Introducing the Titanium PowerBook G4.
 
Tech SpecsG4 ProcessorGraphics AccelerationDesktop MoviesDesignWireless Internet
 
 
Selvom den kun er en tomme tyk og blot vejer 2,4 kg, er PowerBook G4 en sværvægter forklædt som fluevægter - den første bærbare computer fremstillet af 99,5% ren titanium af kvaliteten CP1 (dvs. faktisk rent).
 
Dette er et paradigmeskift, som har store konsekvenser for rejsende forretningsfolk. Det er nemlig den første supercomputer, du kan tage med i flyet. Udover at kunne se DVD-film på den fantastiske 15,2" (målt diagonalt) brede skærm med en opløsning på 1152 x 768 punkter og millioner af farver, så prøv at forestille dig potentialet i tage den slags hestekræfter, som man tidligere kun fik i systemer som Power Mac G4, med på rejse. Det er lige præcis de fordele, du får med en PowerBook G4.

 
G4 ProcessorI hjertet af denne nye computer sidder en PowerPC G4-processor med Velocity Engine. Med en hastighed på op til 500 MHz har PowerBook G4 en fantastisk gennemslagskraft, som giver mulighed for at håndtere digital video og vise store Photoshop-arkiver hurtigere end tidligere. Systembussen på 100 MHz — pulsåren mellem hukommelse og processor — og level 2-backsidebufferen på 1 MB med en hastighed på op til 250 MHz bidrager i høj grad også til den bedre ydeevne.
 
Resultatet? PowerBook G4 vinder med et forspring på op til 30%* over bærbare computere med Pentium III-processorer. Og med batteriet, som har en driftstid på op til 5 timer, før det skal genoplades, kan du fortsætte længe efter batterierne i PC-computere af samme kaliber har opgivet kampen.
 
PowerBook G4
Blot en tomme tyk og alligevel er den udstyret med et DVD-drev.
 
 
Men til forskel fra bærbare PC'er, som enten har færre funktioner eller giver en dårligere ydeevne (eller begge dele) for at opnå små forbedringer i vægten, så er PowerBook G4 en robust computer med alle de funktioner, du skal bruge for at udføre dit arbejde, når du rejser: Op til 30 GB harddisk, plads til 1 GB RAM samt et DVD-ROM-drev. Derudover et den udstyret med ATI RAGE Mobility 128-grafikkort, FireWire, USB, plads til PC Card, VGA-udgang, S-videoudgang, indbygget mikrofon og lydudgang i stereo. Den eneste, der mangler, er faktisk de overflødige kilo.
 
PowerBook G4 Screen Size Set i et bredt perspektiv
Med skærmen på 15,2 tommer og en opløsning på 1152 x 768 punkter, er denne skærm perfekt til at arbejde med video og grafiske projekter, mens du har værktøjer og paletter åbne, eller til at afvikle flere programmer på samme tid. Skærmen er stor nok til at vise to browservinduer ved siden af hinanden på samme tid, og den passer helt perfekt til DVD-film i bredformat. Og du kan producere dine egne film med den medfølgende iMovie -software eller købe Apples Final Cut Pro, som er beregnet til avanceret videoredigering og fremstilling af "special effects". Vil du præsentere dine ideer på en VGA-skærm, et stort fjernsyn eller på en projektor? PowerBook G4 er udstyret med en videoudgang, som giver dig mulighed for at bruge computeren på den måde.
 
DVD Video Et underholdningspakke, som er klar til brug
Hvorfor bevæge sig for at se film? PowerBook G4 er udstyret med et DVD-ROM-drev til afspilning af DVD-film og DVD-ROM-diske. Og det kan selvfølgelig også afspille dine musik-CD'er.
 
iTunesEkspert i digital musik
Du skulle lige høre, hvordan PowerBook G4 lyder med Apple iTunes- software. Med iTunes kan du importere og holde styr på digital musik — og du kan bruge PowerBook G4 til at afspille dine yndlingsnumre.
 
Avancerede netværksmuligheder
PowerBook G4 har indbygget 10/100BASE-T Ethernet, som giver hurtig adgang til lokalnetværk, DSL- eller kabelmodem. Du kan bruge det indbyggede 56 K V.90-modem til netværksforbindelse via telefonnettet, når du er ude at rejse. Du får endda 4 Mbps infarød lrDA-teknologi, som kan bruges, når du lige skal udveksle arkiver med kollegaerne. Så er kabler og floppydiske overflødige.
 
Hvis du vil kunne bevæge dig frit på et område på størrelse med en halv fodboldbane, skal du investere i ekstraudstyret AirPort-kort og en AirPort-base. Nu kan du med hjælp fra den indbyggede AirPort-antenne bevæge dig fra rum til rum med PowerBook, mens du sender og modtager e-post, overfører arkiver og udforskter Internet. Din aktionsradius er ikke længere begrænset af længden på telefonkablet**.
 
 
* Baseret på en test med Adobe Photoshop på henholdsvis en 500 MHz PowerBook G4 og en bærbar computer med en 850 MHz Pentium III-processor.
 
** Trådløs Internetadgang kræver AirPort-kort, AirPort-base og Internetadgang (koster ekstra). Nogle Internetudbydere understøtter i øjeblikket ikke AirPort-teknologien. Rækkevidden afhænger af omgivelserne.
 
 
.


Se en QuickTime VR -film.
 
5 hours of power. Lang driftstid
Et 50 Wt lithium-ionbatteri med indbyggede lysdioder, som viser, hvor meget spænding der er tilbage, kan levere strøm til computeren i op til 5 timer.
 
PowerBook G4
Pressebilleder
Type II PC Card-/CardBus-pladsen er smart til overførsel af billeder fra det digitale kamera.
 
 
Titanium Titanium
PowerBook G4 har et kabinet af titanium, der er et ekstremt holdbart og umådeligt let metal, og som bruges til fremstilling af jetmotorer til fly. Målene er også noget for sig: 13,4" x 9,5" x 1".
 
 

Overfør data med en hastighed på 400 Mbps
FireWire (IEEE 1394) er en af de hurtigste standarder, der nogensinde er udviklet, til eksterne enheder. FireWire er en vigtig teknologi for alle, som beskæftiger sig seriøst med digital video. FireWire-enheder kan kobles sammen i en kæde på op til 63 enheder på samme tid. Den nye PowerBook leveres med en 400 Mbps FireWire-port, så nu kan du tilslutte enheden og overføre arkiver med en meget høj hastighed. Derudover kan stikket bare sættes i - dvs. du behøver ikke at lukke PowerBook ned eller genstarte den, når du tilslutter eller afmonterer eksterne enheder.
 
 

Tilslut op til 127 enheder
Den nye PowerBook er udstyret med to USB-porte. USB er endnu en teknologi, hvor man bare kan sætte stikket i med en Apple-agtig blanding af funktionalitet og brugervenlighed. Du kan tilslutte op til 127 USB-enheder ved at tilslutte eksterne samlingspunkter, som er indbyrdes forbundet. Og den række USB-enheder, som kan sluttes til PowerBook, er næsten ikke til at fatte: Printere, scannere, digitale kameraer, grafiske tavler, Zip-drev, harddiske, magnetiske optiske drev, CD-RW-drev, joystick, styreenheder til spil, tastaturer, mus — og selvfølgelig Palm OS-baserede håndholdte computere.

. . .
-
 PowerBook G4
a

-
app
2001