eMac
Vippefoden er ekstraudstyr.
Surf på Internet, få minutter efter, at du har pakket eMac ud.
eMac

G4-processerGrafik & lydDigitalt samlingspunkt

Hvis det handler om at få en begynder på Internet i en fart, er der intet, der slår en eMac. Hemmeligheden? Mac OS X er udviklet specielt til Internet og indeholder mange af de samme teknologier, som anvendes til selve Internet.

Stopur 10 minutter til Internet
Mac OS X gør det let at oprette forbindelse til Internet, hvad enten du bruger eMacs 10/100 Base-T Ethernet (RJ-45-stik), 56 K-modem eller et AirPort-kort (802.11b), der er ekstraudstyr. indstillingsassistenten i Mac OS X fører dig gennem forbindelsesprocessen så hurtigt, at du kan sende din første e-post få minutter efter, at du har indstillet computeren. Og eMac har al den software, du har brug for til at komme på Internet, herunder populære webbrowsere som f.eks. Internet Explorer. Adobe Acrobat Reader til at læse PDF-arkiver (portable document format) følger også med.

Let at indstille Du vil elske denne indstilling
Indstillingen er så enkel, at de forskellige trin er forklaret på fem billeder. Sæt strømstikket i væggen, tilslut musen, tastaturet og netledningen, og tænd for den. eMac starter, og magien kan begynde. Apples indstillingsassistent kommer automatisk frem, første gang du tænder eMac, og derefter er du på Internet - på få minutter.

Indstillingsassistenten gør det let at oprette forbindelse til Internet via det indbyggede 56 K-modem eller højhastighedsforbindelser som DSL- eller kabelmodem, der bruger Ethernet-porten. Og som en hilsen til PC-brugere kan vi sige, at assistenten kun spørger efter oplysningerne en enkelt gang. Den husker dine svar, så du ikke behøver at indtaste navn og adresse igen og igen for at registrere computeren og operativsystemet, og for at indstille din internetudbyder (ISP).

Sherlock-søgeteknologi
Find vej på Internet med Sherlock, det kraftfulde søgeværktøj, der leveres sammen med Mac OS X. Sherlock hjælper dig med at finde oplysninger fra mange forskellige kilder på Internet. Sherlock har endda kanaler til forskellige former for oplysninger, og gør søgning endnu hurtigere, lettere og mere kraftfuldt ved at gruppere lignende kilder sammen - på samme måde som f.eks. en ordbog eller et leksikon - og viser svar, der er relevante for, hvad du leder efter. Kanalerne bruges til at finde de oplysninger - eller mennesker eller indkøbsmuligheder på internet - som du søger efter hurtigere end nogensinde før.

Køb ind døgnet rundt
Forresten er din eMac fantastisk til at handle på Internet med. Sherlock kan ikke blot finde de bedste tilbud og vise dem i rækkefølge med de billigste først. Programmet kan også finde ud af, om varen er på lager. Du kan ikke bare købe nye ting. Du kan også søge efter en genstand, som har betydet meget for dig. Når den dukker op på en Internet-auktion, vil Sherlock kunne finde den til dig

Find bøger på Internet
Læs de bedste bøger på Internet. Surf på hjemmesider som Project Gutenberg, og University of Pennsylvanias side med bøger på Internet . Du kan finde elektroniske udgaver af bøgerne online i enten HTML-format eller i PDF-format, og du kan åbne og nyde bøgerne vha. Adobe Acrobat Reader, der er installeret på eMac.

*Til trådløs Internetadgang kræves en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.

** Den faktiske modemhastighed er lavere; hastigheden afhænger af forbindelseshastigheden og andre faktorer.

AirPort-kort
AirPort er nemt at indstille og bruge
Alle modeller af eMac er forberedt til AirPort (802.11b) med en indbygget antenne, software og plads til AirPort-kortet. Og fordi Apple designede hardware og software - og udviklede begge dele, så de arbejdede gnidningsløst sammen - er AirPort nemt at indstille og bruge.

AirPort er den teknologi, der bringer Internet ud til hvert et hjørne af dit hus - uanset hvor dine telefonstik er. Med AirPort kan du bruge eMac til at komme trådløst på Internet helt op til 50 meter fra basen - med hastigheder helt op til 11 megabit i sekundet - uanset hvor du befinder dig i hjemmet eller i klasselokalet. Helt uden kabler, ekstra telefonledninger, og andet besværligt hardware.*

Det eneste, du behøver at gøre, er at slutte AirPort-basen til dit telefonstik, kabelmodem, DSL-modem eller Ethernet-netværk. Sæt dernæst et AirPort-kort i eMac (det tager blot få minutter at gøre selv), og alt er klart til at surfe en tur på Internet. Har du først en gang installeret et AirPort-kort, konfigurerer indstillingsassistenten selv den optimale AirPort-base til at få dig klar til trådløst Internet i en fart.

AirPort virker gennem vægge
AirPort-basen bruger en fysisk forbindelse til at oprette forbindelse til Internet, og trådløse forbindelser til at kommunikere med AirPort-udstyrede computere. Da AirPort bruger radiosignaler til at kommnunikere gennem massive genstande (i modsætning til infrarøde signaler, hvor der skal være en direkte forbindelse), kan du surfe på Internet, selv når noget blokerer for udsynet til basen. Med andre ord, du kan surfe på Internet gennem en væg.

Basen har et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem.** Der er også et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som gør det muligt at oprette forbindelse via Ethernet eller et kabel- og DSL-modem.

WiFi-logo Wi-Fi-certificeret
AirPort er baseret på den trådløse IEEE 802.11b-standard og opfylder kravene til Wi-Fi-standarden, hvilket betyder, at den kan samarbejde med andet udstyr, der benytter denne standard, inklusive PC'er med Windows.

AirPort-sikkerhed
AirPort tilbyder samme høje sikkerhed som et fysisk netværk med kabler. Når der sendes informationer, bruger AirPort 128 bit kryptering og sørger således for, at personlige oplysninger er sikret mod misbrug. Og naturligvis er den beskyttet med nøgleord, så kun autoriserede brugere har adgang til AirPort-netværket.


. . .
-
eMac
a

-
app
2002