Titanium PowerBook G4
Introducing the new 667 MHz Titanium PowerBook G4.


Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDigital MusicWireless Internet

Titanium Titanium
PowerBook G4 har et kabinet af titanium, der er et ekstremt holdbart og umådeligt let metal, som bruges til fremstilling af jetmotorer til fly.

DVD
Transportable DVD-film
Hvorfor se film andre steder? PowerBook G4 er udstyret med et DVD-ROM-drev til afspilning af DVD-video- og DVD-ROM-diske. Selvfølgelig kan den også afspille musik-CD'er.

5 hours of power. Lang drifstid
Et 55 watt-timers lithium-ionbatteri med indbyggede lysdioder, som viser, hvor megen spænding der er tilbage, kan levere strøm til computeren i op til 5 timer.

Type II PC CArd/Cardbus slot
Brug udvidelseskortet
Type II PC Card-/CardBus-pladsen er smart til overførsel af billeder fra det digitale kamera.

Communications Icons Indbygget AirPort-kort og automatiske netværksfunktioner
Et indbygget AirPort -kort er standard i 667 MHz PowerBook G4 og er nemt at sætte i 550 MHz-modellen.* Andre indbyggede kommunikationsfunktioner omfatter Gigabit Ethernet, en infrarød port samt et 56K V.90-modem. Og eftersom Mac OS X er et operativsystem med “multihoming”, kan PowerBook G4 registrere og automatisk tilpasses de forskellige netværkstyper, som er tilgængelige på forskellige lokaliteter.

Vi har bibeholdt det elegante strømlinede design, som stadig ser fantastisk ud, men inden i computeren findes et helt nyt kraftværk: En ny arkitektur, hurtigere PowerPC G4-processorer, effektive nye grafikfunktioner samt verdens mest avancerede operativsystem. Dette giver tilsammen en uforlignelig ydeevne - og nu kan du forresten også brænde dine egne musik-CD'er, hvis du har lyst til det.

Den nye Titanium PowerBook G4 har alle de små raffinementer og de æstetiske kvaliteter, der har gjort den til den mest ombejlede bærbare computer med alle funktioner på vores planet: 2,6 cm tyk, 2,5 kg, DVD-drev (nu fås også CD-RW-drev i specielle konfigurationer), batteri med 5 timers driftstid, AirPort, 15,2" bred skærm og rent Titanium-kabinet. Men der stopper sammenligningen også. PowerBook G4 er nemlig blevet tunet - den er simpelthen blevet opbygget på ny - hvilket resulterer i en markant forbedret ydeevne. Og for en god ordens skyld har vi også foretaget en væsentlig forbedring af netværksfunktioner - både almindelige og trådløse.

G4 Processor Ny arkitektur med høj ydeevne
Alle nye PowerBook G4 er udstyret med en lynhurtig 550 MHz eller 667 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine og 256 K level 2-buffer (på processoren), som er hurtig korttidshukommelse, der øger ydeevnen ved at give hurtig adgang til data og instruktioner på vej til processoren og arbejder med samme hastighed som prcessoren. Den bidrager til den meget høje ydeevne. Og ikke nok med det: I 667 MHz-modellen har vi øget systembussen til 133 MHz for at give en overlegen båndbredde mellem RAM og processor.

ATI Mobility RADEON logoPowerBook G4 leveres nu med ATI Mobility RADEON-grafikaccelerator og 16 MB DDR skærmhukommelse. Med den avancerede AGP 4X-arkitektur og indbygget grafikenhed, der arbejder ved 166 MHz, kan ATI Mobility RADEON gengive 3D-effekter hurtigere end nogensinde. Ud over at levere DVD-afspilning med fuld opdatering af rammer giver Mobility RADEON-accelerator også hurtigere visuelle effekter, f.eks. “bump mapping”, “environment mapping” og 3D-mønstre. Det betyder, at PowerBook G4 er en drøm af en computer for alle i den kreative branche samt for dem, der kan lide at spille på computer.

I PC-verdenen skal du være heldig for at få så meget råstyrke i en almindelig skrivebordscomputer. Det skyldes, at megahertz ikke altid er en god måleenhed, når man skal udregne den samlede ydeevne for computeren (hvis du er interesseret i den relative ydeevne for henholdsvis Mac- og PC-computere findes her en klar og præcis forklaring på megahertzmyten og nogle vise ord om, hvad tallene egentlig betyder). Faktisk slår PowerBook G4 en 1,13 GHz Pentium III-baseret bærbar computer i en række test af ydeevne.*

Optional CD-RW drive DVD-ROM- eller CD-RW-drev
PowerBook G4s DVD-ROM-drev kan afspille CD-ROM-, audio-CD'er, DVD-video-, DVD-ROM- samt DVD-RAM-diske. Vil du brænde dine egne musik-CD'er? Det er nemt. Du skal blot bestille en PowerBook G4 med et CD-RW-drev som speciel konfiguration fra din Apple forhandler.

PowerBook G4 Screen Size Meget bred skærm
Lav dit bedste arbejde nogensinde i millioner af farver på en fantastisk 15,2" (målt diagonalt) bred skærm, og nyd, at der er mere plads på skærmen til værktøjer, paletter, browsere og regneark. Selvfølgelig kan du fremstille film med den medfølgende iMovie-software, eller køb Final Cut Pro fra Apple til mere avanceret videoredigering, -produktion og specielle effekter. Vil du præsentere dine ideer på en VGA-skærm, storskærm eller projektor? PowerBook G4 har en indbygget videoudgang, som giver mulighed for dette.

En giga
PowerBook G4 leveres med 128 MB RAM i 550 MHz-modellen og 256 MB RAM i 667 MHz-modellen. Den kan udvides til 1 gigabyte RAM - to til fire gange så meget som andre bærbare computere på markedet. Det giver dig mulighed for at bruge flere hukommelseskrævende programmer samtidig eller lagre et helt grafisk projekt i hukommelsen, så det er hurtigere at redigere i.

Hard disk Det hurtigste drev nogensinde
PowerBook G4s harddisk bruger den lynhurtige Ultra ATA/66-grænseflade, som gør det hurtigt for folk, der arbejder med video, at overføre store videoarkiver i realtid direkte fra et digitalt videokamera. Der findes drev med 4200 o/min og en kapacitet på henholdsvis 20 GB og 30 GB i PowerBook-standardkonfigurationer. Du kan evt. investere i et drev med 5400 o/min - det hurtigste nogensinde til en bærbar computer - og en kapacitet på hele 48 GB (rigeligt til to timers digital video i høj kvalitet). Dette drev fås i specielle konfigurationer fra Apple Store.

FireWire and USB Udvidelsen er indbygget
PowerBook G4 er udstyret med FireWire til tilslutning af eksterne drev og digitale videokameraer, og USB til tilslutning af grafiske tavler, digitale kameraer og andre enheder fra den digitale værktøjskasse.

* Baseret på tests med Adobe Photoshop på henholdsvis 667 MHz PowerBook G4 og 1,13 GHz Pentium III-baseret bærbar computer.


. . .
-
 PowerBook G4
a
www.AppleMuseum.dk
667 MHz - Oktober
2001