skyggen af et træ, eller når du slæber computeren med for at vise familie og venner noget, du har fundet på Internet. Dobbeltklik på webarkivet for at åbne det, så kan du læse oplysninger fra Internet, selvom du ikke har forbindelse. Forresten kan du også hente e-post til computerens harddisk og læse den, hvor du vil. Og når du er færdig med at bruge det, kan du smide det i papirkurven. Eller arkivere det. Det er dig, der bestemmer.

iBook er som en A4-blok, der hører hjemme i enhver skoletaske
Med en vægt på ca. 3 kg er iBook ikke blot bærbar, den er beregnet til at tage med. For det første har den et håndtag, som gør det nemt at bære den og tage den med på vej ud af døren. Der er en anden detalje, som er væsentlig for en bærbar computer: Den leveres med et opladt lithium-ion batteri med en driftstid på seks timer. Ud over det har iBook et slidstærkt kabinet af polykarbonat med en enestående kappe af gummi. iBook er fremstillet til at kunne klare et liv i en rygsæk og har ingen dæksler eller låsemekanismer, som kan gå i stykker.

Læs e-bøger på iBook
De elektroniske bøger, du opbevarer på iBook, vejer ingenting. Der findes e-bøger på Internet, f.eks. HTML-dokumenter, der kan åbnes i en browser, og PDF-dokumenter, der kan åbnes med Adobe Acrobat Reader, som er installeret på iBook ved levering. Du kan finde bøger i HTML-format på websteder, f.eks Project Gutenberg, http://www.promo.net/pg/, University of Pennsylvanias side med bøger http://digital.library.upenn.edu/books/authors.html (hvor du kan søge på forfatternavn) og http://digital.library.upenn.edu/books/titles.html (hvor du kan søge på titler). Du kan hente gratis e-bøger i PDF-format på websteder som http://www.abika.com/.

iBook
Grønt lys
iBook fortæller dig også, hvordan det går med at oplade battteriet. Hvis strømforsyningen er tilsluttet, skal du blot kaste et blik på ringen om porten til strømforsyningen. Hvis den lyser grønt, er batteriet helt opladt. Hvis den lyser orange, er den ved at lade op.

Clock
Det tager kun ca. 2 timer at oplade batteriet, når iBook er på vågeblus eller lukket ned. Efter opladning kan iBook arbejde 6 timer eller mere. Med så megen strøm på batteriet er det sandsynligt, at du selv skal lade op igen, før batteriet på iBook skal oplades.