PowerBook G4
Make movies anytime, anywhere.

Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDigital MusicWireless Internet

Sæt dig i instruktørstolen med denne supercomputers ydeevne: Op til 667 MHz PowerPC G4- processor, en 48 GB harddisk (5400 o/min.) og indbygget FireWire.

  iMovie2
Med videoredigeringssoftwaren iMovie 2 installeret ved levering, er drømmen om at producere dine egne film inden for rækkevidde.
PowerBook G4 gør det lettere at arbejde på rejser - og det bliver langt sjovere. Det gælder ikke kun, når du sender og modtager e-post og udfører administrationsarbejde, men også når du laver digitale videoreportager - computerredigerede film om alt fra specielle begivenheder og taler til præsentationer.

Med iMovie 2 -videoredigeringssoftware, som leveres med PowerBook G4, kan du redigere dine digitale filmklip, så de fremstår som en færdig film. iMovie 2 indeholder funktioner til titler, overgange og specielle effekter. Det hele er lige så nemt at bruge som en Macintosh. Eller hvis du vil arbjede på et mere seriøst plan findes der Final Cut Pro - det komplette digitale videostudie til efterbehandling.

Final Cut Pro 2 Final Cut Pro 2 opfylder selv de mest krævende professionelle brugeres krav og indeholder en helt ny realtidsbaseret redigeringsarkitektur og nye værktøjer til mediestyring, understøttelse af næsten alle professionelle videoformater, masser af forbedrede funktioner samt en række animations-, grafik-, lyd- og komprimeringsprogrammer. Med Final Cut Pro 2 får du ganske enkelt alle de værktøjer og funktioner, som ellers kun findes i redigeringssystemer, der koster ti gange så meget.

Det er virkelig godt ligesom PowerBook G4. Prøv i første omgang bare at tænke på de funktioner, den nye computer indeholder: 667 MHz PowerPC-processor med hestekræfter nok til at klare omfattende redigeringsopgaver og effekter i realtid. Et ATI Mobility RADEON-grafikkort, som giver fremragende 3D-grafik. En 400 Mbps FireWire-port (IEEE 1394), som giver mulighed for overførsel af store mængder digital video med høj hastighed. Masser af hukommelse, skærmhukommelse og et batteri med lang driftstid holder de levende billeder i live. Og forbedringerne i QuickTime og Mac OS giver store fordele, når du arbejder med digital video.

Se mulighederne
Prøv kræfter med øvelser med film, dokumentarfilm og interview - eller bare noget så simpelt og smukt som en solopgang. Du løber aldrig tør for materiale. Og når du har overført de digitale videoklip, som ligger i det digitale videokamera, til PowerBooks enorme harddisk, bliver det for alvor sjovt.

FireWire drive Ekstraudstyr til fremstilling af film
Den tynde og smukt udformede PowerBook G4 kan uden problemer arbejde sammen med FireWire - og USB -enheder, som kan tilsluttes og tages i brug i løbet af nogle få sekunder. Vil du have en ekstern harddisk til lagring af flere timers digital video, som du senere kan bearbejde i det bærbare filmstudie? Se evt. på VSTs FireWire-diske, som kan stables. Disse og lignende drev giver dig en stor mængde lagerplads, som fylder lidt. De er ideelle til folk, der rejser.

Sony Digital Media Converter Gamle videofilm
Der er ingen grund til bekymring, hvis du gerne vil bruge gamle videoklip i formaterne VHS og 8 mm. Du skal blot bruge en Sony Digital Media Converter til at konvertere dine film til DV-film, som kan redigeres, og derefter overføre den konverterede video til iMovie via FireWire-porten på PowerBook. Det samme gælder for film i formatet Hi-8.


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
667 MHz - Oktober
2001