iBook and Software
Good thing pre-loaded software is weightless, or you'd have a hard time lifting your iBook

tech specspresentationsdesktop moviesgraphicswirelessmobilitysoftware

Den vejer kun omkring 3 kg, så man kan ikke mærke, at iBook er stoppet med en række bestsellere. Mange af dem er klassikere - programmer, som gør det muligt at sende og modtage e-post samt fremstille film på computeren og udveksle dem med andre via Internet.
Software
Alt, hvad du behøver for at komme på Internet
iBook leveres med al den software, der er nødvendig, før du kan komme på nettet og begynde at surfe, inklusive de populære browsere Internet Explorer og Netscape Communicator, Adobe Acrobat Reader, så du kan læse PDF-dokumenter (Portable Document Format) og Outlook Express, så du kan sende og modtage e-post. Og eftersom iBook også leveres med Mac OS 9, kan du nyde godt af Sherlock 2, det effektive søgeprogram, som er en af de mest nyttige funktioner på iBook.
Sherlock 2
Har du brug for hjælp til lektierne? Sherlock 2 finder lige præcis det, som du har brug for. Med Sherlock 2 kan du endda søge efter personer, så du kan komme i kontakt med gamle skole-, studie- og legekammerater eller måske gamle kolleger, som du ikke længere har kontakt med.

Du kan selvfølgelig også bruge Sherlock til at finde de bedste tilbud på Internet. Sherlock 2 finder ikke blot de bedste tilbud på Internet, men sorterer dem efter pris og angiver oplysninger om tilgængelighed. Og det gælder ikke kun nye varer. Mange værdifulde ting finder vej fra pulterkamre til Internet - det kan både være bøger, der er udsolgt fra forlaget, sjældne videofilm og andre ting, der er svære at skaffe. Når det sker, finder Sherlock 2 dem!

Med FAXstf fra STF Technologies kan du sende og modtage fax med iBook, og med Palm Desktop kan du slutte iBook til en Palm OS-baseret digital assistent - ja, iBook bliver faktisk selv til en ret god digital assistent.

AppleWorks 6Et program, der klarer det hele
iBook leveres også med AppleWorks 6, som er den nyeste version af et af de mest populære programmer til Macintosh. AppleWorks er et kompakt og elegant program med mange funktioner, som svarer til seks forskellige programtyper: Tekstbehandling, database, regneark, præsentation, tegning og maleri. Det bedste af det hele er, at AppleWorks ikke kræver nær så megen plads på harddisken som seks separate programmer, og hukommelseskravet er også meget mindre.

Med AppleWorks og en iBook kan du skrive alt fra fysikrapporter til fødselsdagskort og flyveblade, skilte, CV'er, kalendere og postkort. Du kan bruge programmet til at fremstille spændende lysbilledshows og præsentationer, som du kan vise frem på iBook eller et fjernsyn og udskrive på papir og transparenter. Du kan endda skrive en hel bog eller en boganmeldelse. AppleWorks kontrollerer selv, om der er stavefejl i teksten. Du kan også tegne og male digitalt med mange forskellige værktøjer og farver, og du har adgang til et billedbibliotek med mere end 25.000 billeder. Du kan føre regnskab i et regneark og fremstille diagrammer, der viser, hvor pengene bliver af! Endelig kan du sortere personer i en database efter forskellige kategorier og udskrive adresserede konvoluter og adresseetiketter til dem allesammen.

SoftwareSpillelidenskab
Når du har brug for en pause fra det fornuftige og produktive arbejde, kan du more dig lidt med Nanosaur - et 3D-spil, hvor du er en dinosaur fra fremtiden. Du kan også se, hvordan det er at være Rolly McFly, som skal redde sit land fra de onde myrers tyranniske styre i 3D-spillet Bugdom. Du vil elske effekterne. Ligesom mange hundrede andre Macintosh-spil er Nanosaur og Bugdom nemlig baseret på QuickTime, Apples prisbelønnede multimedieteknologi, som sikrer, at iBook kan arbejde med flere end 200 digitale mediefunktioner.

iBook-software Software
Mac OS 9
AppleWorks
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Outlook Express
Netscape Communicator
Palm Desktop Organiser
Adobe Acrobat Reader
FAXstf
Nanosaur
Bugdom
QuickTime 4