PowerBook G4

The PowerBook G4 lets you do more. Automatic networking lets you do less.

Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDigital MusicWireless Internet

PowerBook G4 er udstyret med alle de kommunikationsfunktioner, som du kunne ønske dig: 11 Mbps trådløst AirPort-netværk (overholder standarden IEEE 802.11), indbygget 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-stik), indbygget 56 K V.90-modem (RJ-11-stik) samt 4 Mbps infrarød teknologi.

Multihoming “Multihoming” også kaldet automatiske netværksfunktioner
Ud over de mange hardwaremæssige fordele drager PowerBook G4 også fordel af netværksarkitekturen i Mac OS X. Mac OS X er et operativsystem med “multihoming”, hvilket betyder, at det kan sende og modtage data gennem alle netværksgrænseflader samtidig. Første gang du opstiller PowerBook G4, konfigureres alle netværksgrænsefladerne automatisk. Det kan være, at du f.eks. på arbejde opretter forbindelse til netværket via den indbyggede Ethernet-forbindelse og hjemme opretter forbindelse til Internet via trådløst AirPort-netværk. Da alle netværksgrænsefladerne allerede er konfigureret, og Mac OS X kan arbejde med dem alle samtidig, registrerer Mac OS X automatisk, at der ikke længere kan kommunikeres via den indbyggede Ethernet-forbindelse, og skifter automatisk til AirPort-forbindelsen. Og hvis du er på rejse og vil bruge det indbyggede modem i computeren til at ringe til en Internetudbyder, bruger Mac OS X automatisk modemet til at oprette forbindelse. Du skal ikke ændre indstillinger eller placeringer.

Photo of wireless Airport card Trådløse netværksfunktioner følger med som standard
AirPort er den hurtige trådløse teknologi, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til Internet med PowerBook G4 overalt i hjemmet eller på kontoret* - uden brug af kabler, netværksroutere eller ekstra telefonlinier - og teknologien har nu endnu en fordel: Den kræver ingen installering.

667 MHz PowerBook G4 har AirPort-kort installeret ved leveringen
AirPort-teknologi er ikke blot indbygget i alle PowerBook G4 med de to indbyggede AirPort-antenner en speciel plads til AirPort-kort. I 667 MHz-modellen er kortet installeret ved leveringen (det er nemt at installere i 550 MHz-modellen). Tilslut AirPort-basen (købes separat), og så er du klar til at oprette trådløs forbindelse.* Tænk blot på, at du aldrig mere er bundet til telefonlinien.

AirPort gameOpret forbindelse overalt
Med AirPort kan du oprette forbindelse overalt hjemme eller på kontoret - ikke blot der hvor telefonstikket er - og sende og modtage e-post, overføre arkiver samt oprette forbindelse til Internet eller lokalnetværk, ligesom hvis du havde adgang via et fysisk netværk.

AirPort er baseret på standarden IEEE 802.11 DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum) og kommunikerer vha. radiosignaler. Det er en kæmpefordel sammenlignet med infrarøde signaler, som kræver, at signalet uhindret kan sendes mellem computeren og basen, for radiosignaler kan sendes gennem faste genstande, f.eks. vægge, i en afstand på op til 45 meter. Det betyder, at du kan tage Titanium-computeren med rundt i bygningen og opretholde forbindelsen til netværket samt surfe på Internet gennem en væg.

Lynhurtig dataoverførsel
AirPort er en sværvægter, når det gælder ydeevne - data overføres trådløst med en hastighed på 11 megabit pr. sekund. Dette er perfekt til arkivdeling, udforskning af Internet og netværksspil.

Prøv at tænke på de fordele, som følger med AirPort. Nu behøver du ikke længere at uddele fotokopier, når du har afsluttet en præsentation. Du kan nøjes med at overføre hele præsentationen direkte fra PowerBook G4 til en anden PowerBook med AirPort (eller for den sags skyld alle iMac-, iBook-, Power Mac G4 Cube- eller Power Mac G4-computere inden for en radius på 45 meter). Du kan gøre det sikkert uden brug af disketter eller kabler.

Kommuniker med håndholdte computere og mobiltelefoner via infrarød teknologi
Hvis du bruger en Palm OS-baseret personlig digital assistent, har du nu en samlet trådløs løsning til sikkerhedskopiering, opdatering, tilbagekopiering og udveksling af data mellem PowerBook og håndholdte computere. PowerBook G4 er nemlig udstyret med infrarød IrDA-teknologi til trådløs arkivoverførsel med 4 Mbps.

Palm PilotDu kan også bruge den infrarøde port på PowerBook G4, hvis du vil anvende en GSM-mobiltelefon (Global System for Mobile Communications) som eksternt modem, når du ikke har adgang til en telefonlinie (f.eks. i lufthavne). Med PowerBook G4 og en GSM-mobiltelefon er det muligt at hente e-post overalt uden brug af ekstra kabler eller mellemstik.

* Trådløs Internetadgnag kræver en AirPort-base og Internetadgang (koster ekstra). Nogle Internetudbydere understøtter i øjeblikket ikke AirPort. Rækkevidden afhænger af omgivelserne.

AirPort connections

Tilslutning
AirPort-basen skal, ligesom basen til en trådløs telefon, have en fysisk forbindelse til Internet og trådløs forbindelse for at kunne kommunikere med computere, der er udstyret med AirPort. Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem. Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som gør det muligt at oprette forbindelse via Ethernet.

Mærket for platformuafhængige systemer
WECA logoApple er medlem af WECA (Wireless Ethernet Alliance), som er dannet for at sikre, at alle produkter, som overholder standarden IEEE 802.11 DSSS, kan samarbejde. Det betyder, at trådløse AirPort-produkter kan arbejde sammen med produkter, som overholder IEEE 802.11-standarden, fra andre producenter.

Fysisk forbindelse
Skal du oprette fysisk forbindelse til netværk? PowerBook G4 er udstyret med indbygget 10/100/1000BASE-T Ethernet-netværkstik (også kaldet Gigabit Ethernet) til sådanne situationer. Den er også udstyret med et 56 K V.90-modem, der kan ringe op til firmaets netværk eller til Internetudbyderen.

Ethernet

10/100/1000BASE-T Ethernet-forbindelsen giver netværksadgang med høj hastighed på arbejdspladsen og er også fremragende til hjemmekontoret, hvis du vælger at oprette forbindelse til Internet via DSL- eller kabelmodem. Grænsefladen registrerer automatisk forbindelsen, hvilket betyder, at du blot skal sætte Ethernet-kablet i computeren. Herefter konfigureres grænsefladen automatisk til den type netværk, du bruger (10, 100 eller 1000 megabit).

AirPort Antenna
PowerBook G4 er forberedt til trådløst netværk med to indbyggede antenner (du kigger i øjeblikket på den ene).


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
667 MHz - Oktober
2001