Tank JrQuake 3
With pulse-pounding 3D graphics, the PowerBook G4 is game for anything.

Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDigital MusicWireless Internet

Den store forskel i ydeevne på PowerBook G4 sammenlignet med tidligere modeller er mest synlig, når du arbejder med 3D-grafik. Det skyldes kombinationen af en række faktorer, hvor de vigtigste er den hvidglødende ATI Mobility RADEON-grafikenhed, Mac OS X, OpenGL, en 15,2" skærm og ikke mindst den synergi, som kombinationen giver med fantastiske effekter i millioner af farver.

Sydende grafikaccelerator
PowerBook G4 er udstyret med den kraftigste grafikaccelerator nogensinde i en bærbar Apple-computer. Den hedder ATI Mobility RADEON og giver dig uforlignelig ydeevne til 2D-, 3D- og multimediegrafik til nutidens mest krævende programmer i farver med 32 bit.

RADEON MobilityFaktum er, at Mobility RADEON udfører billedgengivelse med 32 bit farver lynhurtigt. Den understøtter trevejs multitekstur og nye 3D-effekter, uden at det påvirker hastigheden. Og desuden kan “Pixel Tapestry”-arkitekturen behandle op til tre teksturer pr. punkt i en enkelt cyklus, hvilket vækker en 3D-verden, som er utroligt detaljeret og fotorealistisk, til live. Bare vent til du ser, hvor realistisk gengivelsen af metal, væsker og træ - samt belysning og skygger - er med Mobility RADEON. Der er ikke nogen anden teknologi, som kommer i nærheden af dette.

Med 16 MB indbygget DDR-hukommelse (double data rate), kan ATI Mobility RADEON-grafikkortet og AGP-grafiksoftwaren give programmer mulighed for at benytte hovedhukommelsen som en naturlig udvidelse af kortet. Det betyder, at store visuelle elementer kan opdateres hurtigt efter billedbehandling, f.eks. filtre, forvrængning og farveændringer.

Med den avancerede AGP 4X-arkitektur, som er perfekt til hurtigere overførsel af data og teksturer, og en intern grafikenhed, som behandler data med 166 MHz, kan PowerBook G4 behandle store mængder 3D-effekter, hvilket gør dette til en drømmecomputer til de profesionelle fagfolk, som godt kan lide at have deres værktøjer med overalt.

Tag den enkle test
Der findes en hurtig metode til at undersøge en computers grafiske egenskaber. Det kan du gøre ved at prøve et grafikkrævende 3D-spil. 3D-spil kræver hurtigere billedfrekvens - og da billederne skal opdateres så hurtigt som muligt - giver dette normalt grafikkortet rigeligt at se til. Billedfrekvensen, som er den hastighed det enkelte billede opdateres med, er vigtig, fordi en hurtigere billedfrekvens giver en blødere og mere filmagtig oplevelse.

Return to Castle WolfensteinPrøv f.eks. Return to Castle Wolfenstein til Mac OS X 10.1. Spillet er blevet rost for den hurtige handling og den utroligt detaljerede tekstur, og Castle of Wolfenstein vækker begejstring hos mange forskellige brugere. Det er ikke så mærkeligt. Hvis der er noget, som nutidens computerespillere kan lide, er det gode gammeldags spil fra anden verdenskrig, hvor det er nemt at adskille de gode fra de onde. Dette skel fås ikke meget klarere end i Return to Castle Wolfenstein, hvor de allierede styrker kæmper mod aksemagterne - og hvor Mac-spillere kan give sig hen til William (B.J.) Blazkowicz videre eventyr. Dette er et klassisk spil, som mange Apple-brugere holder af - det originale spil kom først til Apple II - Return to Castle Wolfenstein er baseret på den fremragende Quake III-kerne. Er det nødvendigt at sige mere? Det er det perfekte spil at teste en PowerBook G4.

Quake-testen
Quake 3 Arena3D-spil presser grafikenheden hårdere end noget andet program. Blandt disse 3D-spil er ydeevnen med Quake blevet en målestok for grafikenheder.

Du vil blive glad for at høre, at PowerBook G4 klarede sig fornemt i en direkte sammenligning med en 1 GHz Sony Vaio GR-170K bærbar computer med alle funktioner, når der blev spillet den nyeste version af Quake III Arena version 1.30 med tusinder af farver. PowerBook G4 vandt klart med sine 44,7 billeder pr. sekund mod den bærbare PCs 39,1 billeder pr. sekund.*

* Højere billedfrekvens er udtryk for bedre ydeevne. Testen blev foretaget af Apple med Quake III Arena version 1.30.

Open GL

OpenGL afvikles endnu hurtigere
ATI Mobility RADEON udnytter den avancerede programmeringsgrænseflade i Apples førsteklasses spilteknologi, OpenGL, fuldt ud - med Mac OS X afvikles den endnu hurtigere.

DVD Video
Afspilning af DVD-video
Faktisk giver ATI Mobility RADEON-grafikenheden også DVD-afspilning med den højeste billedfrekvens. Dette er afgørende, når du er på forretningsrejse. Med en krystalklar 15,2" under armen, rejser du med din private hjemmebiograf.

DVD-ROM-drevet, som er standardudstyr i den nye PowerBook G4, kan afspille DVD-film, DVD-ROM-diske samt alle dine musik-CD'er. Hvis du vil brænde CD'er, skal du bestille en specielt konfigureret PowerBook G4 med et CD-RW-drev fra Apple Store.

Digital Projector
Se det på en storskærm
PowerBook er udstyret med et 24 bit VGA-videoudgang, som giver dig mulighed for at dublere skærmbilledet på en ekstern skærm eller projektor - og forstørre den på en stor skærm, så alle i rummet kan se dit arbejde - samt en S-videoudgnag til tilslutning af et analogt TV eller en videobåndoptager. Og takket være det indbyggede DVD-ROM-drev i PowerBook G4 bliver det endnu bedre, når du ser film i stedet for at fremstille dem selv.


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
667 MHz - Oktober
2001