Put a 10,000-volume library on your bedside table with a wireless iBook iBook

tech specspresentationsdesktop moviesgraphicswirelessmobilitysoftware

AirPort
Med AirPort kan alle surfe samtidig
AirPort giver virkelig valuta for pengene, hvis du kun har én Internetkonto, og alle gerne vil på nettet samtidig: Med AirPort kan du nøjes med én Internetforbindelse til netværket i hjemmet. Tænk en gang, hvor mange forskellige steder det er praktisk at have en Internetforbindelse.

AirPort virker gennem væggene
AirPort-basen bruger en fysisk forbindelse til Internet og trådløse forbindelser til kommunikationen med de computere, der er udstyret med AirPort. Basen er udstyret med et RJ-11-stik til det indbyggede 56 V.90-modem.** Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, så du kan arbejde med en Ethernet-forbindelse samt kabel- og DSL-modemer.

AirPort er baseret på den internationale DSSS-standard (Direct Sequence Spread Spectrum) IEEE 802.11 og kan arbejde sammen med andet udstyr, der også benytter 802.11-standarden. En af de store fordele ved AirPort er, at kommunikationen foregår vha. radiosignaler, som kan passere gennem faste genstande, i modsætning til infrarøde signaler, der kræver "frit udsyn". Derfor kan du surfe på Internet, selvom du ikke kan se basen for vennerne og resten af familien, der står i vejen. Hvis du har lyst til det, kan du endda surfe på Internet gennem murværket.

AirPort
Red en skov, og læs de store værker på nettet. Besøg websteder som Project Gutenberg og University of Pennsylvanias spændende side, Online Books - en samling med 11.000 værker af bl.a. Aristoteles, Shakespeare, Tolstoj og Twain. Bliv bare liggende i sengen. AirPort er en billig og nem måde at bygge iBook om til en trådløs iBook.

AirPort er den banebrydende nye teknologi som bringer Internet ind i hvert eneste rum i huset - uanset hvor telefonstikkene sidder. Med AirPort får du en trådløs Internetforbindelse fra iBook - op til ca. 45 m fra den fysiske forbindelse - med en dataoverførselshastighed på op til 11 mbps (mbit pr. sekund) hvor som helst i huset eller klasseværelset. Ingen kabler, ingen ekstra telefonledninger og ingen besværlig netværkshardware.*

AirPort
Nemt at installere og bruge
Alle iBook og iBook Special Edition er forberedt til AirPort og leveres med indbygget antenne, software og plads til AirPort-kortet. Og da Apple både har udviklet hardwaren og softwaren, er der ingen problemer med at få de to sider til at samarbejde. Derfor er det legende let at installere og bruge AirPort.
Skub AirPort-kortet ind under metalbøjlen og ind i pladsen under pladen med pegefeltet.

Du skal blot slutte AirPort-basen til en telefonlinie, et kabelmodem, et DSL-modem eller et Ethernet-netværk. Derefter sætter du AirPort-kortet i iBook (det kan du selv gøre på et øjeblik), og så har du en trådløs "iMac-to-go". Når du først har sat AirPort-kortet i, klarer den indbyggede Indstillingsassistent i Mac OS 9 konfigurationen af AirPort-basen, så du kan begynde at bruge den trådløse Internetforbindelse.

Indstillingsassistent er intelligent og finder selv ud af at bruge en evt. eksisterende Internetkonto. Hvis du ikke har en Internetkonto i forvejen, får du hjælp af Indstillingsassistent, så du kan oprette en konto på få minutter.

Op til ti trådløse iBook-computere eller en blanding af iBook-, iMac-, Power Mac G4 Cube-, Power Mac G4- og PowerBook-computere kan bruge en fælles Internetforbindelse vha. en AirPort-base, når blot de er placeret inden for en afstand af 45 m fra basen.

*Til en trådløs Internetforbindelse kræves en AirPort-base og en Internetkonto. Nogle Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med Airport. Afstanden afhænger af de fysiske forhold på stedet.

**Den faktiske overførselshastighed er lavere og afhænger af forbindelsens kvalitet og andre forhold.

iReview
Hvor finder du de mest spændende steder på Internet? Lige for øjnene af dig.
Vi kan næsten høre dig sige: "Nå, ja - klap lige hesten". Men det er sandt. Det mest spændende indhold på Internet findes lige for øjnene af dig. Prøv at holde op med at læse denne side et øjeblik, og se lidt på den browser, du bruger. Kan du se det faneblad foroven, hvor der står iReview*? Dér finder du det bedste af det bedste på Internet.

iTools
Sammen med indholdet bag de andre faneblade, iCards* og iTools*, repræsenterer iReview måske en af de største fordele ved at få Mac OS 9 med den nye iBook - nemlig en samling gratis Internettjenester, inklusive en gratis e-postadresse på mac.com. Når du har købt en iBook, kan du tilmelde dig automatisk vha. Indstillingsassistent, og du kan begynde at bruge tjenesterne med det samme.

iReview
iReview er en brugervenlig guide til Internet. Vil du vide, hvad tid filmene går i den lokale biograf, købe billetter til en koncert med dit yndlingsband eller finde et websted, hvor du kan få hjælp til lektierne? iReview viser ikke blot vej til de websteder, du har brug for, men fortæller også, hvad du kan forvente dig af de pågældende steder, og hvor brugervenlige de er. Alle, der har en Internetforbindelse, kan læse disse anmeldelser, men som medlem af iTools kan du også selv skrive kommentarer og foreslå steder, der skal bedømmes.

iCards
iCards er elektroniske postkort, som du kan glæde familie og venner med. Alle, der har en Internetforbindelse, kan sende og modtage kort, men som medlem af iTools og bruger af Mac OS 9 kan du selv fremstille kort med dine egne billeder.

*iReview, iCards og iTools findes kun på engelsk.